Panowie a jak jest z funkcją Alfa performance? Caly czas mi działała i nagle przestała... Wygasła jakaś licencja? Zawiesiło się coś?
Auto mam od miesiąca i dzisiaj zauważyłem że żadnych parametrów nie wyświetla, nawet temperatury oleju
Panowie a jak jest z funkcją Alfa performance? Caly czas mi działała i nagle przestała... Wygasła jakaś licencja? Zawiesiło się coś?
Auto mam od miesiąca i dzisiaj zauważyłem że żadnych parametrów nie wyświetla, nawet temperatury oleju
Napisz coś więcej, jaka wersja softu, przycisk APPS czy MORE, czy zarejestrowałeś się na www.driveuconnect.eu ?
U mnie w aplikacji Uconnect LIVE pojawił się kilka dni temu komunikat o wygaśnięciu licencji 09.06.2021. Będę dzwonił do FCA z pytaniem o możliwość przedłużenia.
Jeśli masz możliwość odczytania konfiguracji serwera proxy przy pomocy AlfaOBD lub MES to też byłoby pomocne przy poszukiwaniu rozwiązania.
W razie pytań pisz na priv.
Softu nie sprawdzałem, przycisk APPS, dzwoniłem na infolinię żeby przepisać na siebie, to pani mnie poinformowala, ze usluga live wygasla 17 kwietnia i nie ma mozliwosci przedluzenia... Czy to dlatego nie dziala?
Komunikatu o wygasnieciu nie widziałem, chyba ze żonie sie kiedys wyświetlił...
Sprawdź proszę w takim razie wersję softu. Usługi, w tym aplikacje są zapisane w konfiguracji serwera proxy. Moglibyśmy porównać Twoją konfigurację z niedziałającymi już aplikacjami z moją gdzie one jeszcze działają.
Niedługo też doświadczę co się zadzieje po wygaśnięciu licencji.
Komunikat o wygaśnięciu licencji pojawia się w aplikacji UconnectLIVE na telefonie.
Aha... To w takim razie sprawdzę. Które konkretnie wersje Cię interesują?
Aplikaci Uconnect nie moglem sparowac z autem, bo na moj nr VIN jest ktos inny zarejestrowany. Dzwoniac na infolinię pani mi powiedziala ze mozna to zrobic, po czym sprawdzila, ze usluga wygasla 17 kwietnia i nie ma mozliwosci na tym urzadzeniu przedluzenia. Alfa performance dzialalo jeszcze jakis czas, po czym dzisiaj zauwazylem ze nie dziala.
Sprawdź proszę w menu serwisowym "Hardware part number" i "Wersja software"
W menu serwisowe wejdziesz przytrzymując kilka sekund przyciski: radio+media+enter/browse.
Ścieżka dostępu: Tryb serwisu -> System information -> Radio Part Information ->
Ponawiam pytanie czy masz możliwość skopiowania konfiguracji proxy przy pomocy AlfaOBD lub MES. Odczytanie tej konfiguracji pozwoli zweryfikować czy w BC są wpisane prawidłowe parametry uruchamiania aplikacji.
Dzisiaj jechałem w trasę i o dziwo zaczęło mi pokazywać parametry (na tym mi zależało), nie wiem dlaczego wcześniej był z tym problem.
Jak pójdę do samochodu to sprawdzę to w menu serwisowym.
Jeśli chodzi o parametry to mam MESa i ELM327, ale bez żadnych kolorowych przejściówek (miałem 4 lata przerwy od alfy i wypadłem z "obiegu" :p)
BTW co takiego straciłem nie mając aktywnej aplikacji uconnect? Jest za czym płakać? :p
Serwisy LIVE to: Twitter, Deezer, Reuters, TuneIn, Efficient Drive, my:Car, można bez tego żyć.
Co do przejściówki to żółta udostępnia wszystkie opcje.
Mam zdjęcia
Z MESem nie pomoge, bo nie mam przejsciowki![]()
Ostatnio edytowane przez DieselJTD ; 05-06-2021 o 15:17
Witam.
Panowie ( i Panie, jeśli jakieś tutaj są ). Niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem giulietty z uconnect 5 w wersji bez navi. System działa, telefon się paruje, tylko występuje jeden problem. Radio co jakiś czas się samo wyłącza, a po chwili (maks. 20s) samo się włącza. Na postoju po wyłączeniu radia z przycisku, przy załączonej stacyjce radio potrafi się nagle samo załączyć. Oczywiście jest do spora niedogodność, np. szczególnie w trakcie prowadzenia rozmowy telefonicznej. Czasem w ciągu 20 minut jazdy radio restartuje się tak nawet 4 razy. A czasem na dłuższych trasach i nic takiego się nie dzieje. Nie zauważyłem żeby działo się to przy określonych okolicznościach (wstrząsy, używanie innych urządzeń, itp.). Podejrzewam że to wina samego radia. Macie może jakieś pomysły co z tym zrobić?