• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Mechanicy Bielsko-Biała

• Autor wątku Autor wątku NewZielo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

NewZielo

Guest
Temat może wydawać się powtórzony ale proszę was o opinie na temat mechaników w Bielsku.
Interesuje mnie warsztat z dobrym elektrykiem i najlepiej serwisujący skrzynie selespeed.
Chodzi mi zwłaszcza o mnijsze warszataty z rozsądnymi cenami.
Dzieki!

- - - Updated - - -

W Bielsku jest serwis:AP SERWIS AUTO PARTNER S.C. 43-316 Bielsko-Biała, ul. Pokoju 18
w Kozach: Krzemowa 50, 43-340, Kozy
w Jasienicy:
PPHU CLAUDIO 43-385 Cisowa 911

Czy ktoś ma jakieś opinie na ich temat?? Czy któreś z nich robią dobrze elektrykę i skrzynie selespeed??

Z góry dzięki

W Kozach na krzemowej polecam ! Paweł współpracuje z firmą od automatycznych skrzyn biegów - polecam. Mozesz sie na mnie powołać :)

panowie jakie polecacie warsztaty specjalizujące się AR w BB?

Odgrzewam kotleta, jakie opinie są o AP SERWIS AUTO PARTNER S.C. 43-316 Bielsko-Biała, ul. Pokoju 18? Potrzebuje dobrego mechanika w okolicach Bielska do zrobienia Turbosprężarki. Ile by za to inkasowali?

Co do auto partnera na ul. Pokoju 18.
Miałem z nimi styczność może nie z Alfa ale fiatem coupe, i nie polecam nikomu mieć doczynienia z tymi 2 panami co żyją jeszcze chyba w komunie.
Może i coś tam wiedzą na temat Fiat/alfa/lancia ale fachowość pozostawia wiele do życzenia.
W skrócie : niedbale i drogo.

G2

Mmm

Ja jeżdżę ostatnio zadko, jak już jadę to na ul nadbrzezna 8 (kolo sfery) Bądź na ul żyzna 1 Krzysztof Dunat (os karpackie)

Ostatnia edycja:
Nie lepiej naprawić turbo w firmie, która się tym zajmuje? Mechanik pewnie jeszcze sobie doliczy(bo i tak to gdzieś wyśle) do ceny...niech Ci wymontuje i sam ogarnij regeneracje...polecam noweturbo w łękach między kętami, a oświęcimiem. Robiłem tam kiedyś do 1.9 i zero problemów, po programie zrobiła na nim 100tys i działa do dziś :) dostałem wykres, gwarancje, kpl nowych uszczelek itd jak mają na stanie taką jak potrzebujesz, to przyjeżdżasz i dajesz stara ,a dostajesz nową.

Nie lepiej naprawić turbo w firmie, która się tym zajmuje? Mechanik pewnie jeszcze sobie doliczy(bo i tak to gdzieś wyśle) do ceny...niech Ci wymontuje i sam ogarnij regeneracje...
Teoretycznie tak byłoby najlepiej. Tylko teraz znaleźć mechanika który będzie chętny to zrobić i później nie spieprzy ci instalacji... Chociaż mam już parę pomysłów.

Amortyzatory
Powrót