Echhh. Rozumiem, że koniecznie chcesz mieć ostatnie słowo (w tym względzie wiele zresztą sugeruje twój awatar :winki dla własnego spokoju powinienem ustąpić, skoro chcesz się spierać "o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkanocy" i że niepotrzebnie wdałem się w dyskusję z człowiekiem, któremu odpowiadałby Fiat Bravo czy Punto z silnikiem 1.8T, nieco zmienionym kształtem nadwozia i znaczkiem AR na klapie i masce.
Wytknę ci jednak kilka rzeczy:
A co to znaczy "w miarę centralnie"? Może jakieś konkrety? Wymiary? Rozkłady masy? "Kumasz czaczę"? :wink:Napisał marekm
Nazwałbym to "spekulacją" gdyby nie byłby to poważny i tragiczny temat. Porównywanie kosztorysu projektu samochodu z wypadkami to jawne nadużycie.Napisał marekm
Po drugie: gdyby każdy z góry zakładał, że "czegoś się nie da" czy "to będzie nieopłacalne" to nie bylibyśmy w miejscu w którym teraz jesteśmy (technologicznie rzecz jasna).
Oj, chyba jednak nie. Jak na mój gust w samochodzie Alfy Romeo powinno bić "serce" Alfy Romeo a tobie akurat odpowiada samochód fiata ze znaczkiem AR. Ale to jest mój gust a o gustach, jak dobrze pewnie wiesz, się nie dyskutuje, nawet na forum :wink:Napisał Hammer
Ależ oczywiście! To samochód nawet z dwoma wielkimi jajami!!Napisał marekm
Tylko, że ja chciałbym zobaczyć w ofercie, coś o zacięciu sportowym, na co stać nie tylko kilkanaście osób w europie...
Napisał marekm
Napisał Hammer
Nie gdybaj, tylko podziel się z nami swoją wiedzą: ile waży 1.8T z osprzętem skoro je porównujesz?Napisał marekm
Nie otrzymałem konkretnej odpowiedzi, więc rozumiem, że się ze mną zgadzasz.Napisał marekm
Nazwałbym to raczej "logicznym rozumowaniem".Napisał marekm
No i chwała ci za to! Tylko dlaczego nadal ciągniemy ten temat??Napisał marekm
![]()
No i na koniec koronny argument: cały czas powtarzasz, że Alfowska V6tka będzie "za mocna" do tego samochodu... Ostatnia wersja 2.5V6 24v ma 192KM, natomiast 1.8T ma 230KM... Jak ma się to do "rzekomo" porównywalnej masy 1.8T do 2.5V6, którą sugerujesz w poprzedniej wypowiedzi?