Planowany zakup używanej Giulietty

Właśnie dziś mi żona opowiadała jak szefem rozmawiała. On pyta: jak tam alfa(Mito), psuje się? Stanęła kiedyś? A moja: tak dwa razy, przy minus 25 st. ( ropa zamrzła, mamy ją od nowości, ponad 6 lat i 135 tys ma liczniku). A on: Eee to mój passat (b6) już 4 razy lawetą wracał. Teraz synonimem szrotu jest VW. Takie, Panie jaja...

Ostatnia edycja:
Weź to powiedz jakiemuś polaczkowi, jeszcze w polsce wśród vagloversów ;)

Jeżeli chodzi o pierwszy link to radziłbym się mocno zastanowić. Oglądałem auta w komisach w Gnieźnie jakieś pół roku temu i po prostu porażka... Można sobie zresztą poczytać opinie....

Pierwsze ogłoszenie stoi przynajmniej od lipca zeszłego roku, przed zakupem swojej giulietty przeglądałem to ogłoszenie ale nie byłem na miejscu ze względu na odległość. O komisach w Gnieźnie i okolicach też dużo słyszałem niepochlebnych opinii to jakieś zagłębie ściemy.

Szkoda czasu i pieniędzy na szukanie auta w ok. Gniezna.

Wysłane z mojego XT1572 przy użyciu Tapatalka

Planuje zmienić markę

Witam wszystkich Alfoholików i całą resztę :D

Zastanawiam się nad zakupem swojej pierwszej Alfy.
Do tego czasu miejsce w garażu zajmowały niemieckiej myśli technicznej auta na 3 LITERY :rolleyes:

Przeszukując znane portale z ogłoszeniami znalazłem taką Julkę na otomoto:

Alfa Romeo Giulietta Dealer Karlik Baranowo Salon PL TBi Quadrifoglio Verde 235 KM

Niestety jako nowy użytkownik nie mogę wstawić lina :(

Widział może ktoś to autko? Posiada jakieś przydatne informację? Interesował się ktoś? :confused:
Nie ukrywam, że mam 400km aby ja zobaczyć osobiście :(

Edytuję zapytanie o nr VIN gdy tylko otrzymam odpowiedz od Sprzedającego.

Może ktoś zna lepszą ofertę? :confused: Interesuje mnie tylko i wyłącznie QV + fa VAT :(

Z góry dziękuję za poświęcony czas na przeczytanie moich wypocin i odpowiedz która pomoże podjąć decyzję.

Pozdrawiam,
Osadnik

Do tego czasu miejsce w garażu zajmowały niemieckiej myśli technicznej auta na 3 LITERY :rolleyes:

Alfa Romeo Giulietta Dealer Karlik Baranowo Salon PL TBi Quadrifoglio Verde 235 KM

Widział może ktoś to autko? Posiada jakieś przydatne informację? Interesował się ktoś? :confused:

Może ktoś zna lepszą ofertę? :confused: Interesuje mnie tylko i wyłącznie QV + fa VAT :(

Z góry dziękuję za poświęcony czas na przeczytanie moich wypocin i odpowiedz która pomoże podjąć decyzję.

Pozdrawiam,
Osadnik

się przywitaj.... na początek:)
ja mój kupiłem z pewnekrajowe.pl i jestem zadowolony - mieli qv-kę

Pozdrawiam,
Osadnik

Ja mógłbym ewentualnie podjechać, ale kompletnie się nie znam na samochodach... Oglądałem u nich jakieś kilka miesięcy temu Volvo V40 przed zakupem Julki i wyglądało OK. To salon przy dużym dealerze m.in. Jaguara i Land Rovera, więc nie powinno być ściemy. Z drugiej strony, ten sam Karlik przy Malcie w Poznaniu zrobił już na mnie dużo gorsze wrażenie.

Ja mógłbym ewentualnie podjechać, ale kompletnie się nie znam na samochodach... Oglądałem u nich jakieś kilka miesięcy temu Volvo V40 przed zakupem Julki i wyglądało OK. To salon przy dużym dealerze m.in. Jaguara i Land Rovera, więc nie powinno być ściemy. Z drugiej strony, ten sam Karlik przy Malcie w Poznaniu zrobił już na mnie dużo gorsze wrażenie.

Witaj!

Dziękuję za zainteresowanie.
Ściema, ściemą :D Wiadomo jak wygląda dzisiaj większość ogłoszeń :mad:
Ktoś chyba zostawił tą QV-kę w rozliczeniu i pojechał innym autkiem do domu ;)
Salon najpewniej odkupił Julkę na podstawie wyliczeń z Eurotax-x

Pozwól to umówimy się w następujący sposób:
Jeśli inny znawca tematu się nie zgłosi to się odezwę ;)

Pozdrawiam,
Osadnik

Dokładnie. Kupowanie używki to zbyt duży stres, chociaż z 307-ką trafiłem całkiem nieźle :).

Jeśli tak Koledzy zachwalają i niektórzy na siłę pragną udowodnić Twój "niedowład"...
To może jednak radosuaf mógłbyś rzucić okiem na w/w Julkę?
Nie ukrywam, że przełoży się to na obopólną korzyść :P

Pozdrawiam,
Osadnik

Amortyzatory
Powrót