Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 54

Temat: Gta

Użytkownik Rowerzysta Avatar Hammer
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5V6 2001r.

Domyślnie

Echhh. Rozumiem, że koniecznie chcesz mieć ostatnie słowo (w tym względzie wiele zresztą sugeruje twój awatar :wink i dla własnego spokoju powinienem ustąpić, skoro chcesz się spierać "o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkanocy" i że niepotrzebnie wdałem się w dyskusję z człowiekiem, któremu odpowiadałby Fiat Bravo czy Punto z silnikiem 1.8T, nieco zmienionym kształtem nadwozia i znaczkiem AR na klapie i masce.
    Wytknę ci jednak kilka rzeczy:
    Cytat Napisał marekm
    a sprawdziłeś gdzie te auta mają silniki? znasz jakieś auto w miarę seryjne, które ma silnik centralnie i napęd na przód?
    A co to znaczy "w miarę centralnie"? Może jakieś konkrety? Wymiary? Rozkłady masy? "Kumasz czaczę"? :wink:
    Cytat Napisał marekm
    nie trzeba wypakować przy 200 w drzewo, żeby wiedzieć ze to grozi śmiercią
    Nazwałbym to "spekulacją" gdyby nie byłby to poważny i tragiczny temat. Porównywanie kosztorysu projektu samochodu z wypadkami to jawne nadużycie.
    Po drugie: gdyby każdy z góry zakładał, że "czegoś się nie da" czy "to będzie nieopłacalne" to nie bylibyśmy w miejscu w którym teraz jesteśmy (technologicznie rzecz jasna).
    Cytat Napisał Hammer
    To się pomyliłeś jeżeli chodzi o adresatów. To forum dyskusyjne a nie książka życzeń i zażaleń
    Oj, chyba jednak nie. Jak na mój gust w samochodzie Alfy Romeo powinno bić "serce" Alfy Romeo a tobie akurat odpowiada samochód fiata ze znaczkiem AR. Ale to jest mój gust a o gustach, jak dobrze pewnie wiesz, się nie dyskutuje, nawet na forum :wink:
    Cytat Napisał marekm
    nie wiem co to auto "z jajem" ale mnie jako sztandar marki w miarę satysfakcjonuje 8C. Ciebie nie?
    Ależ oczywiście! To samochód nawet z dwoma wielkimi jajami!! Tylko, że ja chciałbym zobaczyć w ofercie, coś o zacięciu sportowym, na co stać nie tylko kilkanaście osób w europie...
    Cytat Napisał marekm
    Apropos 'ciężkiej' V6. Dla alfowskiego 2.5 24v i tsowego 2.0 16v różnica w wadze samego silnika wynosiła 5-10 kilo. To chyba nie jest tak strasznie, biorąc pod uwagę że 1.8 jest doładowany - dochodzi turbo, intercooler i jakieś drobne szczegóły
    Cytat Napisał Hammer
    No, i... ?
    Cytat Napisał marekm
    to była odpowiedz do demonizowania ciężaru V6 w porównaniu do 'lekkiego' 1.8tb. Ale żeby to wiedzieć to trzeba czytać ze zrozumieniem tak?
    Nie gdybaj, tylko podziel się z nami swoją wiedzą: ile waży 1.8T z osprzętem skoro je porównujesz?
    Cytat Napisał marekm
    dobre szczególnie biorąc pod uwagę to poniżej
    Nie otrzymałem konkretnej odpowiedzi, więc rozumiem, że się ze mną zgadzasz.
    Cytat Napisał marekm
    Czyli gdybasz.
    Nazwałbym to raczej "logicznym rozumowaniem".
    Cytat Napisał marekm
    świetnie, a ja wyraziłem swoją opinię
    No i chwała ci za to! Tylko dlaczego nadal ciągniemy ten temat??

No i na koniec koronny argument: cały czas powtarzasz, że Alfowska V6tka będzie "za mocna" do tego samochodu... Ostatnia wersja 2.5V6 24v ma 192KM, natomiast 1.8T ma 230KM... Jak ma się to do "rzekomo" porównywalnej masy 1.8T do 2.5V6, którą sugerujesz w poprzedniej wypowiedzi?

Użytkownik Rowerzysta Avatar marekm
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    służy do jazdy, a nie do oglądania

Domyślnie

Cytat Napisał Hammer
    Wytknę ci jednak kilka rzeczy:
    Cytat Napisał marekm
    a sprawdziłeś gdzie te auta mają silniki? znasz jakieś auto w miarę seryjne, które ma silnik centralnie i napęd na przód?
    A co to znaczy "w miarę centralnie"? Może jakieś konkrety? Wymiary? Rozkłady masy? "Kumasz czaczę"? :wink:
    Przeczytaj jeszcze raz i jeszcze raz i czytaj aż do momentu w którym zrozumiesz.
    Dalej mi się nie chce odpowiadać, bo to nie mój poziom dyskusji

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Widzę, że jednak nie "kumasz czaczy". Szkoda.

Cytat Napisał marekm
    Dalej mi się nie chce odpowiadać, bo to nie mój poziom dyskusji
    I kto to mówi?

A swoją drogą jestem ciekaw jak potoczą się losy nowej 149. Czy będzie też wersja GTA? A jeśli tak, to czy też z silnikiem 1.8T :wink:

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

Kolego Hammer... Piszesz o najnowszych technologiach wytwarzania elementów metalowych, mam propozycję. Może napisz do zarządu alfy/fiata w tej sprawie, przecież tam same głąby siedzą i nie wiedzą nawet, jak się za to zabrac?

Już widzę samochód z silnikiem centralnie umieszczonym i napędem na przód. Z pewnością perfekcyjnie będzie ruszał z miejsca. Pouczasz wszystkich, wytykasz im brak wiedzy, ale spróbuj sobie wyobrazic niedociążoną napędzaną przednią oś w takim samochodzie. Myślisz, że przypadkowo w takim układzie silnik jest przesunięty (lub pochylony) lekko do przodu?

Koszty opracowania nowego modelu? Dla marki, która ledwo wiąże koniec z końcem na pewno jest to bułka z masłem. Modelu, który w zasadzie nigdy nie będzie popularnym produktem i którego koszty mogą się co najmniej nie zwrócic. Na pewno powstałoby wtedy kilka innych modeli fiata/lancii opartych na tej samej konstrukcji. Jaki w tym sens?

Silnik fiata w alfie to zło, bo zrobili go inżynierowie włoskiej 'marki dla ludu'. Natomiast zrobiony przez zapewne wcale nie mądrzejszych inżynierów (o ile nie tych samych) silnik ze znaczkiem maserati to już powód do dumy. Dobrze rozumiem? Wszak 8c ma dwa wielkie jaja.

To tak jeśli chodzi o koncert życzeń. Nic osobistego.
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

ʇɧɹqoq Romeo Avatar bobryt
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    OPC

Domyślnie

panowie prosze wyluzować
    1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
    2000 Subaru Forester S-Turbo

2002 Opel Zafira OPC

1999 Volvo V70

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Zostałem znowu wywołany do "tablicy" ale zostanę "tu i teraz". Kto zrozumiał co mam na myśli, ten zrozumiał, reszta nie ma dla mnie znaczenia. Pozdro

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

V6ki nie będzie, ale...jeśli już musi byc ten 1.8T to można by go było wrzucic na central i zrobic wersję wyczynową. No co? Lancia S4 Delta też miała silnik 1.8 na centralu. I może coś by się w sporcie wreszcie działo, bo od 156 nie dzieje się nic. 159 jest piękna, ale ciężka, ponadto nie ma żadnej wersji wycyznowej, chyba, że plany przesuwają ku 149.

Silnik fiata w alfie to zło, bo zrobili go inżynierowie włoskiej 'marki dla ludu'. Natomiast zrobiony przez zapewne wcale nie mądrzejszych inżynierów (o ile nie tych samych) silnik ze znaczkiem maserati to już powód do dumy. Dobrze rozumiem? Wszak 8c ma dwa wielkie jaja.
    Już gdzieś pisałem, swoją krytyczną opinię wobec pewnych manewrów Alfa Romeo, gdy już na rynek wchodziły te auta- więc jakiś rok temu.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

ʇɧɹqoq Romeo Avatar bobryt
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    OPC

Domyślnie

foto sprzed pół roku więc pewnie fake, ale i tak nieźle sie prezentuje:

1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
    2000 Subaru Forester S-Turbo

2002 Opel Zafira OPC

1999 Volvo V70

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

fejk jak nic. Tylne zawieszenie - niemożliwe do zrealizowania w wersji produkcyjnej; wylot za przednim kołem - mocno naciągany, tak samo zresztą jak i progi.
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Zdjecie pojawilo sie na italiaspeed.com: Tak będzie wyglądać MiTo GTA? | Alfa Romeo News
    Zalatuje fejkiem, ale to zdjecie publikowane jest na powazniejszych stronach - np. dziennik.pl to sam nie wiem co o tym myslec

Pojawily sie tez szkice pokrywy zaworow: Szkice silnika MiTo GTA | Alfa Romeo News
    Zdjecia z oficjalnego bloga alfy mito.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia