Bedac na Twoim miejscu odpuscilbym sobie - ale z drugiej strony jak bardzo zalezy Ci na tej dokladnie, to warto byloby spojrzec i fachowo ocenic co to za zapocenia i czy to cos groznego - bo to ze nie jest to normalne juz ustalilismy.
Bedac na Twoim miejscu odpuscilbym sobie - ale z drugiej strony jak bardzo zalezy Ci na tej dokladnie, to warto byloby spojrzec i fachowo ocenic co to za zapocenia i czy to cos groznego - bo to ze nie jest to normalne juz ustalilismy.
Alfisti,
Moja Giulietta 1.4 MA 170 została sprzedana - poszła w ręce Alfaholika. Chciałem Alfę z Busso pod maską (w grę wchodzi tylko benzyna), ale korci mnie, by zamiast oszczędzać dołożyć i kupić Giuliette QV 1750 z drugiej ręki. Pytania do użytkowników:
1. Jeśli są - wady/bolączki tych silników tj 1750 TBi, chodzi mi o newralgiczne elementy (na co uważać - poza dwumasą/turbem, nie znam silnika).
2. Spalanie - to ponad 200 koni, więc swoje zużyć musi - jednak interesują mnie realne wartości
3. Dynamika - jeśli ktoś ma porównanie do 1.4 MA 170km vs 1.74 TBi 235km. Tryb "D" w MA robił swoje, ale czy różnica jest mocno odczuwalna względem QV?
Sama Giulietta jako samochód IMO była świetna, stąd plan pozostania przy marce/ew. modelu. Bolączki samego modelu znam - nurtuje mnie sam silnik.
Dziękuję z góry![]()
1.75 tbi 340-350 na pewno jest bardziej dynamiczny od 1.4 MA 250NM , jeżeli chodzi o bezawaryjność to stawiał bym bardziej na 1.75tbi, chociaż z MA też chyba większych problemów nie ma. I jeżeli chodzi ci o różnice na Dynamicu to też jest przeskok duży między tbi a MA , próbowaliśmy z kolegą na autostradzie to moja qv go odstawia od 2 biegu, bo na 1 leci zbyt duży box i szkoda skrzyni męczyć ze zmiana biegów z 1 na 2. Kwestia spalania QV pali w mieście ok 9-10.5l, 1.4 MA 7-8 w zależności jak się jeździ. No i lepiej chipować jak coś qv, 260 koni z tego robisz bez problemu, przy wywaleniu kata albo zastąpieniu można robić więcej. Miałem obydwa silniki, jak Ci spalanie nie przeszkadza to TBI.
Witam
Czy ten egzemplarz przewinął się już na forum:
ZAR94000007019726
allegro.pl/show_item.php?item=6936054053#767577a35b
Telefonicznie zapowiada się ok, jutro jadę oglądać (kupić?)
@up Tak, parę stron wcześniej ktoś wspominał o tym aucie. Jakaś lekarka miała to auto od początku jak dobrze pamiętam
Ano tak jest.
Jest faktycznie sens do QV dokładać, bo strasznie marny wybór....ale 1,4 170KM mnie jakoś przeraża...
Warto dołożyć. Jedyny minus tego auta z ogłoszenia to to, że to kompletny golas ale z drugiej strony nie każdy potrzebuje bajerów. Jakby było mechanicznie ok to ja bym brał, bo krajowych QV że świecą szukać![]()
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
Przejrzałem 20 stron..pewnie link wygasł z poprzedniego ogłoszenia.
Co masz na myśli golas?
Kupiłem sobie raport z DNA i po wyposażeniu widzę że jedynie fotele/navi/panorama i bixeonów brakuje...(nie wiem jak z radiem z tego rocznika)