[Giulietta] Problem z Mp3 w radiu uconnect

wojulmek

Nowy
Auto
Alfa romeo giulietta sprint
Witajcie,Mam pewien problem,
Sytuacja wygląda tak pożyczyłem dzisiaj audiobooka oryginalnego w mp3, i nie czyta mi plików tzn płyte czyta widzi ścieżki gdy włączam np rozdział 1 pisze mi nie obsługiwany format pliku,spróbowałem zgrać to na usb to ten sam problem wszystko czyta gdy daje włącz ścieżke, nie obsługiwany format
wszystko w .mp3 na komputerze działa normalnie
radio uconnect,alfa romeo giulietta
Ktoś sie wie o co chodzi?

Pewnie to nie jest mp3, mimo że ma takie rozszerzenie. Format pliku nie zależy od rozszerzenia. Komputer to odtworzy, bo ma na pewno zainstalowanych więcej kodeków niż radio. Skonwertuj na mp3 i już.

Pewnie to nie jest mp3, mimo że ma takie rozszerzenie. Format pliku nie zależy od rozszerzenia. Komputer to odtworzy, bo ma na pewno zainstalowanych więcej kodeków niż radio. Skonwertuj na mp3 i już.

http://scr.hu/6vgf/pdj1p obczaj niby ma rozszerzenie mp3 może po dodaniu recznie .mp3 bedzie działać?
jutro pójde z komputerem do samochodu i najwyżej bd próbował

Problem rozwiązany,natomiast nie wiem czy nie iść z tym do aso że oryginalnego audiobooka mi nie czyta z płyty,zacząłem konwertować na różne sposoby i wrzucać ciągle na pendrive i nic to nie dawało. gdy w końcu wszedłem w nazewnictwo pliku usunąłem że gatunek to audiobook nagle zaczęło działać. Dziwna sprawa że blokuje audiobooka.

Blokowanie audiobook może wynikać z przepisów o kierowaniu pojazdami. Dbają o nas byśmy się nie zasłuchali i pojechali w maliny :cool:

Nie ma takich przepisów, które zakazują słuchania w czasie jazdy czegokolwiek.
Choć nie wątpię, że wkrótce będą w eurokołchozie, jeżeli już teraz nie można w czasie jazdy używać telefonów (choć ja i tak używam, jeżeli jadę z pasażerami i nie chcę, żeby słyszeli mojego rozmówcę, co wynika wyłącznie z szacunku do rozmówcy, bo może nie chcieć być słyszany).

Nie ma takich przepisów, które zakazują słuchania w czasie jazdy czegokolwiek.
Choć nie wątpię, że wkrótce będą w eurokołchozie, jeżeli już teraz nie można w czasie jazdy używać telefonów (choć ja i tak używam, jeżeli jadę z pasażerami i nie chcę, żeby słyszeli mojego rozmówcę, co wynika wyłącznie z szacunku do rozmówcy, bo może nie chcieć być słyszany).

a Wiesz czemu uconnect blokuje tego audiobooka bo po zmianie wymazaniu gatunku ze to audibook działa? dziwne jest naprawde to że nie czyta w ogole oryginalnej płyty zakupionej w empiku nie jakiejś tam podróbki.i w żadnym formacie też nie czyta tylko dopiero po usunienciu informacji że to audiobook

Nie wiem dlaczego. Zgłoś to do ASO, a jak będą robili problem, to powołaj się u sprzedawcy na niezgodność towaru z umową, według której kupiłeś samochód, którego radio odtwarza pliki w formacie mp3.

Amortyzatory
Powrót