• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[MiTo] Emblemat Quadrifoglio Verde do Mito/Giulietta - różnice?

Bartolini_

Nowy
Auto
AR 159 SW
Kupiłem oryginalne emblematy QV do MiTo, przynajmniej tak wynikało z informacji od sprzedającego,
jednak okazało się, że są do Giulietty,
biały trójkąt, zielona koniczyna - tutaj przykład, http://www.ebay.co.uk/itm/Genuine-A...ir-71806020-/171939090140?hash=item28085e4edc

Czy one w ogóle różnią się do siebie? Czy są takie same?

Numer części do MiTo to 71806061, Giulietta 71806020

Dziwne, jak kupowałem w aso swoje to poprosiłem znaczki z giulietty, dostałem srebrne, tak jakby z ryflowanego aluminium i oczywiście zielony listek. To już nie wiem co mi dali. A srebrne właśnie chciałeś?

Moim zdaniem emblematy te różnią się nachyleniem płasczyzny znaczka. Tzn. miejsce, gdzie się to nakleja w Julce nie jest płaskie, tylko "załamane", i znaczek do Julki jest lekko załamany. Do innych bodajże znaczki są proste, bo miejsce przyklejenia jest płaskie.

Dokładnie, są płaskie. Chciałem białe.
Takie jak były w pierwszych seriach, zastanawiam się tylko czym różnią się między sobą?

Jak uda mi się podjechać na dzisiejszy spot w Krakowie to postaram się porównać do MiTo QV jeżeli się pojawi :)

Przydałby się również jakiś szablon, żeby zamontować w odpowiednim miejscu.

Bartolini, przepraszam ze nie ma mnie dzis na zlocie, ale przed chwila wrocilem dopiero z pracy...:mad:

Niestety zona gdzieś pojechala i wzięła Mito, więc nie zrobie dokładnego zdjęcia, ale przynajmniej z tego co mam to zobaczysz jak jest w oryginale przyklejony.:

180669-emblemat_quadrifoglio_verde_do_mito_giulietta_roznice_-wp_20150705_013_1_.jpg

Jak widac (lepiej lub gorzej) Biały trójkąt, zielona koniczynka- matowa w paski gdy sie dokladnie przyjrzec, oraz srebrne obramowanie samego listka- tak wyglada oryginalny znaczek na Mito QV z 2010r.
Pozdrawiam

- - - Updated - - -

Wlaśnie sie dokladnie przyjrzałem tym koniczynkom z linka z Ebay'u, który podałeś. Są dokładnie takie same jak moje... :cool:

- - - Updated - - -

A tu masz od Polskiego sprzedawcy- taniej niz opcja w funtach w Twoim linku...:P
http://allegro.pl/koniczynka-qv-alfa-romeo-oryginal-zestaw-prezent-i5724134733.html

Załączniki

• WP_20150705_013[1].jpg
    WP_20150705_013[1].jpg
    110.9 KB · Wyświetleń: 227
W skrócie podsumowując - przedliftowe maja białe tło a poliftowe udają aluminium. Wielkościa są takie same. Również takie same są do Julki i do MiTo.
Co do montażu to ja kupowałem na prawy błotnik i szablon zrobiłem sobie z kartonu z drugiego błotnika - na oko będzie ciężko trafić żeby było identycznie po obu stronach. Przed przyklejeniem warto to trochę nagrzać np fenem albo suszarką bo przynajmniej w MiTo trzeba dogiąć górny róg a sam klej od znaczka tego nie przytrzyma niestety.
Tak jak kto wyżej wspomniał w standardzie znaczki są płaskie.

Włosi przynajmniej tu zaszaleli i jest z aluminium ;)

Serio! nie podejrzewałem :confused: Dla mnie te białe wyglądają bardziej rasowo tak samo jak przedliftowa kierownica ale to jak zwykle rzecz gustu.
PS
To mogli jeszcze popracować nad materiałem (plastikiem) na deskę i boczki przy okazji tego liftu :mad:
.. to już się chyba się nie kalkulowało.

Amortyzatory
Powrót