Planowany zakup używanej Giulietty

I chyba właśnie na MA 170 się skończy, byle była biała. :cool: Daję sobie jakiś miesiąc na badanie rynku na śląsku i okolicy, więc dziękuję za każde wskazówki!

Jeśli interesował by cię rynek holenderski to mogę podzielić się linkami do portali, jak i stron gdzie za niewielką opłatą można sprawdzić przebieg i to czy auto było uszkodzone, choć nie ukrywam auta są tu droższe niż w DE.

Jeśli chodzi o MA170 to po kilkunastu kilometrach na autostradzie i kilku w terenie zabudowanym, trudno się do czegoś przyczepić biorąc pod uwagę pojemność silnika, wręcz przeciwnie sprawnie to auto napędza i ładnie brzmi w czasie jazdy, natomiast na postoju z zewnątrz pracuje w charakterystyczny sposób:P.
Życzę powodzenia w poszukiwaniach i radzę zabrać kogoś ze sobą na oględziny, wiem po sobie, moja żona dostrzegła więcej szczegółów ode mnie w oglądanych przez nas autach, a podobno to ja hobbista detailingu "wszystko" widzę.

Kolego ja użytkowników tego forum traktuje jak dorosłych poważnych ludzi, więc jeśli masz pisać takie posty w odpowiedzi do mnie, to ja grzecznie dziękuje, bo to nic nie wnosi do tej dyskusji.
A czego nie ogarnąłeś z tego, co napisałem? Że kłopotu z korozją nie mam? Bo ja za to się z Twojej odpowiedzi dowiedziałem, że rzeczywiście dyskutować z Tobą nie warto..

pzdr, tadzikpl

A czego nie ogarnąłeś z tego, co napisałem? Że kłopotu z korozją nie mam? Bo ja za to się z Twojej odpowiedzi dowiedziałem, że rzeczywiście dyskutować z Tobą nie warto..

pzdr, tadzikpl

Dorosły facet, albo nic nie piszę, albo idzie robi zdjęcie wstawi na forum z informacją dla innych, panowie u mnie problem nie występuje. A ty jak małe dziecko, zdjęcia nie zrobię bo nic tam niema, tym bardziej byś utwierdził mnie w przekonaniu, że to jednostkowy przypadek, gdyby na zdjęciu nic się nie ukazało, rozumiem sytuacje gdybym pytał o jakiś trudno dostępny zakamarek, a tu praktycznie element na wierzchu.
Ja Ciebie do dyskusji nie zapraszałem, sam się wpisałeś w temat, więc pretensje proszę mieć do samego siebie.

Zrobisz karierę na forum..

pzdr, tadzikpl

W przeciwieństwie do Ciebie, czytam temat zanim coś napiszę i jak nic nie mam do dodania sensownego to się nie udzielam.

Mozna sprawdzic rowniez tylna klape od dolu , u mojej pojawily sie tam dwa purchle. Naprawione normalnie w ramach gwarancji na powloke lakiernicza. Auto mam od nowosci, wiec nic sie z nim nie dzialo.

Kolego Homar za 50kzł czyli niepełna 12keuro możesz zapomnieć 2.0 170PS :stop: z zagranicznego rynku.
MA 170 kupisz za tę kasę, tylko nie licz na cuda, albo będzie średnio wyposażone, albo lepiej i z większym przebiegiem.

A po co komu rynek zagraniczny jak w Polsce można kupić dobry model za takie pieniądze?
Co powiesz kolego na moją MA z 2010 (rej. 2011) Distinctive z pakietami, skórami i przebiegiem 32k za 43 tys?

Co powiesz kolego na moją MA z 2010 (rej. 2011) Distinctive z pakietami, skórami i przebiegiem 32k za 43 tys?

To jest interesująca oferta dla kolegi Homar :)
Ja jestem ograniczony do ofert z rynku holenderskiego ze względu na zamieszkanie.

I mam jeszcze takie pytanie na boku, bixenon = spryskiwacze reflektorów w julce nieprawdaż ?

A po co komu rynek zagraniczny jak w Polsce można kupić dobry model za takie pieniądze?

To nie miejsce na ogłoszenia. Swoja droga to w styczniu kupiłeś, a w lutym sprzedajesz?

No, powiem Ci że dobry deal. Sprzedajesz? :)

kupisz za 50 tys nawet demo-car poszukać po dilerach popytać

Ja się nie dziwię. Sam chętnie bym zamienił Julkę na pewną i zadbaną 159 żeby wiedzieć, jak to jest :) Zawsze mi się podobała a nigdy nie miałem okazji pojeździć. Dwa auta w moim przypadku to przerost formy nad treścią, więc jak się trafi okazja to zmienię.

Pozwolę pochwalić się swoim sukcesem związanym zakupem Giulietty. Wyposażenie max. felgi 18 itp. itp. nie ma co się rozpisywać w dieslu 1,6 przebieg 110kkm - sprawdzony w ASO w poznaniu. Auto wolałem zakupić uszkodzone nie naprawiane (wiadomo że wszystko na allegro, otomoto jest robione i nie ma co nawet próbować tracić czas - takie jest moje zdanie). Auto kupione za 34 000zł wymieniłem błotniki przednie drobne elementy w pasie przednim, malowanie wyszło w sumie 37 000zł wymiana rozrządu 1200zł i auto jak marzenie jestem z niego bardzo zadowolony. Spalanie 5l/trasa super prowadzenie także warto czasem zaryzykować.

Auto wolałem zakupić uszkodzone nie naprawiane (wiadomo że wszystko na allegro, otomoto jest robione i nie ma co nawet próbować tracić czas - takie jest moje zdani

Jak naprawiałeś sam, to przynajmniej wiesz co masz, ale to wszystko kwestia uszkodzeń dopóki nie trzeba ingerować w konstrukcje nośną, a naprawa się kończy na wymianie elementów "luźnych/przykręcanych" maska,drzwi, klapa bagażnika, zderzaki, czy pas przedni który z tego co widziałem jest przykręcany to ma to sens.
Może nie wszystko na portalach to rozbitki, ale jak klepka, to skręcony licznik i trzeba być bardzo ostrożnym.
Masz Xenony + spryskiwacze reflektorów ?

Jak naprawiałeś sam, to przynajmniej wiesz co masz, ale to wszystko kwestia uszkodzeń dopóki nie trzeba ingerować w konstrukcje nośną, a naprawa się kończy na wymianie elementów "luźnych/przykręcanych" maska,drzwi, klapa bagażnika, zderzaki, czy pas przedni który z tego co widziałem jest przykręcany to ma to sens.
Może nie wszystko na portalach to rozbitki, ale jak klepka, to skręcony licznik i trzeba być bardzo ostrożnym.
Masz Xenony + spryskiwacze reflektorów ?
xenon w julce idzie z spryskiwaczami palnik 35W ok 3200lum

Amortyzatory
Powrót