Ok dzięki
Wysłane za pomocą TapaTalk 2
Witajcie.
Noszę się z zamiarem zamontowaniem instalacji LPG w mojej belli jednak mam obawy.
Czy ktoś z was ma zagazowanego TSa 105km i mógłby się wypowiedzieć jak instalacja działa i jakiej firmy do tego silnika wybrac?
Czytam różne fora na temat LPG i mam pustke w głowie.
Byłbym wdzięczny jeszcze za polecenie jakiegoś gazownika który rzetelnie wykonuje usługę i regulacje instalacji.
Dzięki i pozdrawiam.
Michał autko o którym pisałeś w sobotę zmieniło właścicielateraz stoi u kumpla w garażu
. Wielkie dzięki za namiar bo Polonez może nie wyglądał, ale był w bardzo dobrym stanie jak na rocznik '81. Auta które do tej pory oglądaliśmy to przeważnie pordzewiałe szroty. Od właściciela posesji pod którą stał dostaliśmy nr. tel. do właściciela "Borewicza". Po krótkiej rozmowie przez tel. dowiedzieliśmy się że kilka lat temu kupił go od małżeństwa emerytów z okolic Katowic. Jeździli nim praktycznie tylko do kościoła i dość dobrze o niego dbali. "Poldek" ma na liczniku 61 tyś km przebiegu i bardzo możliwe że jest to oryginalny przebieg, nigdy nie widział instalacji gazowej, pali na dotyk, na progach koło siedzeń miła jeszcze oryginalną folię (widać na foto poniżej). Taka sama sytuacja była z siedzeniami, pod PRL-owskimi pokrowcami kryły się ładne nie zniszczone fotele.
Najlepsze zostawiam na koniec, Pan który sprzedawał Poloneza załatwił wszystkie papiery i do autka były wyrobione ŻÓŁTE TABLICE, co czyniło go bardzo dobrą bazą do odbudowy (zresztą z takim założeniem kumpel szukał auta).
W tym tygodniu auto zostanie przerejestrowane, porządnie wymyte i nawoskowane dość grubą warstwą wosku, środek wyprany, wszystkie elementy podatne na korozję będą zakonserwowane olejem pełzającym, następnie "Borewicz" trafi do ciepłego i suchego garażu na najbliższe kilka miesięcy a konkretnie do maja 2014![]()
Niżej kilka fotek (fotki z telefonu, mam cichą nadzieję że przed zapuszkowaniem go w garażu uda mi się go zabrać na małą sesję)
I jeszcze jedna ciekawostka, dosłownie kilkaset metrów dalej w stronę Świniarska przy drodze stał bardzo podobny Polonez z tą małą różnicą że nył zielony i wyglądał na używanego na co dzień. Po krótkiej rozmowie z właścicielką dowiedzieliśmy się że cena za którą jest gotowa go oddać to jedyne 20 tyś zł![]()
Co by nie było OT
Byliśmy dzisiaj ma Zlocie Pojazdów Zabytkowych na Miasteczku Galicyjskim i na płycie rynku, widzieliśmy piękną Alfę SPIDER
![]()
Who's the evil man, who's the righteous man, and who's the shepherd???
No to cieszę się bardzo, że udało się z tym Polonezem. Wydawał mi się naprawdę warty uwagi więc się cieszę że wyszło wszystko ładnie. Daj na pw znać za ile targu dobiliście. Po zdjęciach widzę że jest naprawdę konkret.
- - - Updated - - -
Byłem na tym zlocie w miasteczku galicyjskim ale tam spidera nie było.
- - - Updated - - -
P.S.
Ja niedawno całkiem spotkałem w Wiedniu jednego Załącznik 104192 a drugiego w Sibiu w Rumunii.Załącznik 104193
Co do zlotu to najbardziej mi się spodobał Packard Eight.Jak ktoś grał w "Mafię" to powinien czuć klimat.
Załącznik 104194
- - - Updated - - -
No witaj. Ja mam TS'a w gazie już 2 lata i jest bez problemów. Instalacja BRC Sequent24 montowana w Czakramie w Tarnowie. To jedyny oficjalny i główny dystrybutor BRC na Polskę. Poziom obsługi wysoki i pełen profesjonalizm. Osiągi samochodu bez zmian i przede wszystkim tania jazda. Ale nad 1,6 to bym się zastanawiał czy gazować.Trochę mały silnik. Najfajniejsze podobno 1,8.
Ja posiadam 2,0 i też nie narzekam.
Ostatnio edytowane przez moonraker3 ; 05-08-2013 o 08:48
No no. Moja kuchenka daje radę.Teraz nawet jajko na reduktorze usmażysz.
![]()
a z dupy strony Panowie http://www.zapopradzie.pl/ był tam ktoś?
Who's the evil man, who's the righteous man, and who's the shepherd???
Mi głównie chodzi o oszdędną jazdę. Dużo jeżdżę, autko mi pali średnio 8,5 l, a miesięcznie wydaje ponad 1000zł na paliwo czasem nawet wiecej.
Gdzieś czytałem że te silniki nie trawią gazu dlatego potrzebował bym opini posiadaczy instalacji LPG w 1.6 TS.
Pozdrawiam.