Witam. Oto radio w mojej Julci padło. Nie włącza się. Nawigacja TomTom na "stopce" działa, nie widzi tylko multimediów. Serwis twierdzi po przeprowadzeniu diagnostyki, że trzeba wymienić radio, koszt powyżej 2000 PLN. W internecie są blendy 2DIN do kupienia (za ok 550 PLN) a także oryginalne radia używane. Podejrzewam, kojarząc te 2 fakty, że niektórzy wymieniają oryginalne radio na swoje własne 2DIN. Zaproponowałem w serwisie taką opcję, że dostarczę używane do zamontowania. Odmówili twierdząc, że radia są sparowane z komputerem pokładowym i nie da się podłączyć z innego samochodu. Tak samo nie da się zrobić upgrade'u na model 2014. Więc pytania:
1. Czy to może być prawda, czy chcą mi wcisnąć kosztowną wymianę? Może radio da się podłączyć jako zwykłe radio ale bez funkcji bluetooth i USB (te są kontrolowane przez jakiś dziwny moduł na Windows Mobile)?
2. Czy rozważyć kupno radia 2DIN? Koszt blendy to ok 550 PLN.
Pozdrawiam
1. Czy to może być prawda, czy chcą mi wcisnąć kosztowną wymianę? Może radio da się podłączyć jako zwykłe radio ale bez funkcji bluetooth i USB (te są kontrolowane przez jakiś dziwny moduł na Windows Mobile)?
2. Czy rozważyć kupno radia 2DIN? Koszt blendy to ok 550 PLN.
Pozdrawiam