Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale
Nie słucham radia, więc nawet nie zauważyłem.
Jeszcze coś mi się przypomniało. Przy uruchamianiu samochodu, po ekranie powitalnym UConnect i tych "ostrzeżeniach" pokazuje się jeszcze na dobre 2-3 sekundy "inicjalizacja systemu głosowego" czy coś takiego, w czerwonej ramce.
Może to srajfon tak wolno aktualizuje kontakty... ale czemu miałby nagle zwolnić między aktualizacjami.
W ramach uaktualnienia dodam, że na włoskim forum też są zgłaszane problemy z iOS 11 i uConnectem, także po aktualizacji. Np. https://forum.clubalfa.it/threads/gi...5#post-1420270
I też ziomek pisze, że mu się 5 minut kontakty aktualizują. Więc jak ktoś korzysta z iphone'a i działa mu wszystko dobrze, to chyba lepiej nie uaktualniać. Jutro postaram się nagrać filmik![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez MiLykie ; 24-12-2017 o 20:40
tak czytam i czytam...aktualizacja z sierpnia 2017 i wszystko to jest u mnie w samochodzie odebranym równo rok temu- czyli w grudniu 2016. aż sobie chyba sprawdzę, jaką mam wersję oprogramowania[MENTION=34131]Dareek[/MENTION]: w lewym górnym rogu jest wyświetlane źródło muzyki, co wygląda dość zabawnie przy bt, bo zaraz obok wyswietla sie ta sama nazwa podłączonego telefonu
[MENTION=29400]MiLykie[/MENTION]: ta ramka wyświetla się tylko w konkretnych sytuacjach- np. jeśli włączysz zaraz po odpaleniu/miałeś ostatnią używaną zakładkę 'phone' jeśli dobrze pamiętam. kontakty są dość szybko (5 do max 20 sekund po połączeniu), natomiast nie ma reguły w szybkości połaczenia bt. czasem jest po 5 sekundach, czasem potrafi kilka minut czekać
i to niezależnie od tego, jak długo był wyłączony silnik. sprawdzane z iphone se, 5s i z nokią 735- różnic brak. [MENTION=66756]Pitero[/MENTION]: kaleczy jak cholera
przynajmniej w porównaniu do systemu głosowego z nokii.
Ramkę to pal licho, ale synchronizacja kontaktów mnie męczy... 5 minut, a nie sekund. Nagram filmik. U mnie srajfon SE. Już próbowałem kasować UConnecta z telefonu, telefon z UConnecta, bez zmian...
Ale - zdażyło się coś niewyobrażalnego - dostałem powiadomienie o SMSie! I nawet potrafił to przeczytać. Ciekawe ile czasu będzie działać, ale jeśli to ma zostać to nawet uznam cały update za korzystny.
Plusem też jest dużo bardziej rozbudowane menu serwisowe - radio + media + browse.
posprzątaj sobie telefon bo może tu feler jest. u mnie tak było zawalony phone to muliło okropnie Wysprzątałem dziada loguje się i zrzuca kontakty dosłownie moment.
Załączam pasjonujący filmik z uploadu kontaktów, który trwa 4 minuty i 30 sekund. Filmik ma porywającą akcję i tłusty podkład muzyczny, aby nie było nudno.
https://www.youtube.com/watch?v=IObVSMpX8hg
Co do posprzątania telefonu to pozostaję otwarty na sugestię, ale co niby mam posprzątać? Skasować ileś kontaktów? Mniemam, że jak skasuję połowę to będzie się synchronizować o 50% szybciej, a to nadal jest wolno. Szczególnie, że przed uaktualnieniem UConnecta kontaktów było tyle samo i synchronizowało się... kilka sekund. Może 10. Więc jakoś nie wierzę, że to nagle telefon zaczął zamulać.
Mnie po aktualizacji działa OK, choć być może jest sporadyczny problem z ekranem. Spikerka nie sepleni, odnajduje polskie nazwiska w kontaktach, kontakty ładuje w sekundy (ok 300). Tyle na dzisiaj.
Zaktualizowałem dziś Uconnect 5, czas synchronizacji kontaktów ok 5 s, Nokia Lumia 625.