[Giulietta] Chiptuning.

Zapytaj się w cinsofcie :)

Chyba w oryginalnym poście chciałeś napisać, że masz 2.0 z GTB14. Bo jak już masz GTB15 to tak - inne GTB15 podejdzie.

Tak mam z gtb14, pytanie brzmi czy wejdzie plug n Play gtb15

Tylko mówimy o prawdopodobnie drugiej generacji multiair. Między generacjami mogą być różnice, wewnątrz raczej nie. T-jet działa na zupełnie innej zasadzie i tam różne wałki mają rację bytu. Dziwne jest też to, ze do 4500rpm 150 i 170 maja identyczne parametry, charakterystyki, co za tym idzie taką samą sprawność objetościową, co przy innych wałkach byłoby nieosiągalne.

Wysłane z mojego URSUSa C-360 3P

W tych wałkach, nie ma aż tak dużej różnicy żeby dół był gorszy, a górą daje lepszy przepływ.

Ostatnia edycja:
Wujek Eper mówi o wspólnym wałku dla 110 i 125 kW.
Turbo to samo, wałek ten sam, tylko modzić na +-200 KM

Wujek Eper mówi o wspólnym wałku dla 110 i 125 kW.
Turbo to samo, wałek ten sam, tylko modzić na +-200 KM

No wlasnie. Problem polega na tym, ze tak jak pisalem rozmawialem z Cinsoftem i Conmirem i nie sa w stanie wycisnac z 150 tyle co z 170 i nie wiedza czemu. Conmir napisal ze nigdy nie analizowal przyczyny.

Może jakies ukryte limitery w sofcie

Jak już mi minie gwarancja, to będę próbował osobiście.
Zobaczymy, co z tego wyjdzie.

Dostałem wycenę z Cinsoftu. Cholera, trzeba było kupować 1.4 MA :rolleyes:

Jesli target ok 170ps i 250nm:
- nowe turbo z tjet 150 ok 2250pln brutto
- demontaż/montaż turbiny 400netto
- normalia potrzebne do wymiany (olej, filtry, uszczelki etc) ok 400pln
brutto
- wydajniejszy IC ok 1300 z montażem
- strojenie w.w pojazdu 1300netto

Ponad 5000 zł. Też o tym myślę, ale to jednak sporo jak za zachciankę.

No wlasnie. Problem polega na tym, ze tak jak pisalem rozmawialem z Cinsoftem i Conmirem i nie sa w stanie wycisnac z 150 tyle co z 170 i nie wiedza czemu. Conmir napisal ze nigdy nie analizowal przyczyny.

To może te "tunery" nie bardzo wiedzą o co chodzi w sterowniku silnika. Wgrywają mapy dostępne na portalach (a są takie), a potem robią drobne korekty.
Podtrzymuję nadal http://www.me100t.com/me100t/?page_id=361
Masz soft MM i zero problemów.
Mam to u siebie i jest super. I nie mam najmniejszego związku z MM.

- - - Updated - - -

To może te "tunery" nie bardzo wiedzą o co chodzi w sterowniku silnika. Wgrywają mapy bazowe dostępne na portalach (a są takie), a potem robią drobne korekty.
Podtrzymuję nadal http://www.me100t.com/me100t/?page_id=361
Masz soft MM i zero problemów.
Mam to u siebie i jest super. I nie mam najmniejszego związku z MM.

Mierzyles moc i moment przed i po montażu tego softu z MM? Konkrety mnie interesują.

To może te "tunery" nie bardzo wiedzą o co chodzi w sterowniku silnika. Wgrywają mapy dostępne na portalach (a są takie), a potem robią drobne korekty.
Te ,,tunery,, jak ich nazywasz raczej wiedzą o co chodzi i zwyczajnie nie mają ochoty rozpieprzyć komuś silnik aby uzyskać parę kresek więcej.
A ECU z MM znany jest z tego ,że jest wredny do tuningu.

Moja ostatnia wizyta w Cinsofcie .Jak powiedziął Cinek temperatura i jakość paliwa zrobiła swoje ale różnica zauważalna .

Załączniki

To fabryka ? Czy Cinek coś modził?

To super dla właścicieli takich wersji

U mnie niestety po wizycie u Cinka został źle zrobiony soft. Auto przerywało na zimnym silniku. Powiedział że to może być EGR. Auto zostało uratowane przez fca bielsko poprzez wgranie nowego softu. Trochę wstyd bo skasował 1500zł... i spiepszył mi samochód!!

Na stronie facebook Cinsoftu jest Alfa 1,4MA 150 PS zrobiona na 186PS,272Nm program wgrany przez OBD2.
Dziwne że Cinek nie zaproponował powrotu do starego programu to standard.
Raczej nie wypuszcza nie sprawnych samochodów.

Dobrze, że to piszesz. Świetna reklama dla Cinsoftu. Może by się jakoś tu odniósł do tego? Też tam chciałem robić chipa, ale jak tak to ma wyglądać to dziękuję.

Amortyzatory
Powrót