Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Port nawigacji tomtom.

Użytkownik Ogier
    Auto
    Giulietta 1.4 MA TCT

Domyślnie Port nawigacji tomtom.

Cześć.
    Mam do was pytanie czy ktoś zastanawiał się nad przeróbką gniazda pod nawigacje tomtom, dla innej platformy? jakiś smartfon itp ?. Zmierzam do tego by np. przerobić ten stojaczek pod tomtom'a na cokolwiek innego smartfonowego, na co będę mógł wgrać nawigacje z lepszymi mapami czy supportem. Może ktoś się już spotkał z jakąś "przeróbką" czy gotowym stojaczkiem wykorzystującym gniazdo w aucie? Bo im mniej przeróbek tym lepiej. Wolał bym nie grzebać w tym gnieździe, a wykorzystać je tak jak fabryka zamontował. Z tego co wyczytałem to tam podawane jest tylko zasilanie reszta idzie via Bluetooth.

Pozdrowiam,
    Ł.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Szukałem bardzo długo czegoś ciekawszego od tom tom, ale nie znalazłem. Chciałem nawet kupić sam stojaczek, ale w salonie powiedzieli, że może za miesiąc będą. Cena tego kawałka plastiku to coś koło 280 zł, więc też nie jest zachęcająca. Mam jednak pomysł zrobienia stojaczka samemu. W wolnej chwili pomierzę port w samochodzie i wykonam, taki stojaczek na drukarce 3D. Oczywiście samą końcówkę można dopasować do dowolnej nawigacji, ewentualnie stojak można wykonać pod dany typ nawigacji, żeby miał wbudowany port zasilania.

Użytkownik Ogier
    Auto
    Giulietta 1.4 MA TCT

Domyślnie

Cytat Napisał Strzeszku Zobacz post
    Szukałem bardzo długo czegoś ciekawszego od tom tom, ale nie znalazłem. Chciałem nawet kupić sam stojaczek, ale w salonie powiedzieli, że może za miesiąc będą. Cena tego kawałka plastiku to coś koło 280 zł, więc też nie jest zachęcająca. Mam jednak pomysł zrobienia stojaczka samemu. W wolnej chwili pomierzę port w samochodzie i wykonam, taki stojaczek na drukarce 3D. Oczywiście samą końcówkę można dopasować do dowolnej nawigacji, ewentualnie stojak można wykonać pod dany typ nawigacji, żeby miał wbudowany port zasilania.
    Świetny pomysł z tą drukarką !! jakoś kompletnie o tym nie pomyślałem. Jeżeli znasz się na tym i jesteś w stanie wykonać taki "stojaczek" na drukarce 3D dostosowany do konkretnych rodzajów smartfonów, to ja też bym poprosił Komponenty elektryczne jestem w stanie poświęcić ze starego stojaczka w którego posiadaniu jestem.