Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
...Wielkość i typ hamulców nie dobiera się do mocy auta, tylko do tego jak ciężkie jest auto, ...
U żony w 1.4TB zrobionej na 147HP zostały zwykłe hamulce oczywiście.
Na samą zmianę softu na te 145HP nie musisz zmieniać IC, to dopiero jak chcesz zmieniać turbo i robić sobie dużo więcej.
1.6jtdm nie znam, choć była i wersja 120HP a znając życie 105HP jest to tylko okrojona softwarowo 120HP, którą można dalej podnosić, tak więc powinno być dużo manewru na samym sofcie. koledzy może potwierdza albo dopisza coś jeśli są jednak różnice w hardware.
Nie pisz głupot bo box żadnych map nie modyfikuje,tylko oszukuje wskazania czujników do ECU.Ja wpinalem boxa do t-jeta 120KM. Na stronie magneti znajdziesz info do jakich silników to pasuje i jaka wersja. Logując się do boxa modyfikować mapę wgrana przez fabrykę, opcjonalnie można kupic pilot który je zmienia, aktywuje, deaktywuje. To był fajny bajer, do tego zaprojektowany przez magneti który wtedy jeszcze był częścią FCA. Kupiłem go u dealera.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
http://www.racingforum.pl/WiAecej-mocy-z-MAGNETI-MARELLI-Teraz-moesz-zrobiAe-to-sam-t110353.htmlNie pisz głupot bo box żadnych map nie modyfikuje,tylko oszukuje wskazania czujników do ECU.
http://www.racingforum.pl/WiAecej-mocy-z-MAGNETI-MARELLI-Teraz-moesz-zrobiAe-to-sam-t110353.html
Zanim napiszesz, ze ktoś pisze głupoty, to sobie go kup i zobacz co umożliwia.
Większość aktualnie montowanych, czy oferowanych boxow ma wgrane customowe mapy, nawet je stroją pod dane auto.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
W mojej Giulii Veloce po 20 minutach kręcenia po torze cartingowym w Kielcach (było + kilka st C) dymiło się z hamulców (330mm 4 tłoczkowe, tył 320mm jednotłoczkowe).
Pan tuner sterownika nie oszukuje, modyfikuje go na stałe, jak mu coś nie wyjdzie.
Chłopak chce podnieść moc, o 20KM, uczciwy tuner się tego nie podejmie, bo większość aut ma taki prezent z fabryki, wystarczy auto shamowac.
Myślę że, do chwili kiedy stopniem oszukiwania zajmuje się firma produkującą sterowniki, koncern produkujacy auto, jest to dużo bezpieczniejsze niż jego rozklejanie (tjet) i "modzenie" przez pana A czy B, na pewno bezpieczniejsze niż zakup map na allegro czy tego odpowiednik "e-tuning".
Uważam, ze box to rozwiązanie fajne, dla klienta który chce polepszyć osiągi auta nie zmieniając go na zawsze (głupoty piszę, zawsze można wrócić do serii, zależy tylko jakim kosztem), w przypadku boxa aby wrócić do serii wystarczy wypiąć kabel.
Spektakularne rozjechanie.
Box MM nie kosztuje 200pln, myślę, że byście go nie rozjechali, tylko sprzedali![]()