• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Ustawienie geometrii kół - Warszawa i okolice

• Autor wątku Autor wątku Indy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Indy

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 Distinct., 2.4 JTDM, 210KM
Hejka! mam pytanie, czy moglibyście polecić jakiś dobry warsztat w Warszawie lub gdzieś niedaleko, gdzie można by było porządnie ustawić geometrię kół ?

też chętnie sie dowiem, w przyszłym tygodniu robię drążki kierownicze więc geometrie bede musiał zrobić a tam gdzie ostatnio robiłem to troche kibel był

A ja ze swojej strony polecam Pana Dobosza z Grodziska Mazowieckiego. Pracuje w tym fachu juz od 30 lat. I robil juz rozne auta, wlacznie z hamerykanskimi. Pan naprawde rzeczowo zrobil geometrie. Dodatkowo wszystko sprawdza i podkreca przy obciazeniu auta. Malo kto tak robi. Mam jeszcze fabrycznie obnizana Belle i nie kazdy chcial sie za to wziasc. On sobie poradzil bez problemowo. Ogolnie z czystym sercem polecam. :)

Ci co wołają niewiadomo ile kasy za geometrię i jeszcze każą czekać:D to już raczej tacy do dupy mechanicy http://geometriakol.katowice.pl/gallery1/010.jpg mój mechanik robi od ręki, jest tak że przyjeżdżasz i jak ktoś ma zbieżność do zrobienia to ma od ręki i przy okazji drugi Ci sprawdza ogólny stan zawieszenia tył i przód i tak to powinno wyglądać

Hejka! mam pytanie, czy moglibyście polecić jakiś dobry warsztat w Warszawie lub gdzieś niedaleko, gdzie można by było porządnie ustawić geometrię kół ?

Tak ja też polecam Pana Tomka Twardowskiego.
Robiłem gemetrię nie jest tanio, ale zrobią porządnie.
Chyba, że masz zawieszenie do roboty ( jakieś luzy na silenblokach itp. ), to się nie podejmą bez potrzeby wymiany odpowiednich elementów.

Odświeżę temat, czy macie jakieś nowe polecane miejsca na zrobienie zbieżności w warszawie lub okolicy (najlepiej na północ)?. Pacjentka to Alfa Romeo 159, która w maszynkach laserowych do ustawiania zbieżności ma źle wprowadzone dane i dlatego szukam dobrego fachowca, który ustawi ją prawidłowo.

Doktor Błoński to mistrz świata polecam link z posta wyżej.
Jedziesz czekasz w kolejce jak do lekarza. Najpierw sprawdza zawieszenie i dopiero ustawia.
Ceny miażdżą wszystkich a gościu to fachowiec jakich szukać ze świecą.

Potwierdzam też robię u Błońskiego. Cena miażdży suty. 100pln za ustawienie geometrii.

Amortyzatory
Powrót