Pablo.
Aktywny
Jeśli chcesz to mam nową mocną płukankę na testy na zapieczone pierścienie - sama gr V bez alkoholi ani rozpuszczalników naftowych ;-) a do tego też smaruje ;-)
Odezwę się na dniach, w końcu zaczynamy działać normalnie
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz to mam nową mocną płukankę na testy na zapieczone pierścienie - sama gr V bez alkoholi ani rozpuszczalników naftowych ;-) a do tego też smaruje ;-)
Odezwę się na dniach, w końcu zaczynamy działać normalnie![]()
Eneos ma w PL umowę z Subaru i dlatego. Generalnie to oleje GIII / HC z zddp o niskim poziomie siarki i niskim TBN szczególnie jak na full saps. Dzięki wysokim indeksom lepkości wykazują trochę niższe spalanie ale niestety są bardziej podatne na ścinanie i utratę lepkości przy upalaniu chociaż na tor się raczej nie nadają...
Hej, posiadam przerobioną Julkę (oryginał 2.0JTDM 170KM) na 210KM/450Nm bez DPFu i EGRa. Jaki teraz wlać olej? Kiedy miałem DPF'a jechałem na Selenii, ale chyba czas na coś lepszego?
Chce zmienić olej w Giulietta 1.4MA 170 przebieg 49000 .Jaki olej polecacie ,samochód normalna jazda ale bardzo dynamiczna.Jaką płukankę zastosować lany była olej Selenia zalecany przez producenta rocznik alfy 2013.Olej wymieniany co roku,przebiegi ok 15000 rocznie.
Czołem!
Po 60k (i 3 poprzednich wymianach na - niestety - Selenia PE) wypłukałem (20 minut) AR2820, wlałem Amsoil AZO 0w30 + AR9100.
Silnik jest tak cichy, że "na światłach" mam podejrzenia, że gaśnie (a start-stop "się zepsuł" i już od dawna nie przeszkadza, bo to totalna porażka w połączeniu z automatem).
Specjalne podziękowania dla Kolegi wlyszkow'a!
Na czym polega fenomen tego oleju z technicznego punktu widzenia? Bo jest to chyba dość niszowa marka? W czym i jak bardzo jest lepszy od podobno stosunkowo dobrej Selenii Digitek 0W30?
Czołem!
Po 60k (i 3 poprzednich wymianach na - niestety - Selenia PE) wypłukałem (20 minut) AR2820, wlałem Amsoil AZO 0w30 + AR9100.
Silnik jest tak cichy, że "na światłach" mam podejrzenia, że gaśnie (a start-stop "się zepsuł" i już od dawna nie przeszkadza, bo to totalna porażka w połączeniu z automatem).
Specjalne podziękowania dla Kolegi wlyszkow'a!
Ja mam zaufanie do KnechtaHej. Pomóżcie mi proszę z wyborem filtra do mojej juleczki, bo jest ich kilka. Filtron, mann, ufi: który najlepszy, a może to obojętne.
Olej to będzie selenia digitek
a ja myślę że jaki nie włożysz z tych co wymieniłeś, krzywdy silnikowi nie zrobisz. krzywdę silnikowi (czy tak układowi MA) robił sam Fiat, zalecając selenię star pe 5W40, na szczęście zmienili na Digitek a ten na forum jest uznawany za naprawdę dobry olej do tego silnika.Hej. Pomóżcie mi proszę z wyborem filtra do mojej juleczki, bo jest ich kilka. Filtron, mann, ufi: który najlepszy, a może to obojętne.
Olej to będzie selenia digitek
a ja myślę że jaki nie włożysz z tych co wymieniłeś, krzywdy silnikowi nie zrobisz. krzywdę silnikowi (czy tak układowi MA) robił sam Fiat, zalecając selenię star pe 5W40, na szczęście zmienili na Digitek a ten na forum jest uznawany za naprawdę dobry olej do tego silnika.
a ja myślę że jaki nie włożysz z tych co wymieniłeś, krzywdy silnikowi nie zrobisz. krzywdę silnikowi (czy tak układowi MA) robił sam Fiat, zalecając selenię star pe 5W40, na szczęście zmienili na Digitek a ten na forum jest uznawany za naprawdę dobry olej do tego silnika.
Powtórzę to po raz kolejny, są zdecydowanie lepsze oleje od Selenii.
.
Oczywiście że są, choćby Millersy które Ty lubisz/sprzedajesz etc, tylko akurat Selenia Digitek wg wielu znawców tu z forum jest całkiem dobra (w przeciwieństwie np do Seleni Star PE) i tylko to miałem na mysli.