nie wiem czy żółta przejściówka to jest właśnie to..ale jeśli się łączysz z Body to i połączysz się z radiem..
![]()
nie wiem czy żółta przejściówka to jest właśnie to..ale jeśli się łączysz z Body to i połączysz się z radiem..
![]()
W mes się łączę ale alfa obd jeszcze nie testowałem, może dziś znajdę chwilę
edit:
niestety nie mam przerobionego kabla obd i się nie łączy poza tym tam jest tylko Uconnect oraz Navi - nic z tego nie posiadam mam julkę z 11 roku która ma tylko klasyczne radio
Ostatnio edytowane przez domin ; 14-11-2017 o 09:47
No i się uporałem - pociągnąłem ciemnozielony przewód.. i wyjąłem z go z jednej z drugiej strony (pękł na zgięciu w środku gumy). Później dorobiliśmy z kolegą długi przewód). Najciężej było przeciągnąć dorobiony przewód przez gumę - do tego posłużyliśmy się prętem aluminiowym (przekrój jakieś 1mm2 - tak, że go jeszcze dało gięć spokojnie). Z jednej strony wprowadziliśmy pręt, a z drugiej strony przylutowaliśmy dorobioną część przewodu do pręta - potem przeciągnęliśmy pręt z przewodami.. i prawie gotowe do tego doszły jeszcze koszulki termokurczliwe, 1,5h + będzie z 12 piwek dla kolegi w podzięce.
3 światło stopu działa, ale od pewnego czasu nie mogę otworzyć bagażnika naciskając przycisk na klapie, ani też z głównego przycisku na pilocie - działa tylko 3 przycisk na pilocie.. Ktoś coś podpowie?
Ostatnio edytowane przez RalfPi ; 02-12-2017 o 00:38
No i dziś już nie działa otwieranie nawet z trzeciego przycisku..
Edit:
Grubszy czarny przewód przerwany - zwarłem na chwilę, nacisnąłem przycisk w kluczyku i zamek działa. Wobec powyższego dorobię w poniedziałek czarny przewód, a na wiosnę pomyślę o wymianie obu wiązek.. jak już trochę cieplej będzie (niestety obecnie garażu nie posiadam).
Ostatnio edytowane przez RalfPi ; 02-12-2017 o 13:30
Gruby czarny przewód w lewym "przepuście" - zasilanie zamka.
Cienki biało-pomarańczowy - sygnał z przycisku na klapie.
Wszystkie usterki usunięte (na kilka przewodów liczyłbym 2-3h dla w miarę wprawnego amatora).
A ma ktoś rozpiskę który przewód w lewej przelotce w klapie za co odpowiada? Konkretnie poszukuję tego od lewego światła mijania w klapie. Jest ich tam z kilkanaście i część pozawijana izolacją, także ciężko będzie samemu zidentyfikować.
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Pozycyjne. Lepiej?![]()
przyda się pewnie : opisy + schematy z oznaczeniami kolorów literowymi - oznaczenia kolorów opisane w ostatnim pliku (generalnie z włoskiego pierwsza litera)
E2010 SIDE LIGHTS - NO. PLATE LIGHTS .pdf
E2031 REAR FOG LAMPS.pdf
E2030 FOG LIGHTS .pdf
E2022 REVERSING LIGHTS (TCT transmission .pdf
E2022 REVERSING LIGHTS (Manual gearbox .pdf
E2021 BRAKE LIGHTS .pdf
E2021 BRAKE LIGHTS (Right-hand drive .pdf
E2020 DIRECTION INDICATORS - HAZARD WARNING LIGHTS.pdf
E2020 DIRECTION INDICATORS - HAZARD WARNING LIGHTS (Gas discharge .pdf
E2012 MAIN BEAM HEADLAMPS .pdf
E2012 MAIN BEAM HEADLAMPS (Gas discharge headlamps .pdf
E2011 DIPPED HEADLAMPS .pdf
E2011 DIPPED HEADLAMPS (Gas discharge headlamps .pdf
Colorcode.pdf
Dzięki wielkie za wrzutkę. Teraz proszę sprawdźcie, czy dobrze rozkminiłem:
Lewą przelotką do tylnej lewej lampy w klapie bagażnika biegnie jeden przewód GL:
GL wg rozpiski to przewód żółto-niebieski, gdzie kolor żółty jest dominujący:
Wytypowałem jeden przewód, co o tym sądzicie?
Jeszcze jedna ciekawa rzecz, z profilu bocznego wyciągnąłem kawałek wiązki, zaznaczyłem żółtym prostokątem, o co tam może chodzić? To fabryka, czy "nasi tu byli"?
Chciałbym temat sam ogarnąć, ponieważ ASO życzy sobie za roboczogodzinę 175 PLN brutto, a taki elektryk na pewno ze 45 min będzie się z tym guzdrał.
Ostatnio edytowane przez agentNGI ; 11-02-2018 o 17:55