1. Występuje szarpanie + nierównomierne rozwijanie mocy
2. Co 20-30 odpaleń, auto po przekręceniu kluczyka na zapłon nie reaguje
Tez mam/miałem.
Szarpanie. Im więcej jeżdżę tym mniej występuje. Ponieważ Julcia jest autem weekendowym, niestety skazana jest na dłuższe postanie. Ale jak ją zabrałem na 2 miesiące do jUKej to nie dość, że zrobiła 7kkm w te 2 miesiące to przestałem zauważać problem. Po powrocie do kraju bywa różnie - niestety poszarpuje czasem. Mniej na ustawieniu manualnym skrzyni. Czy to paliwo, nie wiem - nie przyglądałem się solidnie, ale może zacznę. Tankuje w/g przekonań - zero Sokolenu, więc zostaje Lotos i Ci co biorą z Lotosa (teoretycznie) czyli Statoil. Leje tylko 98, choć poza tym, że może silnik cichszy na biegu jałowym to nie widzę wielu bonusów. Repro szarpania mam proste, tempomant, 50kmph, IV bieg. Nawet ASO obejrzało, mówią, że to może być sprzęgło, bo występuje na niskich obrotach głównie, a niskie obroty to tak jak TCT zmienia biegi.
Jeżdżę ostatnio w trybie manualnym, nie tylko fajniej ale i nie szarpie

Mam jeszcze 4 lata gwarancji, więc jak się coś rozpadnie to się naprawi.
Zapłon, zdarzyło się parę razy, ale w przeciągu dwóch lat to było mniej niż 10 razy. Nawet nie zgłaszałem, bo jak nie ma błędów to nikt nie będzie w tym grzebał.
Jak szarpać zacznie być problematyczne, to spróbuję namówić mechanika na przejażdżkę z podłączonym komputerem, może wtedy coś pokaże (o ile jest taka możliwość, bo próbowałem ten myk w innej marce).