• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Planowany zakup używanej Giulietty

Mi przy jeździe sprawiającej frajdę tbi paliło średnio 14 litrów. 1.4 170 przy podobnej jeździe 12. A frajda zdecydowanie gorsza bo 1.4 przy tbi zwyczajnie nie jedzie. Czyli 2 litry różnicy.

niektórym nawet i 400 koni nie jedzie- gadanie od rzeczy!
na marginesie ponad 240 kucy musi wypić - pałowanie 1.75 zawsze się kończy spalaniem grubo ponad 15 l. ciężko zejść poniżej 11 litrów- a to już paramenty spalania na poziomie ...stelvio.

Tbi pali dużo gdy weźmiemy pod uwagę spokojną jazdę. Tym silnikiem zwyczajnie nie opłaca się jechać po emerycku bo to nie przekłada się na jakieś małe spalanie (choć ja w trasie na drogach po za miastem spokojnie mogłem zejść do 8 litrów w manualu). Za to pali już zupełnie normalnie gdy jedziemy dynamicznie.
1.4 170 możemy spokojnie zejść do 7 litrów. Tylko tutaj odwrotnie. Jak już zaczniemy to naprawdę cisnąć to spali mało co mniej od tbi.
Miałem porównanie tych 2 aut przez ponad rok.

No pewnie. Dwa litry więcej. Przy czym tjet jechał ciśnięty, a TBi muskany... Z górki... To wtedy może i wyjdzie te dwa litry więcej.

2 LITRY roznicy ze średniego spalania......ŚREDNIEGO.... 12,5-10,5=2 , powiedział bym ze nawet TBI jeżdżę dynamiczniej niz T-JET . Aby z T-JET coś wykrzesać trzeba go trochę podusić TBI idzie zawsze , no może prawie zawsze ..
Jeśli ktoś lubi jazdę to polecam TBI :)

10,5 żeby mieć w tjecie średnie spalanie to trzeba jechać z butem w podłodze, a to nie jest normalna jazda. U mnie przy średniej 62 km/h z 20000 km wychodzi 8,5 l. żebym miał 10,5 Toby m musiał po prostu deptać.

120KM T-Jet GP 2008
Trasa po drogach wojewódzkich 6 do 7l.
Miasto ok 8l (i to już uważałem za sporo).
Ponad 10l/100km palił tylko na autostradzie 130km/h +++, obroty szły do 4 000.

Kupując TBI liczyłem się ze spalaniem na poziomie 10l. Jest 12l (za ostatnie 30tkm), jeżdżę raz spokojniej, za octavia w dieslu na prawym pasie, a czasem dynamiczniej.

Ostatnia edycja:
1.4 170km. Prędkości 180/200. Bez szarpanej jazdy. Równo, dynamicznie. Weszło do baku 46l po 290km. Czyli ponad 15l na setkę. A dodam że i 20 potrafi spalić przy bucie w podłodze.

Kupiona ...:D, od Dareek, jest tak wychuchana i wypieszczona, że aż szkoda jeździć, to praktycznie nowe auto..., dzięki Dareek, dla mojej żony to spełnienie marzeń.
Oj lepiej utrzymanej Julki nie widziałem... Ręczę za to auto własną głową.... Takich egzemplarzy wszystkim życzę.

Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka

tylko pamiętajcie ze TBi tylko benzyna, a 1.4 można zagazować i wtedy niech 15 nawet pali to i tak wychodzi mniej jak 7;)

Wiem, bo sam mam zagazowaną i nie pali 15 lpg, tylko 10,02:)

Hej, planuję zakup Giulietty. Aktualnie do 20 grudnia przebywam w Holandii i pomyślałem, żeby skorzystać z okazji i sprowadzić sobie auto... Co myślicie o takim egzemplarzu: auto-eminent .nl/index.php?sub=aanbod&detail=1651&v=std&fbclid=IwAR0VRS4Qidk75ENw7pwbj-IHEbVesipXsM80W_IiLX0w9ZDC4aYDjsljD_I (usuńcie spację przed kropka nl) Mam plan obejrzeć ją w przyszłą sobotę, trochę spory przebieg jak na 8 latkę. Co sądzicie o cenie? Zakładam, że można zejść do 6000 euro i odzyskać holenderski podatek (ok.400 euro).

Trochę tam rdzawe jest pod maską tak z wyglądu jest spoko 220tyś jak jest prawdziwy to nie jest duży przebieg.

Trochę tam rdzawe jest pod maską tak z wyglądu jest spoko 220tyś jak jest prawdziwy to nie jest duży przebieg.
To normalne w tym modelu? Znalazłem jeszcze tą autoscout24[/url]. nl/aanbod/alfa-romeo-giulietta-1-4-t-distinctive-benzine-grijs-d129a598-2c35-6b71-e053-e250040a9199?cldtidx=2&fbclid=IwAR1l-MdLB0xyuHxvJteWbiZFJGVtRAi9gJxqdU1mrW9wEaBumTR1gp2ADqo (spacja przed nl) Ale 120km, co ma też swoje zalety w postaci braku MA...

Czy normalne nie wiem ale już ktoś kiedyś wrzucał foto właśnie takiej rdzy pod maską i niektórzy mówili że auto mogło być po jakimś wodowaniu.Osobiście się z tym nie zgadzam mam swoją teorię na temat rdzy w tych miejscach.Co do wyboru silnika to już indywidualna sprawa jak lubisz dynamicznie to więcej koni wybierasz jak oszczędnie to 1.4 120k oba są dobre.

Oglądał może ktoś QV ze Skawiny która obecnie stoi na OLX? Cena 29900. Właściciel twierdzi że bezwypadkowa.
VIN ZAR94000007014631

Oglądał może ktoś QV ze Skawiny która obecnie stoi na OLX? Cena 29900. Właściciel twierdzi że bezwypadkowa.
VIN ZAR94000007014631

pokaż ogłoszenie;)?

ok już wiem, auto od Tymka, polecam Ci chłopa, ja swoją od niego kupiłem i jestem zadowolony. Wszystko Ci powie co jest z autem, co było robione albo jest do zrobienia, papiery pewnie wszystkie ma, nic nie ukrywa;) to już 2 auto od niego;)

VIN ZAR94000007014631

Ostatni wpis w ASO jest na 35718km, a czy trafiła do nas ze Szwajcarii w 100% bez wad to mam spore wątpliwości.

Amortyzatory
Powrót