Planowany zakup używanej Giulietty

Witam serdecznie,
jako że poszukuje julki w benzynie tak do 35tys jest ktoś w stanie zdekodować następujący VIN:
ZAR94000007058834
Z góry dziękuję :)

Alfa z rynku niemieckiego, kwiecień 2012 miała 35 400 km, później długo ASO nie widziała, aż do kwietnia 2016 - stan licznika: 149 300 km, a ostatni zapis październik 2016 - 164 200 km.

[MENTION=19904]baton[/MENTION] pracujesz w ASO? Czy da się gdzieś dostać do takiej bazy jak do eper'a? :)

Haha to już wiem komu można zawracać głowę przy kolejnej zmianie auta haha [emoji14]

dzień dobry!

będę wdzięczny za jakieś informacje na temat ZAR94000007102196

pozdrawiam serdecznie

Cześć!
Jestem tu nowy, pozdrawiam serdecznie forumowiczów. Julka to piękne auto i jeśli się poszczęści to z chęcią dołączyłbym do posiadaczy Giulietty. Czy mógłbym prosić o info na temat ZAR94000007104773, ZAR94000007121348 oraz ZAR94000007081685?

Cześć!
Jestem tu nowy, pozdrawiam serdecznie forumowiczów. Julka to piękne auto i jeśli się poszczęści to z chęcią dołączyłbym do posiadaczy Giulietty. Czy mógłbym prosić o info na temat ZAR94000007104773, ZAR94000007121348 oraz ZAR94000007081685?
Cześć, na początek patrzyłes eper?

Poza tym jak wstawisz linki do ogłoszeń to też Ci więcej ludzie napiszą[emoji6] była np 159 z tylna ćwiartki z polifta a reszta auta przedlift :D

Witam !
Ktoś może z szanownych forumowiczów oglądał (oto moto czerwona 52k w automacie z jeleniej góry )ta sama na olx tylko za 49k. Byłbym zainteresowany ale mam kawałek wstępne rozpoznanie by mi bardzo pomogło .Wisi od kilku miesięcy a cena wciąż spada i to mi się wydaje podejrzane.

[MENTION=66964]domin[/MENTION] poniżej linki.

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-giulietta-salon-pl-1-4-170km-bardzo-zadbane-wnetrze-pakiet-sport-ID6zNhSh.html#617b995e9b
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-1-4-tbi-distinctive-i-wlasciciel-z-polskiego-salonu-ID6zzqfN.html
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-1-4-mair-170-km-distinctive-pakiet-sport-ID6zKR6n.html

- - - Updated - - -

z przodu oczywiście 3 razy 'w' i kropka (nie mogę dodawać linków)

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-giulietta-salon-pl-1-4-170km-bardzo-zadbane-wnetrze-pakiet-sport-ID6zNhSh.html#617b995e9b
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-1-4-tbi-distinctive-i-wlasciciel-z-polskiego-salonu-ID6zzqfN.html
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-1-4-mair-170-km-distinctive-pakiet-sport-ID6zKR6n.html

link 1 dzwoń do twardowskiego i wypytaj - VIN masz ;) dowiesz sie wszystko co było w niej robione wizualnie faktycznie jest ok NA MOJE OKO.
Mam ten sam rocznik podobny przebieg zapytaj czy był robiony MA - jak tak to czy klejone tuleje czy wymionione MA. Reszta raczej z mojego doświadczenia spokojna głowa :)

Link 2 inny kolor zderzaków? to kwestia plastiku czy wymian? reszta jak wyżej a tapicerka :confused: (subiektywna uwaga)

Link 3 Cena z dolnej półki ale auta hmm jak auto nie mam do czego się przyczepić

ale ja nie jestem osobą najbardziej spostrzegawczą na forum :D

Faktycznie z tą podpowiedzią będzie łatwiej otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-ID6zuMYl.html
Ponawiam pytanie .

[MENTION=77750]Arek78[/MENTION] nie wiem czym wizualnie różnił się przed/po lift żeby podpowiedzieć ale szukając 2013 szukałbym poliftów. Pozbywasz się takich pierdół jak problem z wiązką w klapie itp :) Ja mam przedlifta i ZDAJE SIĘ wyglądać identycznie :)

link 1 dzwoń do twardowskiego i wypytaj - VIN masz ;) dowiesz sie wszystko co było w niej robione wizualnie faktycznie jest ok NA MOJE OKO.
Mam ten sam rocznik podobny przebieg zapytaj czy był robiony MA - jak tak to czy klejone tuleje czy wymionione MA. Reszta raczej z mojego doświadczenia spokojna głowa :)

Link 2 inny kolor zderzaków? to kwestia plastiku czy wymian? reszta jak wyżej a tapicerka :confused: (subiektywna uwaga)

Link 3 Cena z dolnej półki ale auta hmm jak auto nie mam do czego się przyczepić

ale ja nie jestem osobą najbardziej spostrzegawczą na forum :D

Dzięki domin, ktoś coś jeszcze może dopowie?

Ad. 1 - ok dzięki, popytam. co jest do robienia przy MA?
Ad. 2 - aa, faktycznie, szmatka na fotelach. W tej cenie, roczniku i przebiegu oraz odległości od miejsca zamieszkania (ja Łódź) spada na sam dół listy życzeń
Ad. 3 - no też wydaje mi się ok, tylko ta cena hmm... jak nikt tu nie pomoże to rzucę się na płatny raport z autoDNA

Tuleje 9/10 problemów z nim to wykrecone tuleje. 1/10 to padnięty 4ty elektrozawor :)

Panowie, jak Waszym zdaniem wypada silnik 2.0 jtdm w porównaniu do 1.4 MA? Głównie chodzi mi o koszty eksploatacji, frajdę z jazdy itp.. Krótko mówiąc, po prostu co jest lepsze i co się bardziej opłaca. Zastanawiam się czy nie rozszerzyć poszukiwań również o egzemplarze z silnikami diesla bo niestety będąc wybrednym ciężko jest coś znaleźć. :(

Pozdrawiam
Piotr

Tuleje 9/10 problemów z nim to wykrecone tuleje. 1/10 to padnięty 4ty elektrozawor :)

Poczytałem wątek o problemach z MA i zacząłem się nieco obawiać... Nie znalazłem jednak kosztów - ile mniej więcej kosztuje zabawa z klejeniem tulei i czy można zrobić poza ASO? może jednak szukać 1.4 120km i chipować?

Mnie diesel nie interesowałem wolę LPG i nieźle się póki co sprawdza(raz cena dwa ekologia)
Co do ma wymiana w ASO ~5000
sam moduł i wymianasz ty ~3000 z uszczelkami(robiłem tutorial na forum)
Generalnie to nie jest masakra a jak dbasz i wymiana z olej co 10k wraz z plukankami raczej nic się nie dzieje.
Klejenie tulei to w sumie tylko robocizna bo filozofii tam brak - klej I uszczelki ze 200pln max
P. S
Pamiętaj uszczelki tylko oryginalne :)

Amortyzatory
Powrót