Chip Tuning, EGR DPF OFF, W-WA

Patryk komputerowo wyłączył mi EGR i wszystko śmiga, jak należy. Szczerze polecam, bo poza tym, że ma "fach" w ręku, to bardzo sympatyczny człowiek :)

Prośba o wycenę usunięcia egr z ecu

Witam

Zaślepiłem EGR. Silnik po tym zabiegu przełączył się w tryb awaryjny i odcina przy 3000 obrotów.
Chciałbym usunąć EGR z ECU.
Ile kosztowałaby taka operacja.
Mój samochód to Alfa 156 1.9 JTD 140 km 2004 r.
Proszę o wycenę.
Pozdrawiam

Wysłałem Ci prv jak możesz to odpisz.

Wywalałem programowo EGR u kolegi Patryka. Pełna profeska! Polecam, gdyby ktoś jeszcze się zastanawiał.

Silnik 2.0 JTDm - auto jeździ lepiej, wkręca się od dołu i nie ma żadnego szarpania. Nie zauważyłem różnicy w czasie nagrzewania się silnika, przy obecnych wczesnowiosennych temperaturach jest podobnie jak było.

Szukam kontaku do osoby/warsztatu w celu fizycznego zaślepienia EGR w 2.0 JTDM (zaślepkę mam, EGR wyłączony programowo).

Szukam kontaku do osoby/warsztatu w celu fizycznego zaślepienia EGR w 2.0 JTDM (zaślepkę mam, EGR wyłączony programowo).

Znalazłeś kogoś? Też chętnie wsadziłbym tę zaślepkę, a szkoda jechać taki kawał do pablogarage tylko po to.

A sami nie możecie, taki trudny dostęp? W Focusie zrobiłem to sam w kilkanaście minut z blaszki miedzianej.

Raczej każdy mechanik to potrafi. Pamiętać tylko o dobrym uszczelnieniu i tyle.
Dzwońcie to dam namiar na kogoś bliżej.

maly777, robiłeś już jakieś mapy do 2.2 TDCi?? Zanosi mi się na Transita Customa i ciekaw jestem ile można z każdej wersji wykrzesać więcej.

hoyraq, ja swojego egra zaślepiłem dla odmiany w ASO;) - Polinar. Wiedzą o co chodzi. Jeżdżę już ponad rok i jest ok.

Witam. Kto pomoże,trzeba usunąć dpf-a z ecu. Tylko z ecu ,fizycznie dpf out.

Potrzebuje usunąć EGR nie mogę sie dobić do autora wątku może pełna skrzynka

Ok dzięki wysłałem drugą wiadomość na PW

Witam

Pisałem pw ale nie wiem czy doszło. Proszę autora wątku o kontakt w sprawie usunięcia Egr w AR 159

Autko już po zabiegu - z czystym sercem polecam usługi Patryka :) Nie dość, że dobrze, to jeszcze tanio :)

Amortyzatory
Powrót