• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Blacharz / lakiernik Kraków -ASO?

pepeKRK

Nowy
Auto
159 19 JTS
Witajcie,
wczoraj przydarzyła się niemiła atrakcja...trafiłem bokiem murek i uszkodziłem tylne drzwi(lekkie wgniecenie i porysowany) i błotnik/nadkole(też zagięty i porysowany)
Chyba będę to robić z AC ale nie wiem zupełnie gdzie bo nie korzystałem z usług blacharza.
Myślę o ASO - Automobile Torino w Krakowie.
Czy ktoś ma jakieś informacje jak działa u nich blacharnia/lakiernia?
Bo kiedyś obiło mi się o uszy że nie są najlepsi i że lepiej jechać gdzie indziej ale nie wiem czy to prawda.

A może macie kogoś godnego polecenia?

Pozdrawiam
Piotrek

S-point na skręconej 7, Kraków oczywiście

Wysłane z mojego CPH2009 przy użyciu Tapatalka

Bardzo dziękuję za informację - podjadę do nich po nowym roku i zapytam.
A o ASO - Automobile Torino nikt nic nie wie jak sprawnie działają?
I nie chodzi mi tylko o tematy blacharsko/lakiernicze.
Bo nie wiem czy jak odpukać coś się będzie działo to jest sens do nich jeździć z Alfą czy są na tą chwilę jakieś inne sprawdzone zakłady mechaniczne w Krakowie z wiedzą i pasją?

Co do Automobile Torino mogę napisać tak:

1) Robiłem z AC naprawę blacharską Seciento - tragedia - ale było to około 12 lat temu więc nie wiem jak jest teraz.
2) Przeglądy okresowe zarówno Giulietty jak i Pandy robię u nich i jak na razie zastrzeżeń nie mam. W poprzednim Grande Punto wymieniali mi linkę podnoszenia przedniej szyby oraz miskę olejową i również byłem zadowolony. Żadnych większych awarii nie miałem więc ciężko mi się wypowiedzieć. Obsługa miła i pomocna. A jeszcze z "większych" rzeczy to w Alfie wymieniali mi drugą sondę lambda oraz w zeszłym roku pasek rozrządu - też OK. Także ja na razie innego warsztatu nie szukam.

Ja zawsze byłem zadowolony z Intermalu na ciepłowniczej. Już 2 auta tam robiłem, z czego jedno bezgotówkowo i byłem bardzo zadowolony.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dzięki za info
Nie wiem czy nie skończy się na Automobile Torino bo na dodatek zaniemogła mi całkiem alfa(nie chce odpalić) i nie zrobię jednego i drugiego od razu u nich.
Boję się tylko, że tak jak blacharkę zrobię z AC to za mechanikę będę musiał zapłacić i może tanio nie być...

Co do kosztów mechaniki to pytaj, rozmawiaj, ludzie tam pracujący są przyjaźnie nastawieni.

Amortyzatory
Powrót