Planowany zakup używanej Giulietty

Każdy kupuje to, na co go stać i w takim stanie, na jaki pozwala budżet. Nikomu nie zaglądam w portfel i nie oceniam. Jednak jeśli stać kogoś na wyłożenie wiekszej gotówki to ma prawo oczekiwać i wymagać takiego stanu jaki chce. Tyle w temacie. Nie dyskryminuję malowanych aut czy blacharsko naprawianych. Jednak jeśli chcę znaleźć igłę to po prostu szukam bo tak chce.

Ehh jak zwykle... Z gustem jak z dupą, każdy ma swoją... Ja stałem ponad pół roku temu przed wyborem auta miejskiego, hothacha czy innego tzw mocniejszego zawodnika do sprawnego poruszania się. Miał być zdrowy, niezajeżdżony i tylko turbo benzyna. Na prawdę do 50k zł bo taki był maks budżet to ciężko znaleźć przeciwnika dla Giulietty QV... W grę wchodziło jeszcze S3, bmw 335i, leon, golf gti... Niestety wszystkie jakie oglądałem to były padła. Może leon do tej ceny był jeszcze w zasiegu dobrego stanu. Ale jak zobaczyłem na żywo ten zdziadziały środek i wszędobylski platik to od razu wysiadłem. Dodadtkowo awaryjny tsi. Za bmw i s3 w dobrym stanie i w miarę świeżym roczniku bez 60k zł nie dało rady nic wybrać. Dodatkowo mój budżet oferował dość standardowe wyposażenie.
Później pojawiła się opcja Giulietty i... tutaj strzał w 10. Środek nieporównywalnie lepszy pod kątem wizualnym i ten feelling jazdy... W tej cenie mogłem szukać full opcji. Jeździłem każdym z wspomnianych tutaj przeze mnie aut i wybór był prosty.
Giuliette QV ciężko znaleźć w bezwypadkowym stanie bo jest ich po prostu mało i nie obchodzi mnie malowanie rysy, miała być fabryka skoro bezwypadkowy i koniec. To co stało na portalach to po vinach od razu odrzucałem. W końcu pojawiła się polska sztuka i bezwypadkowa. Szybka weryfikacja i jazda ponad 600km w jedną stronę. Sprawdzanie i kupno. Da się ale trzeba szybko reagować, a nie wypytywać na forum i ględzić co by można, a co nie... Dalej uważam, że ciężko znaleźć dobrą sztukę i na prawdę nie ma problemu ze sprzedażą. Cene trzymają dobre egzemplarze i nie ma co dyskutować.

Odnosisz się tylko do niemieckiej motoryzacji, mówiąc konkurencja miałem na myśli też Megan, Focusa, czy chociażby Civica Type R. Ten ostatni bije na głowę na szyję giuliette nie dość że właściwościami jezdnymi, wygodą, to o mocy już nie wspomnę;)

Odnosisz się tylko do niemieckiej motoryzacji, mówiąc konkurencja miałem na myśli też Megan, Focusa, czy chociażby Civica Type R. Ten ostatni bije na głowę na szyję giuliette nie dość że właściwościami jezdnymi, wygodą, to o mocy już nie wspomnę;)

Tak się składa, że byłem posiadaczem Hondy fn2 czyli civic VIII TyperR przez 2 lata. Swoją przygodę motoryzacyjną rozpocząłem od samych Hond. Integra TyperR, Honda S2000, Civic ep3 TypeR, fn2 TypeR. Później miałem Renaul Megane RS Trophy - hardkor na zawiasie Ohlinsa.
Także mam porównanie do mocnych hothatchy.
Civic fn2 wyżej wymieniony to N/A, więc całkowicie inna charakterystyka jazdy na wysokich obrotach. Porównanie go do Giulietty to śmieszne bo to całkowicie inne auta. Wygoda fn2 do Giulietty QV? Jeździłeś obydwoma? Zawias w fn2 jest o wiele twardszy i tam feelling powera jest w całkowicie innym momencie, bez porównania... Poza tym fn2 to jedna para drzwi i dlatego musiałem ją sprzedać. Jednak trzeba przyznać, że te starsze Hondy <2010r to kawał dobrej motoryzacji.
Renault Megane RS Trophy miałem przez rok. Wyleczyłem się tym wariatem na dobre z twardych zawiasów i gokartowych właściwości jezdnych, jednak jest to mega auto!!
Giulietta QV ma być i jest autem w większości dla żony. Miejskim, ze sportowym zacięciem, wygodnym ale ze sztywnym zawiasem z dodatkową parą furtek do włożenia fotelika i tutaj sprawdza się imo idealnie. Na spalanie nie patrzę.
Ps. bez zawahania zamienię Giuliette jedynie na civica fk2 typeR, ale niestety dobra sztuka to 90k zł + ;)

Ostatnia edycja:
myślałem bardziej o Civicu IX patrzac na lata produkcji;) tam masz 2.0 Turbo;)

Witam. Czy mogę prosić o sprawdzenie vin ZAR94000007058114
oraz ZAR94000007194204 Dziękuję i pozdrawiam.

Planowany i nie planowany zakup GIULIETTY. Nie planowałem w grudniu kupna auta ale trafił się fajny okaz po małej kolizji a bez uszkodzeń nadwozia. GIULIETTA z motorem 1.6JTDM i dna 133000 przebiegu . JESTEM ZADOWOLONY Z PREZENTU GWIAZDKOWEGO.

Witam,

Przymierzam się do otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-1-4-ma-187-km-lpg-prywatnie-ii-wlasciel-ID6Cuxan.html

Co o niej myślicie?
Ktoś może był, oglądał?

Mogę prosić o sprawdzenie VIN ZAR94000007449279?

Dziękuje i Pozdrawiam,

Stoi już na oto bardzo długo. Miałem nawet przez chwilę chęć podjechać ale w takim roczniku brak ksenonu skutecznie mnie odciągała od podróży.

Witam,

Przymierzam się do otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-1-4-ma-187-km-lpg-prywatnie-ii-wlasciel-ID6Cuxan.html

Co o niej myślicie?
Ktoś może był, oglądał?

Mogę prosić o sprawdzenie VIN ZAR94000007449279?

Dziękuje i Pozdrawiam,

Szkody do weryfikacji.

W przyszłym tygodniu będę wystawiał na sprzedaż swoją Julkę.
Giulietta 2011 1.4 TB Multiair 170KM Distinctive + Sport, kolor Etna Black.

VIN: ZAR94000007063564

Przebieg 143525km

Cena 33.000

Krajowa, jestem jej drugim właścicielem.
Regularnie serwisowana w ASO (teczka z fakturami do wglądu). Ostatni serwis przy 135.000.

Z poważniejszych napraw:
100.000 - wymiana turbiny.
121.000 - wymiana modułu Multiair (gwarancja do 10.7.2020).

Bezwypadkowa, żaden element nie był ponownie lakierowany.
Dwa komplety opon zima/lato w bardzo dobrym stanie.

Uczciwie informuję odnośnie stanu:
Lekko przytarty przedni zderzak i małe pęknięcie pod reflektorem oraz małe przytarcie przy prawych tylnych drzwiach.
Tylna wycieraczka czasem się nie zatrzymuje (lewa wiązka była robiona, prawa nie).
Poza tym wszystko sprawne.

Historia pojazdu: Pokaż załącznik 265065

EDIT:
Zgodnie z zapowiedzią link do ogłoszenia na otomoto:
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-salon-pl-multiair-na-gwarancji-ID6CL7u0.html

39.jpg

Ostatnia edycja:
Nie umiesz kulturalnie, inteligentnie i na temat odpowiedzieć?

- - - Updated - - -

Skuteczne w czym? Ja jeżdżę bez ksenonów i nie mam jakichś wydumanych problemów.
Może trzeba w nocy jeździć po prostu z prędkością dostosowaną do warunków ruchu?

Ja jeżdżę zgodnie z przepisami, ale to nie zmienia faktu, że ksenony są sprawniejszymi światłami. Mają samopoziomowanie (wiązka światła jest zawsze tam gdzie ma być), szkła z powodu spryskiwaczy są zawsze czyste, więc światło nie ulega osłabieniu, poza tym są skrętne i wiązka po raz kolejny jest zawsze tam gdzie ma być, a poza tym mają naturalną jasną barwę światła zbliżoną do dziennego, co nie męczy tak oczu np. podczas długiej jazdy w nocy, a poza tym to ksenony mają szerszą wiązkę światła po prawej stronie, szeroko doświetlają pobocze co pozwala np. wcześniej zauważyć przeszkody np. leśne zwierzęta. Ale wiem, że Ciebie to i tak nie przekona, bo już była kiedyś tu z Tobą gadka i nic Cię nie przekona, że "czarne jest czarne, a białe - białe". Wiem, że zwykłe H4 też drogę oświetla. Ale myśląc w ten sposób to wsadź se do Giulietty lampy naftowe, albo świeczkę w klosz. Będzie taniej i też przecież drogę oświetla.

Czy mógłbym prosić o sprawdzenie VIN ZAR94000007185388?
Z góry bardzo dziękuję!

Również planuję zakup gulietty 2.0 JTDm automat. Dopiero wchodzę w świat alfy romeo i mimo stereotypów o awaryjności marki jestem zdecydowany na zakup.
Pierwsze moje pytanie o skrzynię TCT, jak z awaryjnością przy przebiegu 200tyś? Jakieś problemy i bolączki silnika 2.0 ?

Znalazłem alfę z polskiego salony, mogę prosić o sprawdzenie VIN-u?
ZAR94000007130713

Ostatnia edycja:
Zar94000007087775

Biała Giullietta QV z okolic Wieliczki, ZAR94000007087775
Może komuś się przyda, ja się nie zdecydowałem na zakup :)

Link do raportu: autotesto.pl/dev/?id=169198620&key=15dec01b71bec0e7aa82f0cf8e08b7f6
Aby uzyskać dostęp do raportu podaj hasło: Wrap1kDK

Amortyzatory
Powrót