[Giulietta] Dziwny dźwięk

Roman35

ZBANOWANY
Auto
Giulietta 150 KM 2016
Dzisiaj rano po przekręceniu kluczyka w pozycję MAR z okolic chyba alternatora usłyszałem taki dźwięk (coś jak nieraz można usłyszeć na stacji transformatorowej). Po odpaleniu silnika już przestało i pewnie się nie powtórzy znając złośliwość rzeczy martwych. Co to mogło być?
Na nagraniu jest w miarę cicho, ale dźwięk był na tyle głośny, tak że nawet po zamknięciu maski było go słychać w odległości 10 metrów od samochodu.

Pokaż załącznik 20160120-0727_1.zip

Miałem to! :D Ja to lokalizowałem w okolicy sprężarki klimatyzatora (ale alternator też jest obok). Hihihi. :D

Zdarzyło się to dokładnie raz, rok temu w listopadzie, więc też jak było chłodno. Przyszedłem do samochodu, przekręciłem kluczyk w MAR i wysiadłem. I słyszę, że coś piszczy. Zaglądam pod maskę, no i ewidentnie z tamtych okolic. Nie mam pojęcia oczywiście co to było.

Chcesz inne moje "ciekawostki" takie jednorazowe i totalnie od czapy? Proszę:
* raz Julcia otworzyła sobie przednie szyby przez noc, tak o 5 cm (tylne nie, więc to nie jest otwieranie zdalne z kluczyka),
* raz Julcia przy otwieraniu samochodu z pilota zapiszczała (taki elektroniczny pisk). Pisk-pisk. I nie, alarm u mnie tak nie robi, ;)
* raz Julcia po przekręceniu kluczyka nie zapaliła wyświetlacza radia. Czyli muzyka leci, można zmieniać piosenki kierownicą, przełączać się na radio, ale wyświetlacz czarny. Trwało to może z 15 minut (włączanie, wyłączanie, radia, silnika), i już myślałem, że następnego dnia wbijam do ASO... Ale samo się naprawiło :(

Moim zdaniem to są kwiatki, których w życiu nie zdiagnozujemy. Nie myślę o nich (chociaż mam taką kartkę, na której zapisuje), bo bym zwariował. ;)

Ostatnia edycja:
Z ekranem też tak miałem ze 2 razy... Cóż, oprogramowanie Microsoft w końcu robił :).
Ale MS robił soft do B&M. Czyli obsługa protokołu BT, telefony, parowanie, kontakty, media audio itp. Po prostu kawałek Windows Mobile tam wsadzili. Obsługa ekranu (sterownik itp.) to już chyba nie ich sprawa.

Amortyzatory
Powrót