Na wakacje chcę wypożyczyć Giuliettę. Muszą się zmieścić 2 osoby dorosłe, dzieciak na foteliku, wózek i 3 walizki.
Walizki tylko na dojazd z i na lotnisko, ale wózek na stałe w bagażniku.
Da się to zrobić?
Na wakacje chcę wypożyczyć Giuliettę. Muszą się zmieścić 2 osoby dorosłe, dzieciak na foteliku, wózek i 3 walizki.
Walizki tylko na dojazd z i na lotnisko, ale wózek na stałe w bagażniku.
Da się to zrobić?
Może być potrzeba poukładania, duże walizki nie wchodzą w rachubę
W razie czego zawsze można złożyć 1/3 oparcia tylnej kanapy.
Giulietta 1.4 MA / AR 147 JTDM 16V
Chyba najważniejsze dla mnie jest to aby wózek zmieścił się do bagażnika - podpowiedzcie proszę czy tak jest.
Zastanawiam się nad takim układem na dojazd z/do lotniska:
- Duża i mała walizka na fotelu pasażera z przodu (mała pionowo na podłodze, duża poziomo na fotelu)
- Mała walizka z tyłu obok pasażerów
- Wózek w bagażniku
Co myślicie?
Ostatnio edytowane przez kalaruch ; 18-04-2015 o 14:58
Wózek, jakibagażnik nie jest wysoki i wózek musi być składany choć trochę. Przepraszam ale wszystko to to rozważania o diabłach na końcu szpilki, trzeba znać wymiary i wtedy porównać. Marka walizek jest bez znaczenia.
Bagażnik w porównaniu do 166-tki jest mikroskopijny. Jedna solidna walizka (taka jaką potrafi spakować kobieta) tak wypełnia bagażnik Julci, że w "ścinki" pustego miejsca, które pozostają trudno włożyć cokolwiek o ustalonym kształcie. Jak będziesz mieć konkretne wymiary przedmiotów, które chcesz umieścić, można będzie coś bliższego powiedzieć - zmierzyć. Ale nie miej zbyt dużych nadziei.
Przestrzeń po złożeniu fragmentu fotela, wbrew pozorom, rośnie tylko umiarkowanie. Fotel się składa w średnim stopniu (tzn. znam samochody, w których lepiej). Nie wiem czy nie będzie najlepszą opcją złożenie 2/3 fotela, posadzenie tam kogoś i kogoś z przodu
Ja pakuje do bagaznika Julki wozek firmy Stokke Xplory z gondola. Sprawdz sobie wymiary w necie - bedziesz mial jakies odniesienie. Na samo dno bagaznika klade zlozony stelaz wozka a na to gondole do gory dnem. Zero problemow.
Dodatkowo wchodzi mi jeszcze bardzo duza torba. Ale wtedy najpierw wkladam torbe - dopycham ja maksymalnie do prawej krawedzi bagaznika, pozniej stelaz w ten sposob ze kola sa po przeciwnej stronie torby i na to gondola.
Moim zdaniem zamiast torby mozna zmiescic pod wozek srednia walizke.
Dziecko do fotelika isofix z tylu, obok pies - golden retriever i mozna jechac![]()
Luke77 wielkie dzięki. Mój wózek jest o 3cm szerszy (zamiast 57 ma 60cm), pozostałe wymiary minimalnie mniejsze - jeśli to nie robi różnicy, to wygląda na to, że się zmieszczę![]()
W Giulettę wchodzą spokojnie do bagażnika 2 duże walizki Samsonite (leżąc na dłuższym boku wszerz) oraz 1 mniejsza walizka leżąc wzdłuż. Dodatkowo da się jeszcze jakieś reklamówki upchać. Co do wózka nie wiem, nie używam
Co do pakowności - w 2 osoby dorosłe zrobiliśmy w ub roku pół Szwecji i Norwegii Giuliettą, gdzie oprócz walizki mniejszej i większej mieliśmy z tyłu niemałą lodówkę turystyczną, plus jakieś reklamówki, pudełka supermarketowe z żarciem, wody mineralne, soki itd.
Pomocniczo dla ułatwienia logistyki mieliśmy czasami złożone jedno oparcie. Żona lekko narzekała bo mieliśmy co noc nocleg w innym miejscu i trzeba było w kólko się pakowac i rozpakowywać, ale Giulietta naprawdę dała radę.
Bagażnik jak na compact jest naprawdę OK i całkiem ustawny.
W kwietniu byłem Julką na nartach, 4 pary nart w środku w pokrowcach, kaski, buty narciarskie, walizki i torby z grubymi ciuchami, lodówka z jedzeniem.
Złożone 1/3 siedzenia, 2 osoby dorosłe i dziecko w foteliku. Po drodze zrobiliśmy jeszcze duże zakupy. Nie było problemu zapakowaniem się.
Dasz spokojnie radę, złóż siedzenie, zabezpiecz wózek, żeby nie latał w środku a resztę do bagażnika.