witam i dopadło moja julke padł termostat i jakiś wymiennik ciepła wszystko razem siedzi w plastikowej obudowie 340 zł poszło..... efekt super julka stawiała zapore z pary na trasie i pod domema kibiców od razu ze ho ho ....
witam i dopadło moja julke padł termostat i jakiś wymiennik ciepła wszystko razem siedzi w plastikowej obudowie 340 zł poszło..... efekt super julka stawiała zapore z pary na trasie i pod domema kibiców od razu ze ho ho ....
i teraz pytanko płyn płynie przez termostat egr podgrzewacz i TURBO ????
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
nie przez płyn teraz juz wiem pękła ta plastikowa obudowa kol czarny ...... tam siedzi egr ..autko już rozebrane nr czesci to sgr 10259 to sie rozleciało ale na szczęście składa sie z kilku elementów i koszt podobno jedyne 340 zł
Ostatnio edytowane przez maxit1 ; 18-10-2013 o 09:47
Cześć,
podbijam temat termostatu w Giuliecie 1,4 TB MA. Czy warto w ogóle interesować się zamiennikami (Gates, Mahle itp.) czy od razu kupić oryginalny?
ma ktoś manual do wymiany termostatu? Planuje zapobiegawczo wymienic przed mrozami, mam wrażenie że auto grzeje się trochę za dlugo![]()
Tu masz oryginał który ostatnio kupiłem i już wymieniony
https://allegro.pl/oferta/termostat-...nal-7890099157
Jeśli oryginał pada po nieco ponad 100kkm to ja chyba wolę włożyć coś innego, Wahler jest pewny i w zasadzie można go za tyle samo kupić j/w. Nie koniecznie zawsze oryginał jest najlepszy, przykładem są choćby łączniki stabilizatora, meyle u mnie wytrzymaly 3 razy więcej niż oryginały ricambi które padały jak muchy.