[Giulietta] Media player w TomTomie

Pawelski12

Nowy
Auto
Giulietta QV 2010;Jeep Grand Cherokee MY15
Hej,

Doszedlem do sciany z TomTomem. Przedarłem się już chyba przez wszystkie watki i dalej jestem głupi.

Przy BM jak podpinam Iphona do USB to pięknie słychać wszystko co w nim jest łącznie ze streamowaną Trójką. Niestety nie widzę jego zawartości na ekraniku TomToma. Po włożeniu USB z muzyką wybierać mogę tylko poprzez przyciski na kierownicy i ekranik między zegarami. Nic nie pokazuje się na TomTomie. Macie pomysł co to może być?

Masz TomToma 1 czy 2? Jeśli 2 i jest sparowany, to coś musi być nie tak... U mnie wszystko z USB było widać. Sam B&M odczytuje wszystko poprawnie?

Wszystko jest sparowane. Wyswietla dane co do spalania eco drive itd. ale nie ma ikony Media Player.
Co do modelu który mam to jest na nim napisane. TOMTOM GO 4CS03 a w opcji my device jest napisane B&m TomTom 2

Jestem dwa kroki dalej.
1. B&M po upgrejdzie
2. Tomtom tak samo

Efektów brak. Dalej Media Player się w Tomtomie nie wyswietla

2 razy i ciągle to samo. Jedyne co mi świeci w głowie po przeszukaniu australijskiego (??) forum Alfy to że auto może być wyposażone w moduł B&M który nie umożliwiał tej opcji. Tam kilku gości opisywało tę przypadłość. Ponoć nie ma opcji obejścia bez wymiany modułu na nowszy.

Dziwne... Ja miałem Julkę z marca 2011 i wszystko śmigało bez problemu. W innym temacie widziałem, że nie masz AUX, to może być przyczyna... Możesz zaktualizować do B&M 10?

Czyli masz "1st generation Blue&Me" - więc możliwe, że faktycznie nie działa, ja miałem 2nd gen - AUX w schowku + możliwość aktualizacji do B&M 8.0 (potem zmieniłem samochód).

No właśnie tak to opisują. Co ciekawe na Youtube można zobaczyć prezentacje systemu na Targach i tam oczywiście wszystko działa jak trzeba. Jaki sens był więc sprzedawać auta z 1 generacją a pokazywać coś innego?...
Napisałem do Alfy o pomoc. Spytali o VIN i od tamtej pory nastała taka niezręczna cisza więc się musze dzisiaj przypomnieć.

No właśnie tak to opisują. Co ciekawe na Youtube można zobaczyć prezentacje systemu na Targach i tam oczywiście wszystko działa jak trzeba. Jaki sens był więc sprzedawać auta z 1 generacją a pokazywać coś innego?...
Napisałem do Alfy o pomoc. Spytali o VIN i od tamtej pory nastała taka niezręczna cisza więc się musze dzisiaj przypomnieć.

Były dwie wersje Blue&Me TomTom - 1 i 2. Być może musiałbyś zerknąć na tę pierwszą - chociaż ta może mieć okrojone funkcjonalności (np. LIVE) i być ciężko dostępna. Nie jestem też pewien, czy była wersja do Julki. Na pewno była do MiTo.

Chyba odpuszczę. Dzisiaj kupiłem taki Bluetooth dongle który po wpięciu w gniazdo usb pozwala przesłać muzykę z telefonu. W Jeepie zadziałał bez zarzutu. A w mojej biednej Julce nic z tego. Obawiam się że pozostanie mi kabel wpinany do telefonu :-(.

Amortyzatory
Powrót