Kup cały korek do Giulietty i wymontuj gumkę (powinno sie udac), korek pewnie w granicach 40zl, oczywiscie używany, ale moze uda sie znaleść w dobrym stanie
Ewentualnie moze pasuje od innych modeli z grupy FCA (?)
----
Od 159 nie jest czasem taki sam?
https://www.otomoto.pl/oferta/korek-...ID6CLNeI.html?
Ostatnio edytowane przez Tiagra ; 27-02-2020 o 22:00
Witam mam podobny problem z tym że ja otworzyłem klapkę tym awaryjnym drucikem w bagażniku i klapka już się nie zamyka z centralnego czy jest do wymiany mechanizm czy jest jakieś wyjście z tej sytuacji dziękuję i pozdrawiam
Krzysiek
Alfa Romeo 156
2.4 20V JTD 175 km
Ja mam nieco inny przypadek. Klapka nie chce się otworzyć mimo otwarcia czy to z pilota czy kluczykiem. Co ciekawe w pakiecie doszło otwieranie klapy bagażnika tylko z pilota. Ostatnio żeby otworzyć klapkę to zamknąłem centralny, otworzyłem, do tego otworzyłem tylne drzwi i jeszcze raz otwarcie z centralnego i klapka się otworzyła. Teraz już mi się tak nie udało. Od czego zacząć?
Wyjm klapkę i zobaczysz.
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
jakby to powiedzieć, trzeba wyczyścić i lekką oliwą posmarować. Tak co dwa lata![]()
Ten mechanizm ryglowania z silniczkiem i przekładnią ślimakową która porusza trzpień jest zdecydowanie po Włosku przekombinowany.
Na szczęście spokojnie można to rozebrać- na yt znajdziesz stosowny tutorial jak to zrobić.
Ostrożnie z płaską sprężynką- ile ja się tego naszukałem jak mi wypadła. Czyszczenie/ smarowanie pomogło na jakiś czas później znowu przestał ryglować klapkę. Rozwiązanie- nowy rygiel (cała część) za około 60zł.
Co do łącznika gumowego- u siebie kupiłem jakiś od grupy VW bo tylko taki był dostępny. Pasuje bez problemu ale jest nieco krótszy od oryginału.
Dzień dobry,
Jestem tu nowy, ale nie doszukałem się odpowiedzi, więc podłączam się pod topic.
We wlewie paliwa u dołu jest przyczepiony gumowy wężyk - prawdopodobnie odpływ cieczy, która znalazła się we wnęce.
Wymieniając trzpień klapki wyciągnąłem go całego i pytanie moje jest takie - czy jest on do czegoś przyczepiony, mocowany, czy ma sobie zwisać swobodnie?
![]()
Hej ma ktoś może na stanie nowy zamek wlewu paliwa mój niby chodzi bo silniczek się obraca, ale po złożeniu wszystkiego do kupy ten plastik co jest na tym plastikowym ślimaku nie chce się tak przesuwać jak na tym filmiku https://m.youtube.com/watch?v=9R_KdS...G0ApACAQ%3D%3D oczywiście ten drucik jeet sprężynka również.