Zakup 156 V6 - warsztat do sprawdzenia w Warszawie

JaroAR

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 SW
Jutro jadę oglądać swoją pierwszą Alfę 156 SW V6 2.5 i chciałbym zapytać, gdzie w Warszawie można sprawdzić Alfę z takim silnikiem i ewentualnie ją naprawić?
Z tego, co czytałem na forum, to mechanicy niespecjalnie przepadają za V6.
Czy bardziej doświadczeni Koledzy mogą polecić jakiś robry warsztat w Stolicy?

Jedziesz z założeniem, że będziesz ją od razu naprawiał? Masz jakiś link do tej Alfy? Napisz do kolegi Marcin_M
Mieszka w Zielonce koło Wawy i jeździ Alfą z takim silnikiem

No nie wiem, ja osobiście byłbym się kupować od kobiety, bo dla mnie nie jest to zaletą, że jeździła autem kobieta... Jeździ, póki nie stanie w miejscu :cool:
Ale miejmy nadzieję, że ma jakiegoś ogarniętego męża.
Nie przesadzajmy też, że silnik V6 jest czymś specjalnym. Pod komputer śmiało można w zakładzie podłączyć. Lub jeżeli masz kabel, to sam możesz sprawdzić. Lepiej jednak, żeby ktoś ogarnięty w tym temacie z Wawy pojechał z Tobą. Więc koledzy- pomożecie? :D

Ostatnia edycja:
W niedziele to raczej będzie ciężko z warsztatem i mechanikiem

Cena jest atrakcyjna, ale obawiam się jakiś niespodzianek.
Oczywiście że jakieś nispodzianki będą - przecież to ponad 14 letnie auto. Napewno będzie coś do do inwestowania i dopieszczenia. Kornik pewnie już ją gdzieniegdzie zjada, wkońcu to 156. Jak masz czas i trochę luźnej kasy to ją dopieścisz. Grunt by serce było zdrowe.

wysłane z nokii 6310i

Ostatnia edycja:
Dziękuję wszystkim za pomoc.
Byłem i oglądałem dzisiaj.
Silnik pracował ok (ten dźwięk:D), ładnie przyśpieszał, czuć było, że drzemie w nim ogromna moc:D. Nie widziałem żadnych wycieków.
W zawieszeniu nic nie stukało, w widocznych miejscach nie widziałem rdzy.

Karoseria do sporych poprawek, w kilku miejscach wydawało mi się, jakby coś było nie tak z lakierem, tzn. jakby ktoś nałożył go nieudolnie, ale nie byłem w stanie dobrze ocenić. Musiałby na to zerknąć ktoś obeznany z tematem.

Mam teraz o czym myśleć, bo alternatywą była AF 156 JTD 1.9 16v, ale po spotkaniu z V6 świat już nie jest taki sam:]

Amortyzatory
Powrót