Jeśli chodzi o serwisy w Warszawie, to który z poniższych polecacie, a który ewidentnie należy omijać szerokim łukiem (oczywiście na podstawie własnych doświadczeń):
1) Carserwis Połczyńska
2) Carserwis Łopuszańska
3) Bołtowicz
4) Dukiewicz
Jeśli chodzi o serwisy w Warszawie, to który z poniższych polecacie, a który ewidentnie należy omijać szerokim łukiem (oczywiście na podstawie własnych doświadczeń):
1) Carserwis Połczyńska
2) Carserwis Łopuszańska
3) Bołtowicz
4) Dukiewicz
Tutaj masz wątek przekrojowy, ASO też się oberwało chyba każdemu
http://www.forum.alfaholicy.org/mazo...warszawa_.html
Dzięki !
Zbliża mi się przegląd po 2 latach. Jestem już umówiony do Carserwisu na Połczyńskiej do zaufanej osoby, ale... Orientacyjna cena to 1700 zł brutto. To jest 2 razy więcej niż zapłaciłem za pierwszy przegląd. Nie chce sknerusować, ale macie może jakieś sposoby na obniżenie tej kwoty?
kup swoje materiały i zapłać za samą robotę - łączna kwota spadnie o..połowę
Nie pamiętam dokładnie co wchodzi w przegląd po 2 latach, ale zakup filtrów (powietrza, oleju, kabinowy) i świec we własnym zakresie może sporo zmienić wycenę. Selenia kosztuje w ASO mniej więcej tyle samo co w sieci, więc nie warto się bawić. Dukiewicz ma sensowny zamiennik kabinówki jakoś tanio.
I warto uważać na takie kwiatki - mi kiedyś TT policzył bodajże 120 zł za "uzupełnienie płynów" (w praktyce tylko chłodniczego - ale na rachunku taka stała pozycja, niezależna od płynów i ilości) podczas, gdy za ok. 40 zł można kupić 2 litry gotowego i samemu uzupełnić.![]()
ceny w ASO potrzebnych materiałów na przegląd 30 tkm:
1. Olej - Selenia Star 3 litry - około 75-80 pln/litr - poza ASO ten sam kupiłem za 100 pln/3 litry
2. Filtr oleju - oryginał ok 90 pln poza ASO ten sam ok 45 pln
3. Filtr powietrza - ori ok 140 pln - ten sam poza ASO 70 pln
4. Filtr kabinowy - papier w ASO ok 100 pln -poza 40 pln
5. Świece zapłonowe ori w ASO ok 85 -90 pln/szt - poza aso te same ori ok 40 pln/szt.
robocizna - ja palaciłem po 30 tkm około 370 pln po 60 tkm wyszło 430pln - doszła wymiana płynu hamulcowego.
w cenie nie było przeglądu klimy tylko wymiana filtra kabinowego.
za komplet rzeczy wraz z klimą i robotą liczą sobie w ASO Tarnów 1560 pln ASO Rzeszów około 1300 pln
no czyli nie osiągnąłeś 30 tkm - nie masz filtra powietrza tylko kabinowy zamiennik, świec zapłonowych i brak przeglądu klimy stąd taka cena. a i chyba wydymali Cię na oleju- tam wchodzi 3 litry z filtrem.![]()