Strona 33 z 507 PierwszyPierwszy ... 23242526272829303132333435363738394041424383133 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 5061

Temat: Planowany zakup używanej Giulietty

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

[QUOTE=th@les;1670280]
    Cytat Napisał Damian0907 Zobacz post

.A Maciek jeszcze pisze,że skóra też szybko sie niszczy i to do tego nie skóra.W takim razie płaci się za co?
    Nie bierz tekstów Maćka 156 na poważnie, chłopak kupił sobie teraz Jeepa i pisze co może, żeby się usprawiedliwić

Giulietta jak każda Alfa ma naturalną skórę, czuję to za każdym razem jak zostawię samochód zamknięty na kilka dni w garażu i wsiądę - zapach skóry jak w nowym samochodzie (po 4 latach użytkowania).
    Mam półskórę i porównywałem ten sam układ wykończenia w BMW 1 z przebiegiem 80 tys. - w Alfie u mnie skóra na fotelu kierowcy się pomarszczyła nieco - w BMW nie było widać "zmarszczek" ale za to po bliższej autopsji okazało się, że w pracującej części fotela skóropodobny materiał zaczął pękać, co w Alfie jest nie do pomyślenia. Do tego na oko było widać,że tam jest eko-skóra.
    Skóra w Giulietcie jest miła w dotyku i czuć po prostu, że jest naturalna. Jest jednak delikatniejsza niż w starszych modelach i wymaga większej pielęgnacji. Ja bym nie zamienił się na materiał, bo skóra buduje klimat "premium" w wozie, co nie zmienia faktu, że materiał jest praktyczniejszy i wytrzymalszy .

Użytkownik Embrion
    Auto
    Giulietta 1.4MA Exclusive

Domyślnie

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    Giulietta jak każda Alfa ma naturalną skórę, czuję to za każdym razem jak zostawię samochód zamknięty na kilka dni w garażu i wsiądę - zapach skóry jak w nowym samochodzie (po 4 latach użytkowania).
    Mam półskórę i porównywałem ten sam układ wykończenia w BMW 1 z przebiegiem 80 tys. - w Alfie u mnie skóra na fotelu kierowcy się pomarszczyła nieco - w BMW nie było widać "zmarszczek" ale za to po bliższej autopsji okazało się, że w pracującej części fotela skóropodobny materiał zaczął pękać, co w Alfie jest nie do pomyślenia. Do tego na oko było widać,że tam jest eko-skóra.
    Skóra w Giulietcie jest miła w dotyku i czuć po prostu, że jest naturalna. Jest jednak delikatniejsza niż w starszych modelach i wymaga większej pielęgnacji. Ja bym nie zamienił się na materiał, bo skóra buduje klimat "premium" w wozie, co nie zmienia faktu, że materiał jest praktyczniejszy i wytrzymalszy .
    Jeżeli przed liftem półskóra jest tak wysokiej jakości to zazdroszczę. Ja mam półskórę w Exclusive po lifcie (tzw. fotele Heritage) i potwierdzam, że nie jest to prawdziwa skóra, tylko ekologiczna. Widać to na pierwszy rzut oka i niestety w samochodzie tej klasy daje to tandetny efekt. Można się doszukiwać jakiegoś zapachu podobnego do skóry, ale porównując do 147TI, którą jeździłem wcześniej to zupełnie inna klasa - tam skóra była porządna i robiła wrażenie.
    Na plus tej eko-skóry w Giuliettcie może fakt, że wymaga mniej pielęgnacji, a jak ktoś patrzy z zewnątrz przez szybę to może nie zauważy, że to eko

Użytkownik Rowerzysta Avatar Wichura87
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR, OPC

Domyślnie

Co innego półskóra, a co innego pełna skóra. Co prawda mam też skórę w 159, która jest rewelacyjna i po 8 latach i 200k przebiegu żadnych większych śladów zniszczeń, no ale nie narzekajcie na skórę w Julce, bo chyba nie widzieliście jaki shit wsadzają do innych samochodów.
    A zdjęcie tapicerki powyżej pokazuje różnicę między skórą a materiałem. Żeby po 20k tak wyglądała tapicerka? Rozumiem, brudna, ale co trzeba robić żeby tak ją uwalić w tak krótkim okresie?
    Ostatnio edytowane przez Wichura87 ; 27-07-2015 o 23:28

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Fiat Palio & Julka 1.4 MA

Cool

Sądząc z wątku przedlifotwej QVki, w której pseudo-skórę również szlag trafił - przed liftem nie było lepiej. A skoro QVka full wypas ma eko-skórę (czyli plastik), to i biedniejsze wersje nie będą miały prawdziwej. Btw - te mieszki na drążku biegów i ręcznym też nie są z prawdziwej skóry.

Edit: no tak, co innego pół-eko-skóra a co innego full-eko-skóra. Chyba, że lansujemy teorię, że jedynie przedliftowe Julki w full-skórzę są z naturalnej skóry, a pół-skóry i QV-ki już z plastikowej.
    Ostatnio edytowane przez MiLykie ; 27-07-2015 o 23:29

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

[QUOTE=Żuczek;1670624]
    Cytat Napisał th@les Zobacz post

Nie bierz tekstów Maćka 156 na poważnie, chłopak kupił sobie teraz Jeepa i pisze co może, żeby się usprawiedliwić

Kolego chyba zburzę twój wizerunek świata. To jest ekoskóra a jak chcesz to potwierdzić to obejrzyj dokladnie fotel kierowcy juz zdaje się Gdynianka dokładnie to opisywala... I nie przesadzaj z tym klimatem Premium w Julce decdujący glos mieli ksiegowi a oni nie znają tego pojecia
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    koło koła
    Auto
    emty

Domyślnie

skóra w każdym wykonaniu czy to w aucie czy w chłupie jest chu.....wa i tyle, najlepsze dobre pod dupę będzie alcantarra ewentualnie skórra na boczkach i tyle ....

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Alcantara - święte słowa, ale niedistepna w samochodach pretendujacych do klasy Premium,a w 156byla prawie w standardzie...ale ci ksiegowi
    AR156 1.6TS 2000

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Giulietta 1.4TB Distinctive/Sport/Premium/Dach

Domyślnie

Nie wiem co wy kupiliście, ale u mnie w przedliftowej 1,4TB fotele w pełnej skórze ( identycznej jak w QV, z takimi małymi otworkami) są po 80 tysiącach i 4 latach eksploatacji ciągle w świetnym stanie. Jedyne oznaki zużycia to załamania w kilku miejscach na boczkach na moim fotelu, co jest charakterystyczne dla każdej skóry. Fotel pasażera użytkowany weekendowo wygląda jak nowy, nie ma ani jednego zagięcia. .
    Dla mnie ta skóra jest pierwszorzędnej jakości, nie mam nigdzie żadnych śladów przecierania, nie jest też ani jakoś szczególnie gorąca w lato ani zimna w zimę. Dla mnie jest idealna i nie wyobrażam sobie teraz Julki w materiale. Pomijajać wygodę siedziska to dodatkowo ta skóra po prostu świetnie wygląda w Julce.

Co do ekologicznej skóry to są z niej tylko tyły foteli i części boczków, tam gdzie normalnie nie sięgasz wzrokiem, co jest wyczuwalne przy jej konserwacji, po prostu nie wchłania ona środka Gliptona. Nie jestem pewien na 100% podłokietnika, prawdopodobnie jest on pokryty również skórą ale sporo cieńszą która dosyć łatwo się rysuje jak położymy na nim coś ostrego metalowego.

Podsumowując - skóra taka jak w QV jest dla mnie po prostu świetna.

Użytkownik Embrion
    Auto
    VW Polo

Domyślnie Jaki silnik i paliwo do Giulietty ?

Witajcie Alfaholicy!
    mam nadzieję, że nikt mnie nie odeśle do przeczytania starszych wątków... tyle ich tu jest, że już dostaję oczopląsu.
    Podobnie jak Wy jestem zakochana w Giulietcie. Wczoraj miałam okazję ją zobaczyć i moim zdaniem jest to autko idealne dla kobiety..
    Mam zamiar ją kupić - niestety jeżeli chodzi o Alfy jestem kompletnym laikiem i nie mam pojęcia jaki silnik i moc wybrać.

Codziennie pokonuję trasę ok 60km - 30km poza miastem i 30 w mieście.
    Czy lepiej jest kupić diesla, czy może benzynę + zamontować instalację gazową?
    Co będzie bardziej ekonomiczne?

Co byście doradzili?
    Z góry dziękuję za odpowiedź!!

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Kup diesla 1.6
    AR156 1.6TS 2000