• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Planowany zakup używanej Giulietty

4 sztuki alfy z pięknego Radomia obejrzane mogę podać info na priv, ale prosił bym o sprawdzenie tego vinu ZAR94000007150209 dzięki??????

Nie wiem z jakiej bazy kolega, który weryfikuje auta po Vin zaciąga informacje.
Może jest tak jak w przypadku ASO Kielce, gdzie jak się dowiedziałem mają jakiś problem z systemem i informacje o wizytach i naprawach mają tylko u siebie.
Dopiero ma to być zassane do głównej bazy, ale póki co widnieje tylko u nich.
Zresztą możemy zrobić test, ja podam nr Vin i sprawdzimy czy moje auto jest gdzieś w globalnym systemie.
A w styczniu miałem dużą naprawę u nich i dysponuję fakturą.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Wielokrotnie o tym pisałem, że jest baza centralna, a każde ASO ma jeszcze swoją wewnętrzną.

jak napisałem w przywitalni szukam Giulietty JTDm 2.0 150KM z małym przebiegiem , planuje przebiegi roczne +40kkm wiec jednak Diesel

w końcu mam nadzieje znalazłem odpowiedni wątek
wątek ma 443 strony wiec cięzko cokolwiek w nim znaleźć na szybko
moze ktoś coś pamięta, bo ja na szybko niestety nie potrafie znależć czy o tej było już coś pisane/oglądane.. ale wpadła mi w oko.. jako czerwona QV line...
dostępna na allegro
www allegro pl/ogloszenie/alfa-romeo-giulietta-2-0-jtdm-150-km-ledy-navi-dna-10216452012

sprzedający od razu sie przyznaje do wymiany 2 drzwi.. ale jako że daleko zanim sią przejade sprawdzam może ktoś coś wie..

jak na moje oko to jest zwykły czerwony ROSSO ALFA
światła ciemnie - lusterka i klamki satyna.. jak QV line
widzę, że felgi jakieś takie "nieoryginalne".. czy jako alfiści widzicie coś więcej.??

xaoo
szukam 2.0 JTDm

Ostatnia edycja:
www allegro pl/ogloszenie/alfa-romeo-giulietta-2-0-jtdm-150-km-ledy-navi-dna-10216452012

sprzedający od razu sie przyznaje do wymiany 2 drzwi.. ale jako że daleko zanim sią przejade sprawdzam może ktoś coś wie..

jak na moje oko to jest zwykły czerwony ROSSO ALFA
światła ciemnie - lusterka i klamki satyna.. jak QV line
widzę, że felgi jakieś takie "nieoryginalne".. czy jako alfiści widzicie coś więcej.??

VIN - ZAR94000007398160

100% bezwypadek, gdzie już na wstępie przyznaje się do wymiany dwojga drzwi.
Bez zdjęć z aukcji, na której była kupiona ta laleczka raczej nie ruszałbym się z domu.
Kolor zwykły pastel kod 289.

100% bezwypadek, gdzie już na wstępie przyznaje się do wymiany dwojga drzwi.
Bez zdjęć z aukcji, na której była kupiona ta laleczka raczej nie ruszałbym się z domu.
Kolor zwykły pastel kod 289.

Mam juz zdjęcia z aukcji.. faktycznie nie wygląda to źle.. inna sprawa że zdjęcia jak to fachowo zrobione mogą nie pokazywać wszystkiego...
Waham się nad tą czerwona i pewną ciut nowsza znacznie droższa z Polski bez bajerow ....
Słucham opinii innych może coś w temacie

Podobają się mnie tutaj te Brembo i kolor
Czy te Brembo nie warte zachodu?

Witam, prosiłbym o sprawdzenie tych nr vin (giulietta 1,75 240km) (jeśli wcześniej się pojawiły, to przepraszam, wyszukiwarka nie znalazła):

1. ZAR94000007392914
2. ZAR94000007373885

dziękuję z góry

Będę niedługo sprzedawał swoją perełkę. Może Cię zainteresuje QV z 2011 w pełnym pakiecie, bez szyberdachu? Przebieg 120 tys. Historia jest na forum, wystarczy jak przeglądniesz moje posty. Cena trochę przekroczy Twój budżet, ale mam sporo ekstrasów.

Sprzedane :). Wchodzę w elektromobilność. KIA eSoul 64kWh.

Mam juz zdjęcia z aukcji.. faktycznie nie wygląda to źle.. inna sprawa że zdjęcia jak to fachowo zrobione mogą nie pokazywać wszystkiego...
Waham się nad tą czerwona i pewną ciut nowsza znacznie droższa z Polski bez bajerow ....
Słucham opinii innych może coś w temacie

Podobają się mnie tutaj te Brembo i kolor
Czy te Brembo nie warte zachodu?
Auto się sprzedało. Ja szukam dalej. Rozszerzam poszukiwania o inne marki

Witam,
Szukam sobie Giulietty 1.4 170km w jakiejś tam mniej więcej określonej wersji i wyglądzie. Wymaganiom wydaje się odpowiadać jedna z ofert (nie mogę wkleić linku) tylko cena trochę poniżej średniej...
Tutaj vin jeśli ktoś mógłby rzucić okiem: ZAR94000007048046. Sam kupiłem raport z autodna ale oprócz wyposażenia, które mi pasuje, jest ubogi jeśli chodzi o serwis i historię.
Zaznaczę, że nie szukam na siłę "okazji" ale nie widzę zbytnio nic innego nawet za kilka tysięcy więcej, szczególnie bardziej na południu (skąd jestem) co mniej więcej odpowiada moim wymaganiom.
Do tej tu też mam kawał drogi ale jeśli byłoby warto to można się pofatygować.
Będę wdzięczny za jakieś wskazówki.

Witam,
Również jestem na etapie poszukiwania Giulietty, najlepiej z silnikiem 1.4 170km, ale nie wykluczam wersji 120km jeśli wyposażenie i stan samochodu będzie mi odpowiadało i najlepiej w kolorze czerwonym (ale takie połączenie to biały kruk...). W moim budżecie do max 40k niestety większość aut to egzemplarze z przedliftingu. Niestety większość ogłoszeń otwierających stawkę kwotą ok. 23k-25k to sprowadzone egzemplarze z budzącą wiele zastrzeżeń historią, oczywiście na blachach uniemożliwiających dotarcie legalnie do domu na kołach. W przedziale 30-40k też różowo nie ma... Jak do tej pory zainteresowały mnie te 2 ogłoszenia:
1. otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-1-4-t-multiair-salon-polska-serwis-aso-skora-xenon-klimatronic-ID6DB3Np.html - VIN ZAR94000007139272, polski salon, więc raczej przebieg prawdziwy. Miał ktoś może do czynienia lub zna kogoś kto miał do czynienia z tą firmą AAA Auto reklamująca się jako pogromca Januszy handlarzy?
2. otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-distinctive-dna-salon-pl-170km-panorama-czujniki-skory-ID6DCiYv.html - VIN ZAR94000007142994, polski salon, bardzo niski przebieg i wydaje się być prawdziwy, 3 szkody w historii każda z nich była w tył samochodu i oscylowała w kwotach 1,5k - 3k, więc raczej nie ma się czego obawiać. Sprzedający otwarcie mówi, że jest druga warstwa lakieru na zderzaku i prawych tylnych drzwiach. Wyposażenie bardzo dobre, po rozmowie telefonicznej wynikło, że prawdopodobnie moduł multi air dokonuje swojego żywota, objawiać ma się to nieprawidłową pracą silnika w wysokich partiach obrotów. Jaki jest aktualnie ewentualny koszt wymiany takiego modułu? Szukałem na forum, ale rozbieżność jest kolosalna, jedni twierdzą, że sam moduł można dostać już poniżej 3k, inny, że z wymianą w ASO zapłacili 3,5k, a są też informacje o 5k moduł + wymiana w ASO.

Ostatnia edycja:
Witam , poszukuje Giulietty 2.0 jtdm 170ps w oko wpadly mi 2 egzemplarze z Krakowa
moglbym prosic o rozkodowanie Vin
1. ZAR94000007035054

2. ZAR94000007067510

Z gory dzieki.

Witam,
Również jestem na etapie poszukiwania Giulietty, najlepiej z silnikiem 1.4 170km, ale nie wykluczam wersji 120km jeśli wyposażenie i stan samochodu będzie mi odpowiadało i najlepiej w kolorze czerwonym (ale takie połączenie to biały kruk...). W moim budżecie do max 40k niestety większość aut to egzemplarze z przedliftingu. Niestety większość ogłoszeń otwierających stawkę kwotą ok. 23k-25k to sprowadzone egzemplarze z budzącą wiele zastrzeżeń historią, oczywiście na blachach uniemożliwiających dotarcie legalnie do domu na kołach. W przedziale 30-40k też różowo nie ma... Jak do tej pory zainteresowały mnie te 2 ogłoszenia:
1. otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-1-4-t-multiair-salon-polska-serwis-aso-skora-xenon-klimatronic-ID6DB3Np.html - VIN ZAR94000007139272, polski salon, więc raczej przebieg prawdziwy. Miał ktoś może do czynienia lub zna kogoś kto miał do czynienia z tą firmą AAA Auto reklamująca się jako pogromca Januszy handlarzy?

AAA niczym nie różni się od Januszy, a wręcz czasami ich przebijają np. opłatą z tyłka za nic 1300zł doliczaną do ceny w ogłoszeniu, o czym informują w momencie dopinania transakcji. Skupują wszystko jak leci byle cena odpowiadała i wystarczy poczytać opinie na google od najniższych, żeby wyrobić sobie zdanie.

Ostatni wpis w ASO jest 73807km i szkody do weryfikacji.

Kołos dzięki za odpowiedź. Jutro jadę oglądać egzemplarz z polskiego salonu, ze sprawdzoną historią i od prywatnej osoby, jedna szkoda na kwotę 1.5k w 2014, podobno lakierowanie tylnych drzwi. Oferta wygląda obiecująco, jak będzie równie dobrze wyglądać na żywo to pewnie się skuszę. Jeśli możesz jeszcze sprawdzić VIN w ASO to byłbym wdzięczny:
ZAR94000007052807

Druga tak bardziej z ciekawości, bo jest bardzo blisko, aczkolwiek też wygląda ciekawie: ZAR94000007075719

Ostatnia edycja:
Kołos dzięki za odpowiedź. Jutro jadę oglądać egzemplarz z polskiego salonu, ze sprawdzoną historią i od prywatnej osoby, jedna szkoda na kwotę 1.5k w 2014, podobno lakierowanie tylnych drzwi. Oferta wygląda obiecująco, jak będzie równie dobrze wyglądać na żywo to pewnie się skuszę. Jeśli możesz jeszcze sprawdzić VIN w ASO to byłbym wdzięczny:
ZAR94000007052807

Ostatni wpis w ASO jest na 29744km

Witam,
Przymierzam się do zakupu używanej Giulietty koniecznie benzyna 170km i w jak najbogatszej wersji w granicach do 29-36 tysięcy, najlepiej w okolicach Kielc i ogólnie woj. Świętokrzyskiego.
Co powiecie o poniższych:
1. ZAR94000007034342
2. ZAR94000007004XXX
3. ZAR94000007063053

Możecie polecić jakieś inne?

Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Witam.

Czy ktoś wie coś na temat tego egzemplarza?
https:// otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-1-4-turbo-120-km-sportiva-ID6DFDb1.html
Jeżeli ustalę numer VIN to też go tu podam do weryfikacji.
EDIT: Proszę o weryfikacje numeru VIN: ZAR94000007184541

Z góry dziękuję.

Ostatnia edycja:
Witam.

Czy ktoś wie coś na temat tego egzemplarza?
https:// otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-1-4-turbo-120-km-sportiva-ID6DFDb1.html
Jeżeli ustalę numer VIN to też go tu podam do weryfikacji.
EDIT: Proszę o weryfikacje numeru VIN: ZAR94000007184541

Z góry dziękuję.

Ostatni wpis w ASO jest na 48061km

Amortyzatory
Powrót