[MiTo] Antena radiowa tzw. płetwa rekina

brzegdolny

Nowy
Auto
Alfa Romeo MiTo 1.4 TB 155 KM
Witam.
Czy ktoś z posiadaczy Mito wymieniał sobie antenę na tzw. płetwę rekina?
Swoje Mito kupiłem jakby z pogryzioną anteną i chcę wymienić. Szukałem trochę ale nie znalazłem dedykowanej specjalnie pod Alfę i nie wiem czy uniwersalna podejdzie.
pozdrawiam.

Z podmiana antenki musisz uważać bo są ze 2 albo 3 rodzaje - zależy ile masz wtyczek. Jeśli np masz navi to będzie miała dodatkowo wbudowana antenę GPS. Prościej kupić sam bacik - nowy w serwisie kosztuje około 30-35 zł.
Sam demontaż jest dosyć czasochłonny. Trzeba wyjąć boczki z bagażnika, kołeczki i wieszaki z podsufitki żeby ją opuścić.

W temacie anteny w MiTo, koledzy czy ktoś z Was spotkał się z tym żeby radio w tym autku w ogóle nie zbierało nic?
Na oryginalnym radiu nie odbierały żadne stacje, przy okazji zmiany radia na 2 din'owe sprawdziłem podłączenia przy radiu i wszystko ok, ale stacje nadal nie odbierają. Wymieniłem więc sam bat prosto z ASO Alfy i nadal nie zbiera...
Gdzie może być przyczyna? Czyżby do wymiany cała antena ta w podsufitce?

Czy to takie trudne aby po wyjęciu radia włożyć inną antenę lub sam drut (w gniazdo anteny) - najłatwiejszy sposób na sprawdzenie anteny.

Padl wzmacniacz antenowy albo nie jest zasilany

poszukaj na forum bo temat był wałkowany. W skrócie to albo śniedzieje sama płytka w antenie albo gdzieś kabel ma przerwę lub zwarcie do masy. Na kompie powinno pokazać błąd.

Zastanawiałem się nad nią ale gdzieś doczytalem, że w przypadku wersji z GPS nie działa prawidłowo. Chyba, że ktoś ma i może to potwierdzić?

Wysłane z mojego XT1572 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót