[Giulietta] Uconnect radio i nawigacja

dobryalf

Nowy
Auto
giulietta serie 1 1,4TB MultiAir 16v 170KMTCT Excl
Zestaw multimedialny jest fascynujący, a najbardziej kilka zagadek, jak zrobić by odtwarzać mp3 nie losowo? Oczywiście da się to zrobić wg instrukcji naciskając -> i guzik z napisem losowo, trudno natomiast zorientować się że nastąpiło przełączenie trybów. No i jak zrobić by zapamiętał system że nie chcę losowo i włączał się nielosowo.
Druga sprawa to nawigacja, nie ukrywam że prosta, jak ją zmodernizować kto jest jej producentem?
Tyle na dzisiaj pytań.

Sukces i satysfakcja czyli wyłączyłem losowość i wiem jak. Jak Napis jest na szarym tle - losowo działa, potem robisz przyciskając go na czerwone tło losowe typowo. Czekasz aż dogra utwór (to jest ważne) i na nowym wyłączasz czerwone pole. Robi się wtedy czarne :) i wtedy losowe nie działa. Mało tego to ustawienie jest pamiętane.:cool: Podsumowując nie pstrykamy nerwowo, ot taki bug software. Może go usuną wraz z poprawieniem wyświetlania polskich liter.

Przepraszam odgrzewam temat, teraz nie mogę uruchomić USB - chodziło i się skiepściło, w czasie jazdy przestało grać. Zgłasza się do systemu ale nie odczytuje utworów, nawet listy. Może coś przycisnąłem i ups?

Przepraszam odgrzewam temat, teraz nie mogę uruchomić USB - chodziło i się skiepściło, w czasie jazdy przestało grać. Zgłasza się do systemu ale nie odczytuje utworów, nawet listy. Może coś przycisnąłem i ups?

1. Pewnie w menu radia jest gdzies funkcja reset. W wersji przedliftowej była, więc pewnie w bardziej rozbudowanym radiu powinna być w kilku miejscach hihihihi :)
2. Jak nie ma to zdejmij te mini klemę na akumulatorze i załóż po minucie. Wcześniej przeczytaj instrukcje nt sekwencji co trzeba zrobić po restarcie komputera i radia.

pytanie odnosnie nawigacji poniewaz nie sprawdzalem polecen glosowych w PL

gdy uzywam jezyka PL za granica to musze przeliterowac nazwy miast i ulic...jesli uzywam np. holenderskiego w NL to bez problemow wystarczy w calosci podac miasto i ulice

czy mozesz sprobowac w PL z jezykiem polskim czy bedziesz musial przeliterowywac? i czy jest juz soft ktory bedzie mial wszystkie polskie litery? bo to masakra jest...

tak pozatym to komendy glosowe po ang. sa duzo latwiejsze :)

montuje film odnosnie uconnect i jeszcze nie zrobiony...moze pod koniec tygodnia uda mi sie poskladac

1. Problem rozwiązałem za pomocą karty SD, zmieniłem źródło na SD i potem spowrotem na USB - bangla. Podejżewam że zwiechę zrobiło mp3 z obrazkiem.
2. Nie ma polskich liter ale w ASO mówią że będą, jak nie będą to będzie awanturka bo auto ma wadę i gwarancja działa.
3. Pierwsza próba z poleceniami głosowymi kończyła się porażkami. Będę jeszcze ćwiczył.
4. Nawigacja ma błędy mapy - zjazd z A2 którego nie ma, jest droga (od kilu lat nią jeżdżę) ale jej nie ma. Generalnie na poziomie TomTom z przed 6 lat.
5. Radio działa super.
6. Audio gra ładnie.
7. Na koniec Setup - skromniutki.
Czekając niecierpliwie na upgrade softu pozdrawiam

Tez ostatnio mi nie widzialo mediow...ale wylaczylem silnik, uruchomilem jeszcze raz i sie zresetowalo...przytrafilo sie tylko raz od wyjazdu z salonu wiec nie jest zle...

co do polskiego jezyka to raz ze sie zle czyta to dwa ze np. w holenderskim lub angielskim polecenia glosowe chodza bardzo dobrze i komendy sa proste...kto takie skomplikowane komendy wymyslil w tlumaczeniu...nawet czasami mam problem z wymowieniem ich haah

rowniez czekam na update mam nadzieje ze beda jescze jakies inne opcje przyokazji wgrane :)

Test obslugi glosowej:
nawigacja 10/10
radio 10/10
telefon 10/10
media 5/10 - albo uzywam zlych komend albo cos nie tak...

:D czyli wszytko po staremu " Przepraszam nie zrozumiałem" czyli tranzol udostępnił głos.

Uconnect to zakręcona zabawka, już samo jej używanie jest fajne a jeśli dołożyć jazdę :cool:.
Poważniej to pytanko, radio cyfrowe czy satelitarne? jest obok FM.

W Polsce nic nie znalazłem przy strojeniu Radio DAB. Rzeczywiście nic nie ma?

Niestety nie sprawdzalem w PL ale w niemcach i NL sa dostepne stacje bez problemow...

Hmmm dziwne ze w PL nie mozna wyszukac...

Radio DAB to radio naziemne cyfrowe (odpowiednik telewizyjnego DVB-T/C) nie satelitarne.
W Polsce nadal trwa okres testowy. Cyfrowe nadajniki są tylko w duzych miastach i maja ograniczony zasieg (np w Warszawie, tylko centrum) Obecnie w PL w DAB nadaje tylko Polskie Radio.

Właśnie zaczyna się kampania serwisowa - oprogramowanie radia z nawigacją :)

Są Polskie litery, resztę popróbuję i napiszę.

Update był jako akcja przywoławcza - poprawa wady auta i był za darmo :)
Polskie znaki są ale co się polepszy to się popieprzy, dwa napisy nieprzetłumaczone tj. w media zniknęło losowo, pojawiło się shuffle. W opcji audio (ustawienia) po lewej u góry jakieś śmieci a nie tekst. Media chodzą jakby szybciej przy wybieraniu itp. Radio bez zmian. Nawigacja też bez zmian, nawet mapa jest z maca 2013 roku. Chyba że jakiś drobiazg. Rozpoznawanie mowy działa inaczej (opcje+ekran) ale jeszcze nie próbowałem w akcji.
Tyle na dzisiaj.
Dodaję: rozpoznawanie komunikatów działa lepiej, tj. poznaje Polskie nazwy ale nie koniecznie zawsze, może mam malutką wadę wymowy :pleasantry:

Ostatnia edycja:
Z nieco innej beczki - dostałem Giuliettę jako auto zastępcze i stary dobry iPod (Classic, 5th gen) podłączony via USB zaczął się dziwnie zachowywać, mam metaliczne zgrzytnięcia/trzaski w miejscach, w których ich na pewno nie było. W 159 via Dension wszystko działało bez zarzutu - wina Julki i Uconnect?

Amortyzatory
Powrót