• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] Wymiana Akumulatora

magazino

Nowy
Auto
Giullieta 1.6 JTD
Witam,
Czy podczas wymiany akumulatora w AR Giulietta 1,6 JTDm ( 105KM ) , należy zachować jakieś szczególne zasady? Czy po odłączeniu napięcia będzie konieczne wprowadzanie kodów ? ( np. z karty kodowej , albo do radia itp? ) . Czy skasują się jakieś dane z komputera np. spalanie?
Pozdrawiam

w mojej QV zmieniałem aku - nie musiałem wprowadzać żadnych kodów (z tego co czytałem to radio nie wymaga kodów, jeśli jest radiem z tego auta, jak masz włożone radio z innej Giulietty to będzie chciało kod), komputer się "wyzerował" po prostu. Nie mam systemu Start&Stop więc nie wiem czy ma to jakieś znaczenie.

Przez gniazdo zapalniczki podaj napięcie z innego akumulatora I nic nie znikinie. Układ kierowniczy I szyby trzeba będzie zaprogramować. Kierownicą przekręcić od oporu do oporu, a szyby po otwierać I zamknąć jedna po drugiej. Dane z kompa znikną spalanie, czas podróży itp.

Przez gniazdo zapalniczki podaj napięcie z innego akumulatora I nic nie znikinie. Układ kierowniczy I szyby trzeba będzie zaprogramować. Kierownicą przekręcić od oporu do oporu, a szyby po otwierać I zamknąć jedna po drugiej. Dane z kompa znikną spalanie, czas podróży itp.

Dokładnie - zapomniałem dopisać to programowanie, a zdążyłem odejść od kompa ;)

Amortyzatory
Powrót