Tauron Arena Kraków - parking w okolicy?

Krzemol

Użytkownik
Auto
Lexus IS200t 245KM '15r
Cześć. Panowie z Krakowa, poratujcie :D. Wybieram się jutro na koncert Lindsey Stirling do Tauron Areny Kraków, ale mam problem z parkingiem. 30zł kosztuje parking przy Arenie, ale koszt to dla mnie nie problem - większym problemem jest fakt, że mam pakiet VIP i cała zabawa z tym związana zaczyna się o 17:30, a parking otwierają o 17 - dla mnie to są jakieś jaja, planowałem 15-16 być na miejscu - licząc wjazd, zaparkowanie itd jest to zdecydowanie za późno. Pytanie - da się tam gdzieś po ludzku zostawić samochód w okolicy? A może kawałek dalej i dojechać sobie np tramwajem? Z góry dzięki za pomoc :)

Parking ma miejsca VIP, sprawdź może, czy przy pakiecie VIP możesz z nich skorzystać.
Można spróbować parkowania przy M1 (kawałek dalej przy al. Pokoju), możesz też spróbować przy Plazie, tam na pewno pojawiają się jakieś opłaty w momencie jak w Tauron Arena jest jakaś impreza.

30 minut to wbrew pozorom dużo czasu, szczególnie jeśli będziesz miał dostęp do parkingu VIP.

Na parkingu w M1 przy dużych wydarzeniach wprowadzają opłaty. Zaparkuj sobie na jakichś ulicach blisko Areny, ja znalazłem miejsce na Dąbskiej w stronę Plazy kiedyś, albo podjedź trochę dalej i na ul. Widok przy pętli na Dąbiu jest dużo miejsca (nie ma strefy parkingowej), a z buta tam masz może 10-15 minut na Arenę.

Ostatecznie zaparkowałem na Plazie, 15 - 22:30 i przypału żadnego nie było, za free. Krążyłem chwilę po osiedlu w okolicy ale wszystko zajęte. Dzięki za pomoc :)

Witam wszystkich,
odświeżam temat. Wybieram się na koncert Linkin Parka 15.06, tj. w czwartek. Tak się składa, że wypada wtedy Boże Ciało, więc galerie i sklepy na pewno będą zamknięte. Wiadomo jak wygląda wtedy dostęp z parkingiem przy M1, Decathlonie czy Plazie? Szlabany powinny być otwarte a parking darmowy w ten dzień? W końcu to święto. Korzystał ktoś z jednego z tych trzech parkingów podczas jakiegoś święta? Byłbym wdzięczny za pomoc.

Witam wszystkich,
odświeżam temat. Wybieram się na koncert Linkin Parka 15.06, tj. w czwartek. Tak się składa, że wypada wtedy Boże Ciało, więc galerie i sklepy na pewno będą zamknięte. Wiadomo jak wygląda wtedy dostęp z parkingiem przy M1, Decathlonie czy Plazie? Szlabany powinny być otwarte a parking darmowy w ten dzień? W końcu to święto. Korzystał ktoś z jednego z tych trzech parkingów podczas jakiegoś święta? Byłbym wdzięczny za pomoc.

Wjedź sobie od tyłu Mogilska -> skręt prawo w Kosynierów i Dąbską aż do Plazy. Jak będzie płatny albo zamkniętny to możesz zawrócić i miejsce znajdziesz w okolicach ulic Zwycięstwa, Nizinna, Świtezianki. Obczaj na Google Maps. Ja na każdy event w Tauron Arenie staję przy Plazie a jak płatny to własnie gdzieś tam gdzie napisałem za free. Wybieram się na SOAD :cool:

Witam wszystkich,

Parking przy M1 nie ma szlabanów, parking przy Plazie też (zamknięty jest tylko podziemny) natomiast Decathlon ma szlabany więc odpada. Najbliżej Plaza lub ulica Dąbska.

Panowie, wielkie dzięki za pomoc! Na pewno rady od Was będą bardzo przydatne.
Zastanawia mnie tylko jedno. Jeśli M1 nie ma szlabanów, to jak pobierali opłaty za parking w trakcie imprez w Tauron Arenie? Przy każdym wyjeździe stał strażnik, który je pobierał/sprawdzał paragon?

dbcooper, udanego koncertu! Imho support zdecydowanie lepszy niż przed LP.

Panowie, wielkie dzięki za pomoc! Na pewno rady od Was będą bardzo przydatne.
Zastanawia mnie tylko jedno. Jeśli M1 nie ma szlabanów, to jak pobierali opłaty za parking w trakcie imprez w Tauron Arenie? Przy każdym wyjeździe stał strażnik, który je pobierał/sprawdzał paragon?

.

Dokładnie tak, są bileterzy i sprawdzają czy ktoś parkuje na w/w parkingach udając się do Areny. :)

Ja polecam w tamtych okolicach ul. sierpową wjazd koło toyoty, spokojna okolica ogródki działkowe, bardzo dużo miejsca by zostawić auto, wydarzenia w expo czy w tauron zawsze tam zostawiam.

ris - z tego co wiem, jeśli ma się paragon z M1 na min. 30 zł to parking jest darmowy. W takim razie ci bileterzy czekają do końca imprezy w Tauron Arenie? W końcu galeria jest zazwyczaj zamknięta zanim zakończy się dany event. ;)

MyPPx - dzięki za kolejną propozycję parkowania. :)

ris - z tego co wiem, jeśli ma się paragon z M1 na min. 30 zł to parking jest darmowy. W takim razie ci bileterzy czekają do końca imprezy w Tauron Arenie? W końcu galeria jest zazwyczaj zamknięta zanim zakończy się dany event. ;)

Dokładnie nie wiem bo nigdy w taki sposób nie parkowałem.

Amortyzatory
Powrót