Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Na tyle co się zorientowałem to większy jest z nawigacją, a mniejszy bez
- - - Updated - - -
Vermon, jestem też na etapie poszukiwań Giulietty - skoncentrowany jestem na TBI Quadrifoglio. Dla mnie, a dokładnie dla żony, która będzie najczęstszym użytkownikiem tego auta, najważniejszy jest automat i szklany dach i nie biały kolor. Ta wygląda interesująco - może właściciel jest na forum?
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-quadrifoglio-verde-240km-18-automat-skora-xenon-szkl-dach-salon-pl-ID6C0BF1.html
VIN: ZAR94000007403949 - Czy mógłbym prosić o sprawdzenie VIN?
Szkoda tylko, że nie ma nawigacji.
Czyli rozumiem ze bez szklanego dachu nad glowa miejsca wiecej? Garazujesz auto czy pod chmurka sto
Wracając do opisanego przeze mnie sposobu poszukiwania - obejrzałem w końcu tę sztukę: https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-...bezwypadkow-distinctive-premium-ID6D92a8.html
Faktycznie, bardzo dobrze utrzymana, nie ma się do czego przyczepić... Może do ceny. Jeśli sprzedawca opuści do 43-44 tys., to może wrócę do tematu.
Z rzeczy do zrobienia:
- za 20-30 tys. km do wymiany rozrząd
- za 10-20 tys km do wymiany klocki i tarcze
- opony letnie do wymiany najpóźniej po tym sezonie
Reszta bez zarzutu - piszcie jeśli coś jeszcze widzieliście
Gość chyba za dużo poradników odnośnie pisania ogłoszenia się naczytałnormalnie opis "profesjonalnego" handlarza.
Sprawdziłbym w raporcie VIN jak wyglądają szkody od ubezpieczyciela bo tam widnieją i czy pokrywają się z tym co jest zadeklarowane.
Przy okazji samochód przez ostatnie ponad 2 lata przejechał tylko 2000km, czym to było spowodowane?
Po zakupie zrób na start przed wymianą oleju - płukanie. Ja robiłem tak - płukanie: AR2300 15-20min i wlałem RAVENOL Turbo VST SAE 5W-40 USVO plus dodatek AR9100.
Od razu poprawa na zimnym starcie, cichsza praca silnika. Wcześniej poprzedni właściciel lał jakiegoś Valvoline...
Przewód olejowy jest ciężko wymienić... dolna śruba jest ciężko dostępna i trzeba mieć jakiś łamany klucz bo podejście mega słabe. Wymieniał mi to kolega mechanik i stwierdził, że było lekko mówiąc ciężko ale do zrobienia. Jak masz kanał, podnośnik i dobre klucze to możesz próbować.
Zalecam też wymianę oleju w skrzyni i nie koniecznie zalecaną Tutelę. Ja wybrałem Fuchsa za zaleceniem jednej z najlepszych firm zajmujących się skrzyniami. Poprawa znaczna w pracy skrzyni.
Przewód wymieniłem zapobiegawczo, lepiej śpię
Interwały olejowe też robie do maks 10k km. Poprzednik też tak robił, co jest udokumentowane. Płukanka niecała stówka za dobry produkt, więc jak raz na rok to nie jest duży wydatek.
Jednak jak już kolega [MENTION=85652]ml3ka[/MENTION] napisał, podstawa to dobry olej i systematyczne interwały co 10k km i śpisz spokojny o turbinę i kondycję silnika.
Gość chyba za dużo poradników odnośnie pisania ogłoszenia się naczytałnormalnie opis "profesjonalnego" handlarza.
Sprawdziłbym w raporcie VIN jak wyglądają szkody od ubezpieczyciela bo tam widnieją i czy pokrywają się z tym co jest zadeklarowane.
Przy okazji samochód przez ostatnie ponad 2 lata przejechał tylko 2000km, czym to było spowodowane?
tylko że na ar2300 lepiej trochę pojeździć. Ja już zrobiłem ok 2tyś i zamierzam jeszcze z tysiąc trzasnąć i dopiero zmienie![]()