[QUOTE=th@les;1670280]Nie bierz tekstów Maćka 156 na poważnie, chłopak kupił sobie teraz Jeepa i pisze co może, żeby się usprawiedliwić
Giulietta jak każda Alfa ma naturalną skórę, czuję to za każdym razem jak zostawię samochód zamknięty na kilka dni w garażu i wsiądę - zapach skóry jak w nowym samochodzie (po 4 latach użytkowania).
Mam półskórę i porównywałem ten sam układ wykończenia w BMW 1 z przebiegiem 80 tys. - w Alfie u mnie skóra na fotelu kierowcy się pomarszczyła nieco - w BMW nie było widać "zmarszczek" ale za to po bliższej autopsji okazało się, że w pracującej części fotela skóropodobny materiał zaczął pękać, co w Alfie jest nie do pomyślenia. Do tego na oko było widać,że tam jest eko-skóra.
Skóra w Giulietcie jest miła w dotyku i czuć po prostu, że jest naturalna. Jest jednak delikatniejsza niż w starszych modelach i wymaga większej pielęgnacji. Ja bym nie zamienił się na materiał, bo skóra buduje klimat "premium" w wozie, co nie zmienia faktu, że materiał jest praktyczniejszy i wytrzymalszy .