Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Prawie 122 tys nalotu i jak do tej pory się nic nie dzieje.
Ważna regularna wymiana olejów i filtrów oraz śruby turbo z filterkiem i filtra MA.
Zbędne wydatki te dwa ostatnie , filtr turbo wywaliłem jakieś 10 lat temu bo robi więcej szkody niż pożytku, filtr MA wyciągam i czyszcze co 40-50kkm on się nie zużywa. Obecnie 212kkm nalotu na ori turbo i module MA tym samym od 10 lat (wymieniony przy 29kkm zrobionych oczywiście na selenii )
Ponawiam pytanie:
Panowie czy ktoś do julki 1.4 MA lał olej Gulf Formula LEF 0W-30? Z tego co widzę spełnia parametry Fiata tak jak Selenia.
Można go zalać?
Są dwie możliwości, albo kupujesz śrubę bez sitka dokładnie taka jaka jest po drugiej stronie tego metalowego przewodu zasilającego olejem turbo tzn na dole (numer jej był podawany nie raz ale pewnie szybciej znajdziesz w eperze ), albo można wyszarpać samo sitko - wpierw trochę rozwiercalem plastik a resztę dokończyła opalarka żeby nie uszkodzić metalowego stożka w dolnej części
kurde bo zastanawiam się czy w ogóle to usuwać.. przebiegi moje to ookoło 10/15tys km rocznie.Olej będę zmieniał co 10k
PS OD razu spytam zlałem dzisiaj olej z silnika 1.4t 120km i o dziwo do banika 4l po prestone weszło mi prawie wszystko... razem z płukanką archoil (250ml) a ponoć stan MAX na bagnecie to 3.25l to ktoś przelał?
Do tych silników naprawdę wchodzą różne ilości oleju, zależnie od tego jak dokładnie olej zostanie spuszczony.
Podczas wymiany odsysamy olej z postawy filtra oleju, jak również korek w misce jest zakręcany na samym końcu, i przeważnie oleju wchodzi więcej niż podaje producent.
Jeśli masz zalać płukankę długodystansową, to wypadało by odessać odpowiednią ilość oleju, aby nie przekraczało MAXa.
Jeśli masz mocno zasyfiony silnik to na pewno warto zastosować taką płukankę.
oki dzięki to jeszcze jedno kolego ta płukanka oilsyn pisze,że jest na 3-10l olejów to wlać całą to 1.4t 120km? gdzie pojemnosc układu niby to 2.9/3l ale jak widać ja zlałem prawie 4l.Olej tam był selenia 5w40.Auto ma 69tys km przebiegu i 10lat lecz olej zmieniany zgodnie z zaleceniami aso czyli co 30tyswięc jak i u innych co pokazywali zdjęcia są takie jakby skwarki więc myślę czy jej całej nie zalać.Bo jak płukanka zacznie czyścić.. to niby syf zostaje w zawiesinie.. ale czy wierzyć temu? dlatego tak pytam czy np nie zrobić mniej km np 2,3tys i zlać syf niż ma krążyć w układzie
bo pisze 1 butelka starcza na 3-10litrów a butelka ma 250ml
więc 125ml połowa powinna być 3 do 5litrów? więc już połowa była by ok.. dlatego myslę wlać równe 150ml bo przy 250ml stęzenie już duże będzie skoro 1 butelka starcza nawet dla układu co ma 10litrów a mój ma 3![]()
bo pisze 1 butelka starcza na 3-10litrów a butelka ma 250ml
więc 125ml połowa powinna być 3 do 5litrów? więc już połowa była by ok.. dlatego myslę wlać równe 150ml bo przy 250ml stęzenie już duże będzie skoro 1 butelka starcza nawet dla układu co ma 10litrów a mój ma 3![]()
Oczywiście, że można, zależy tylko czego się po nim spodziewasz.
Jedynie tego że będzie dobrym olejem dla tego silnika. Mogę w dobrej cenie kupić ten olej więc skoro nie muszę przepłacać za selenie to wolę go zalać.
Panowie jaki olej polecacie poprzedni wlasciciel zalał millersa 5w40 c3 auto to Giulietta QV 235KM 2013r. i zastosowałbym płukankę do starego oleju ARCHOIL AR2820 potem zaląał wlasciwym olejem jakim?? czy zostac przy millersie tylko ktory to c3 professional, trident, premium,XF, Longlife do nowego oleju doałbym AR9200 V2 LL oraz plukanke dystansową OILSYN ReleaseTech Power Cleaner. Doradzcie.