• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

156 FL Sport Pack

sliwkaxx

Nowy
Auto
156 SW 1.9 JTD 16V
Witam.
Panowie czy ktoś z Krakowa posiada 156 w wersji sport pack z obniżonym zawieszeniem? Jestem po wymianie tylnych amortyzatorów i potrzebuje zmierzyć na jakiej wysokość siedzi autko oryginalnie. Wydaje mi się że u mnie jest ciut za wysoko w porównaniu do tego co było. Dodam że już 2 razy były podmienuane części i coś nie gra cały czas...
646.jpg

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

kiedy były wymienione amory? daj sobie czas, zawsze zawieszenie wymaga chwili, bo musi się ułożyć. Powinno siąść minimalnie jeszcze, chyba, że już minęły choćby 3 tygodnie...

Nie minęło. Naoewno trochę usiądzie, aczkolwiek zmierzyć i tak bym chciał dla zaspokojenia swojej ciekawości :-)
Dla przykładu 1 zamiennik po przejechaniu 1k i tygodniu. Nie spadło nic, ale to był kosmos w porównaniu do tego co jest teraz.
Poczekam i zobaczę jak to wygląda.
647.jpg

U mnie w FL na nivo jest 64.5 cm od ziemi do błotnika. Koło 225/45/17.

Wydymione samsungiem.

I od tego - 2 cm. bo tyle obniża sport pack.
Jak napisałem, że przy nivomat to sportpack już jest :) dokładnie to zmierzę jutro bo pisałem, z tego co ostatnio mierzyłem.
Tak to wygląda:
20170423_155934.jpg

Pytanie do pytającego - co zostało założone z tyłu? Jak masz po FL i sportpack to miałeś na 100% nivomata, a tam nie wolno wkładać zwykłych sprężyn. Zamienników zaś nie ma a nowych kompletów nivo też nie. Jedynie wymiana całości.

Ostatnia edycja:
Nie wiem co zostało założone, postaram się jutro dowiedzieć i ewentualnie co było przed wymiana...
U mnie wygląda to tak:
650.jpg
651.jpg

Jedna strona jest niżej około 2cm a sama wysokość jest spora. Jest to 2 zestaw amortyzatorów na tył przy pierwszym było jeszcze gorzej. Natomiast przód poszedł również trochę do góry.
Czyli jeżeli było nivo to z przodu jest regulacją wysokości i tym samym przód również się podniesie w takim wypadku?

Przy nivo jest stała wysokość z przodu dostosowana do stałej wysokości z tyłu (nivo się podnosi do ustalonej wysokości po obciążeniu i przejechaniu ok 2 km)

Amortyzatory
Powrót