Jak w temacie. Zakochany jestem i sie przymierzam wiem ze kiedy sie pojawił ten silnik był uznawany za doskonały ale jakie sa Wasze opinie po przejechaniu jakiejs tam ilosci kilometrow???
Jak w temacie. Zakochany jestem i sie przymierzam wiem ze kiedy sie pojawił ten silnik był uznawany za doskonały ale jakie sa Wasze opinie po przejechaniu jakiejs tam ilosci kilometrow???
ja mam 53 tys km i silnik chodzi bez zarzutu póki co![]()
u mnie 42tys i ok
niedlugo klocki na przodzie
zero awari
Julke mam od 1,5 roku, stuknelo juz 100tys km i do tej pory brak jakichkolwiek awarii. Samochodem jezdze bardzo duzo, czesto dostaje w kość ale silnik nie chce sie popsuc 😄
Sent from my Iphone using Tapatalk
ooo 100 tys to juz wynik ktory daje jako taki obraz...dzieki...gdzies ktos mnie nastraszyl ze wycieraja sie wałki czy jakies takie sensacyjne info.Sam bylem z butów wydarty bo tez miałem przekonanie ze to dobry przemyslany i sprytny silniczek choc wychodzi w wielu testach ze troszke wolniejszy niz producent podaje-6.8 s do 100 a podobno lepiej niz 7.3 nie ma szans
Wiekszosc tych testow zapomina chyba o Dynamicu. Ten czas zalezy od startu drogi opon,
kolega ma ten motor w 159 ponad 150 tysi zrobionebez awarii autko flotowe
oczywiscie ze to kwestia umiejetnosci drogi i opon...powtorzylem tylko co wyczytałem w roznych zrodłach...tez to dla mnie byloby dziwne-156 v6 192 konie i 7.3 do setki to jak julka z 235 konmi miala by nie byc szybsza, rozumiem wiele aspektow ale to jednak 45 koni roznicy....no nic najfajniejsza dla mnie info to ze silniki daja rade i jak piszecie nwet 150 tysi a wciaz wsjo lux
Qv ma fajna charakterystyke, mozna by powiedziec jak diesel. Ciagnie od razu i bardzo szybko sie wkreca na maksymalne obroty.