Co się dzieje z Warszawskimi na FB?

Ale co chodzi?

"Mnie też ta sytuacja i wkurza i śmieszy. Były popełnione błędy, było posypanie głów popiołem, był czas na dyskusję co dalej... Każdy mógł się wypowiedzieć. Czego jeszcze więcej trzeba? Nigdy nie odczułem, żeby ktoś wywyższał się względem innych, a to że powstają grupki osób, które znają się bardziej to chyba normalna sprawa. Jestem na spotach od półtora roku, i nie było sytuacji, żeby ktoś mnie wyśmiał jeżeli o coś pytałem, czy ktoś był złośliwy. Nie każdy musi każdego lubić, ale nie odmawiajmy sobie szacunku nawzajem."

PS Ciekawe czy ja ze swoim dieslem 120 KM też jestem w grupie wywyższających się.

Tak od końca zacznę, nie o samochody chodzi ;) .

Ty zaczynałeś przyjeżdżać, a ja w tym czasie kończyłem... miałem swoje powody, o których po części napisałem. I wiem, że z takich samych i podobnych dużo osób przestało przyjeżdżać, bądź przyjechali raz i już nie wracali. I to nie są przypuszczenia tylko info od nich.

Poza tym to tylko moje zdanie nikogo znaczącego, nie trzeba się z nim zgadzać. Warto tylko aby ktoś się nad tym zastanowił. Nie bez powodu, nowi ludzie jak już przyjeżdżają to zazwyczaj nie wracają więcej na spoty... Przynajmniej tak było wcześniej, ale z tego co wiem nie wiele się zmieniło.

Pewnie, że nie każdy musi się lubić. Mówisz o szacunku, słusznie mów o tym głośno.

Pozdrawiam i szerokości ;)

Czyli Ci co przyjezdzaja i dobrze sie czuja w grupie, maja plany itp. powinni ja zmienic wedlug uznania tych co nie przyjezdzaja? Mądrze to brzmi.

Czyli Ci co przyjezdzaja i dobrze sie czuja w grupie, maja plany itp. powinni ja zmienic wedlug uznania tych co nie przyjezdzaja? Mądrze to brzmi.
Nikt wam planów nie narzuca, macie takie to działajcie nie musicie z nikim rozmawiac macie przecież siebie, dobrze to brzmi

Bardzo ciekawy wniosek wysunąłeś? a możesz mi pokazać, gdzie ja coś takowego napisałem?

ale ok. Idąc tym tokiem co piszesz, skoro tak fajnie się czujecie sami ze sobą, wyrzucacie ludzi z grupy, to po co oburzenie, że stworzona jest nowa? Lekka hipokryzja? Innym się nie podobało, adminom WAH się też oni nie podobali i ich wyrzucili, stworzyli coś innego i też źle? ech ech ech

Zresztą nie będę się zagłębiał. Dla Ciebie jest ok i spoko. Innym się nie podoba więc to też uszanuj, w koncu o szacunku sam pisałeś.
I nikt nikogo o zgodę nie musi pytać czy może czy nie może założyć jakąś grupę, ani nawet nie musi nikogo o tym informować......

Jak powiedziałem to moje zdanie. Jak Ci się podoba i wg. Ciebie wsio jest alright, to dla mnie ok. I proszę nie wmawiaj mi czegoś czego nigdzie nie napisałem.

Pozdrowionka

Przeciez ja chyba najbardziej zjebalem adminow za taka glupia decyzje. Po drugie to ta sama osoba, ktora byla zamieszana w usuwaniem z obecnej grupy, zapraszala do nowej. I nie jest to ktos kto bywa na spotach, dla mnie to obca osoba.

Problem byl taki, ze jak komus sie nie podobalo to nikt nic nie mowil. I nikt nie chcial byc organizatorem, adminem itp Wiec pora naprawic to co jest, niz sie obrazac.

Nie naleze do grupy administratorow, wzajemnej adoracji ani nic z tych rzeczy. Postaram pomoc sie w organizowaniu kilku rzeczy i zmianie charakteru grupy, tak aby byla bardziej atrakcyjna dla innych. Widzisz, czy ktos z krytykujacych zaproponowal jakies rozwiazanie? Czy ktos oprocz mnie zadeklarowal pomoc? Po prostu jestescie jak rozkapryszone dzieci. Jestem ciekawy, jaka Wy zalozycie grupe i jak beda wygladaly spotkania, bo szczerze watpie ze cokolwiek zrobicie poza napisaniem tutaj czy na facebooku jak wam zle i niedobrze. I to tylko dlatego, bo jest afera i mozna, bo tak siedzieliscie cicho ponad rok.

Nie musicie sie martwic, zmienimy ta grupe tak, ze znowu bedziecie chcieli przyjezdzac na zloty i nikt wam tego nie zabroni.

to ta sama osoba, ktora byla zamieszana w usuwaniem z obecnej grupy, zapraszala do nowej.
Napisali ci ludzie na FB że to nie jest jej grupa ? Napisali ;) I nie była w nic "zamieszana", Co jej kazali robić to robiła do momentu ąz powiedziała "dość".
I nie jest to ktos kto bywa na spotach, dla mnie to obca osoba.
Aneta jeździ na spoty od 2010 roku . Ja byłem w ciągu ostatnich 2 lat z 5-6 razy i zawsze była. Ostatnio ma problemy rodzinne i nie jezdzi. Ale to nie powód
żeby od razu autorytatywnie twierdzić "nie bywa na spotach".
Jestem ciekawy, jaka Wy zalozycie grupe i jak beda wygladaly spotkania, bo szczerze watpie ze cokolwiek zrobicie poza napisaniem tutaj czy na facebooku jak wam zle i niedobrze.
Zapraszam na fp Podkarpackich lub Małopolskich Alfaholików. Bo ta grupa będzie podobnie wyglądała i działała. Myślę że nie ma tragedii ;)
Nie musicie sie martwic
Ależ naprawdę nikt się nie martwi ;) Powoli dochodzą ludzie z całego Mazowsza , Radom , Płock itd Wreszcie będzie coś więcej niż tylko stolica ;) Martwią się Ci którzy przestraszyli się "konkurencji". Zupełnie niepotrzebnie zresztą bo o żadną konkurencję nie chodzi.
zmienimy ta grupe tak, ze znowu bedziecie chcieli przyjezdzac na zloty i nikt wam tego nie zabroni
Tylko życzyć powodzenia żeby "dobra zmiana" odniosła sukces :)

Dobra, spoko, nie wazne ze razem z ludzmi od nas zrobila liste osob do wyrzucenia, a potem gdy zostali usunieci, wszystkim z tej listy wyslala zaproszenia do drugiej grupy. Czysty przypadek. Tylko od razu powiedzcie wszystkim o co chodzi, ze macie nas w dupie i chcecie zrobic swoja grupe. Po co ten caly cyrk.

Tylko od razu powiedzcie wszystkim o co chodzi, ze macie nas w dupie i chcecie zrobic swoja grupe. Po co ten caly cyrk.
Odpowiedz jest tutaj -----> https://www.facebook.com/alfaholicy....1487973567./1265926146794887/?type=3&theater
nie wazne ze razem z ludzmi od nas zrobila liste osob do wyrzucenia, a potem gdy zostali usunieci, wszystkim z tej listy wyslala zaproszenia do drugiej grupy
Zaproszenia ? Nie , to nie przypadek. Zrobiła to na moją prośbę :) A ta tzw lista wyglądałą tak że jeden z adminów leciał z nazwiskami po kolei. A reszta ? Jak ktos nie protestował albo go nie bylo na czacie to taki członek WAH - out. Popros Kolegów lub Koleżanki o screeny rozmów na ten temat ;) Wtedy zobaczysz jak to wyglądało :) Wczoraj na spocie ponoć coś było pokazywane więc może nie wybiórczo jeden czy dwa ale poproś o wszystkie :)

Ostatnia edycja:
khazar proponuję zakończyć dyskusję :). Mówienie że WAH przeszkadza "konkurencja" jest tylko i wyłącznie manipulacją. Żyjemy w demokratycznym kraju i jak ktoś ma ochotę to może sam założyć grupę, fanpage itp. itd. Też nie jestem od wczoraj i sam widziałem już jeden upadek grupy mazowieckiej, "zachęcenie" użytkowników grupy poprzez tą nieszczęsną weryfikację (jest to złe słowo, szczególnie w naszej nowoczesnej historii) okazało się błędem ale zamiary nie były na tworzenie elitarnej grupy, co też jest powielane. Do błędu się przyznaliśmy i przeprosiliśmy, jak również przepraszamy za wulgarne słowa które padły w stronę osoby Anety. Jesteśmy tylko ludźmi i czasami puszczają nerwy, szczególnie w takich okolicznościach jakie miały miejsce. Można byłoby rzecz, człowiek uczy się całe życie a umiera głupi. Nie jestem administratorem WAH, ale zapraszam Cię andrew155, jak będą spoty pod Narodowym, każda opinia i uwaga jest mile widziana. Co do zarzutów o tworzeniu się grupek, wydaje mi się że zawsze kiedy jest większa liczba osób powstają mniejsze grupy, nie spotykamy się na wiecu wyborczym żeby jedna osoba mówiła a reszta stała i słuchała. Na pewno jest wiele rzeczy do poprawy w tej kwestii, szczególnie w przypadku nowych osób i jestem w stanie zrozumieć że liczy się to pierwsze wrażenie. Ale z moich obserwacji wynika, że osoby na początku zachowują się jako obserwatorzy i jeżeli im się podoba to już na kolejnych spotach się otwierają i jest już dialog. I na koniec, nie można zapominać że korzeń grupy regionalnej to alfaholicy.org. To tutaj narodziła się grupa a potem dopiero powstała na Facebooku.

Wiele razy mówiłem, że nikomu nie przeszkadza druga grupa, i nikt nie wtrąca się w to, przeszkadza tylko sposób rekrutacji do niej, który kolega wyżej przedstawił. Kolezanka powyrzucala wspólnie z adminami, przeslala mu liste wyrzuconych i pozapraszali do nowej grupy. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Kolezanka powyrzucala wspólnie z adminami, przeslala mu liste wyrzuconych i pozapraszali do nowej grupy
Żeby nie było, nikt nie mówi że to sama Aneta wywalała ludzi, pomysł nie był też jej, nie byłoby całej "afery" gdyby powiedziała - Nie zgadzam się z waszymi decyzjami i nie chcę brać w tym udziału, powstała grupa Mazowiecka w której będziemy wszystkich zapraszać i nie będzie żadnej weryfikacji. A gdyby nie to, że przez przypadek wyszło że Aneta wysyła zaproszenia do innej grupy dla ludzi "wyrzuconych" to myślę że do tej pory nadal "udawała" osobę która chce pomagać. A impulsem było to że tego samego dnia przed tym jak się okazało że Aneta wysyła zaproszenia, została podana informacja przez Anetę że większość sponsorów zlotu Mazowieckiego wycofała się...

I jeszcze kilka zdań ogólnie na temat grup na FB. Wielu ludzi zastanawia się po co tyle tych grup. Otóż trójstopniowy podział ma głęboki sens bo FB to nie forum AH , gdzie są podfora. Stopień pierwszy to grupy miejskie które skupiają ludzi z danego miasta i jego najbliższej okolicy. Stopień drugi to grupy regionalne (wojewódzkie) które skupiają ludzi z danego regionu i wreszcie stopień trzeci to ogólnopolska grupa AH która zrzesza ludzi z całej Polski. Dlaczego tak ? Żeby uniknąć zalewu postów i informacji kompletnie nieprzydatnych. Na każdym szczeblu omawia się i publikuje (a przynajmniej tak być powinno) inne sprawy i rzeczy. Myślę że teraz sens powstania tej nieszczęsnej grupy o której tyle mowa staje się zrozumiały. Taki system funkcjonuje w kilku wojewodztwach i sprawdza się dobrze :)

- - - Updated - - -

została podana informacja przez Anetę że większość sponsorów zlotu Mazowieckiego wycofała się...
Powodem są błędne założenia dotyczące zlotu. Nikt ze sponsorów nie chce się fatygować dla imprezy na 50 samochodów. Z tego co mi wiadomo chodzi o 100 samochodów minimum . W tym tkwi problem. Przemyślcie to jeszcze raz. Ludzi będzie na pewno więcej i nawet nie będą mieli gdzie aut postawić. Dla Waszej wiadomości - z tego co wiem FCA również odmówiło. Nie wiem jak z Carsewisem.
myślę że do tej pory nadal "udawała" osobę która chce pomagać
Niczego nie musiała udawać. Dalej nie dotarło do Was że to nie Ona założyła tę grupę ;) A nie zdziwił Was fakt polubienia fanpejdża WAH przez AM ? ;)
gdyby powiedziała - Nie zgadzam się z waszymi decyzjami i nie chcę brać w tym udziału
Był jej komentarz pod postem dotyczącym nowych zasad , mój komentarz również ;) usunęliście wszystkie i wyłączyliście możliwość dalszego komentowania :)

Niczego nie musiała udawać. Dalej nie dotarło do Was że to nie Ona założyła tę grupę ;) A nie zdziwił Was fakt polubienia fanpejdża WAH przez AM ? ;)
No jak kurtyna bardziej się odsłania, to więcej widać. Rozumiem że teraz taka Twoja polityka, by mieć udziały w grupach regionalnych i co się w nich dzieje...
Następny przystanek północna część Polski ?

Kolezanka powyrzucala wspólnie z adminami, przeslala mu liste wyrzuconych i pozapraszali do nowej grupy. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Kolego , ja i wielu innych też byliśmy na tej liście :)
Pozdrawiam rownież :)

- - - Updated - - -

No jak kurtyna bardziej się odsłania, to więcej widać. Rozumiem że teraz taka Twoja polityka, by mieć udziały w grupach regionalnych i co się w nich dzieje...
Następny przystanek północna część Polski ?
Jakie udziały ? ;) Pomagać komuś zrobić coś dobrego to chyba nie ujma ;) Skoro sami nie potraficie się dogadać pomiędzy sobą (a trwa to już kilka lat) to może ktoś musiał pomóc :)
Północ ? Tam na spoty nie jeżdżę. Za daleko ;) Pomagam Lublinowi i Krakowowi jak potrafię. Robimy już wspólne imprezy i odwiedzamy się wzajemnie :) Chyba nic złego w tym również nie ma. W tym roku będzie Swiętokrzyskie i Mazowsze :) Alfaholizm trzeba szerzyć ;)

Dlatego mowilem na fb, zorganizujemy swoj zlot w swoim zakresie. Nie potrzebujemy 100 czy 200 samochodow, sponsorow, nie wiadomo jakich nagrod i calej reszty. I nie potrzebujemy "pomocy" takich osob, ktorzy skłócą nasza grupe, zeby szybko zaistniec ze swoja i zrealizowac swoje cele. Szczerze mowiac, dla mnie sa wazniejsi ludzie, ktorzy co tydzien przyjezdzaja na spoty. Dobrze, ze w koncu gracie w otwarte karty i mowicie konkretnie o co Wam chodzi.

To ja tylko dodam już tak troszkę "humorystycznie", że zielone ludziki w Donbasie też pomagały/pomagają ;)

Dlatego mowilem na fb, zorganizujemy swoj zlot w swoim zakresie. Nie potrzebujemy 100 czy 200 samochodow, sponsorow, nie wiadomo jakich nagrod i calej reszty. I nie potrzebujemy "pomocy" takich osob, ktorzy skłócą nasza grupe, zeby szybko zaistniec ze swoja i zrealizowac swoje cele. Szczerze mowiac, dla mnie sa wazniejsi ludzie, ktorzy co tydzien przyjezdzaja na spoty. Dobrze, ze w koncu gracie w otwarte karty i mowicie konkretnie o co Wam chodzi.
Przecież od samego początku była mowa o tym że to WAH robi zlot mazowiecki i Włoskie Lato. Nikt nie miał zamiaru tego zmieniać. Wręcz przeciwnie. Wasza Pani Administrator pytała o wiele rzeczy związanych z organizacją i zawsze dostawała odpowiedz w oparciu o doswiadczenia innych.
Od samego początku była mowa że każda grupa organizuje wszystko po swojemu. Rozmawialismy na ten temat wsrod adminów wszystkich grup regionalnych z całej Polski.

- - - Updated - - -

To ja tylko dodam już tak troszkę "humorystycznie", że zielone ludziki w Donbasie też pomagały/pomagają ;)
Ech Michał :P Nie dorabiaj teorii do faktów. Grupę mazowiecką będą prowadzić ludzie z Mazowsza i dla dobra ludzi z Mazowsza :) I nic złego WAH-owi z tego powodu się nie stanie ani nikt nikomu w drogę wchodził nie będzie. Natomiast charakter ludzi - to inna sprawa ;) Nie da się ze wszystkich na raz aniołków zrobić :P Wyjaśniliście sobie wszystko ? Jeśli tak to pora zabierać się za robotę bo sezon już niebawem się zaczyna.

Ech Michał :P Nie dorabiaj teorii do faktów. Grupę mazowiecką będą prowadzić ludzie z Mazowsza i dla dobra ludzi z Mazowsza :) I nic złego WAH-owi z tego powodu się nie stanie ani nikt nikomu w drogę wchodził nie będzie. Natomiast charakter ludzi - to inna sprawa ;) Nie da się ze wszystkich na raz aniołków zrobić :P Wyjaśniliście sobie wszystko ? Jeśli tak to pora zabierać się za robotę bo sezon już niebawem się zaczyna.
No i też tak myślę, jesteśmy dorośli i powinniśmy razem współpracować :) Do zobaczenia w Rzeszowie

Dziwię się że o założeniu grupy Mazowieckiej rozmawiają ludzie z innych grup regionalnych i co najgorsze można powiedzieć taką grupę zakładają.

------------------------------------------------------

Grupa dla wielbicieli i sympatyków samochodów marki Alfa Romeo z Podkarpacia. Grupa NIE JEST częścią forum alfaholicy.org tylko grupą prywatną.

------------------------------------------------------

Taki opis jest wymowny

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót