[MiTo] Alfa mito 1.4 multiair 105km chip tuning

bery53

Nowy
Witam mam czarne mito z silnikiem 1.4 multiair auto mam od nowosci przejechane 20 tys km myslalem ze wystarczy mi taki silnik do jazdy po miescie ale sie przeliczylem :/ dynamike w moim odczuciu auto ma zerowe czytalem ze mozna zczipowac go do 114 km i podniesc nieco moment obrotowy ale nie wiem czy ma to sens i na ile ta dynamika zostala by zwiekszona ... ? Jezdze caly czas na trybie dynamic bo na normalu to juz w ogole dramat jakis jest :/

Mialem kiedys stara astre 101 km diesla z turbina i moim zdaniem kopa miala wiekszego .

Najlepiej jakby wypowiedzieli sie posiadacze tych samych silnikow czy warto bawic sie w chip tuning

Pozdrawiam

Ps pomijajac silnik wyglad furki i tak jest miazga:))

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Podniesienie o 10 raczej niewiele zmieni, żeby była frajda to musiałbyś trochę więcej dołożyć.Poza tym popatrz na moment:
201 Nm przy 5000 obr/min w TB
130 Nm przy 4000 obr/min w MA
Nie jestem ekspertem, ale z tego co wiem to mocą ewentualnie zwiększysz prędkość maksymalną, a dynamiki nie poprawisz (jeśli się mylę poprawcie mnie).

Ostatnia edycja:
Tak ja bym chetnie doloZyl wiecej ale czy to sie tak da? Bo zwyklym czipem chyba nie:/

Ps
82.jpg

Ps podoba sie wam cos takiego ?? :)

Ostatnia edycja:
Nie. Zalatuje NFSem...
Lekkie obniżenie, inny dyfuzor/zderzak z delikatnie zmienionym wydechem, lekkie poszerzenie nadkoli, może jeszcze jakieś nakładki na progi odróżniające od innego MiTo, i na koniec jakieś lepsze felgi.
Taki OEM+, ze smaczkami dla znawcy.
Wstydzisz się marki że usuwasz znaczki? W niektórych samochodach jeszcze jako tako to wygląda, ale Alfie chyba nie wypada...

W zadnym wypadku sie nie wstydze szczerze to teraz dopiero zauwazylem ze znaczek zniknal:) ( w sensie ze go nie ma )

Podoba mi sie kolorystyka tego mito pomijajac juz te vinyle ala tribal czy cokolwiek to jest :)

Pomijajac wyglad proponujecie cos zeby wzmocnic tego mojego malucha? I jakie to by byly koszta?

Trzeba bylo z turbo kupic :/ eh wielka szkoda dziekuje za pomoc :/
Ps no nic trzeba prezentowac "emeryt style " i udawac ze sie jest za starym na szybka jaZde:/

No niestety za mało mocy szkoda się bawić sprzedaj i kup QV inny wymiar jazdy.

To na pewno niestety nie sprzedam samochodu ze wzgledu na sentyment poniewaz mam go od nowosci kupiony w 2010 roku a przejechane ma 20 tys km wiec zal mi by bylo go oddawac:)

Na samym chipie dużo nie zyskasz. Zna ktoś może tą firmę http://magsport.republika.pl/index.html? Opis wygląda sensownie według mnie. Możesz spróbować skorzystać z usług tej firmy: dolot+tłumik i na deser zrób u kogoś chipa :) Sam bym to zrobił bo mam ten sam silnik co Ty, ale jeszcze zostało mi 14 mieś. gw :)
edit. 1
Polecam przeczytać: http://magsport.republika.pl/sezon.html

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót