Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Lusterko fotochromatyczne zamiennik z rejestratorem, kamerą cofania i może GPS

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie Lusterko fotochromatyczne zamiennik z rejestratorem, kamerą cofania i może GPS

Ktoś kupował, ma doświadczenia z tego typu lusterkami, np coś z tego:
    http://pl.aliexpress.com/wholesale?S...20160614021802
    Na alledrogo jest pełno nakładek na lusterka, maja GPS i androida, ale nakładki nie interesują mnie bo nie będzie to fajnie wyglądać. Chciałbym dopasować lusterko z uchwytem i fajnie jakby miało GPS i androida.
    Może ktoś coś polecić?

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Vieworld
    Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    CLK C209

Domyślnie

Nie polecam tego za $25-70, z innego forum znajomy zakupił to cudo i wywalił do kosza bo nie mógł nigdzie sprzedać za 50zł
    O co chodzi? Ten ekranik jest słabo widoczny w dzień, w nocy też nie zachwyca i praktycznie przez to cała użyteczność lusterka odpadła

tego gdzieś widziałem reckę i nawet dobrze oceniane... http://pl.aliexpress.com/item/auto-d...d-e6e24301c0fc

tego nie znam, ale z wyglądu dla mnie top1: http://pl.aliexpress.com/item/4-3rea...d-e6e24301c0fc
    (w sumie na tyle interesujące, że gdybym nie kupował Julki to bym do Focusa to zamontował...)

Użytkownik Znawca
    Auto
    ​​​​

Domyślnie

Swojego czasu też się przymierzałem do zakupu takiego wielofunkcyjnego lusterka , całe godziny na YT spedzone na oglądaniu nagrań z przeróżnych lusterek i wniosek jeden- jeśli główny celem tego (poza lustrem wstecznym oczywiście ) ma być DVR to jakość nagrań jest jak dla mnie nie do przyjęcia, bez porównania gorsza niż samej kamerki za podobne pieniadze a często nawet sporo tańszych. Chyba ze komuś wystarcza jeśli tylko coś tam widać . Przyznam jednak że był to zakres cenowy max do 600PLN . Tylko jedno lusterko znalazłem na Ali z funkcją nagrywania 24h w stand-by - a to akurat może być przydatna funkcja

Auto

Domyślnie

dzieki za opinie

glowne cele/cechy o jakich mysle to
    1.fotochromatyczne
    2.wideorejestrator
    3.mozliwosc podlaczenia kamery cofania

widzialem nagrania z takiego lusterka za ok$150 (wygladalo identycznie jak to pierwsze podlinkowane przez kolege vieworld, tylko z wbudowana kamera hd i bez czujek parkowania), bylo ok, jak na moj gust nic mu nie brakowalo. jakies tam funkcje G sensora tez były dostepne(choc wcszczegoly nie zaglebialem sie wtedy)

Użytkownik Świeżak Avatar t0m
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    AR Spider 946 2.4 Moded 246PS/490Nm @cinsoft

Domyślnie

Mam i używam RX8W DODa - jest to rejestrator w postaci nakładki na lusterko, całkiem zgrabny, moim zdaniem nawet elegancki i nie rzuca się w oczy. Jako lusterko ma funkcję przyciemniającą, osobne wyjście na HDMI, ale bez opcji podłaczenia kamery cofania (ekranik w lusterku siłą rzeczy jest malutki, więc funkcjonalność takiego rozwiązania byłaby chyba co najmniej wątpliwa). Wada podstawowa - dość drogie, ale co do jakości nie mam zastrzeżeń. Przykład mojego nagrania, już o nieco zepsutej jakości przez YT (większej kompresji): https://www.youtube.com/watch?v=qK99OlapTSc - polecam oglądać w 1080p. Ruch autostradowy jest dość szybki co może sprawiać wrażenie lekkiego rozmycia obrazu, ale warto zapauzować kilka razy w wybranych miejscach, aby się przekonać co do jakości oddawania szczegółów obrazu.
    Ostatnio edytowane przez t0m ; 16-06-2016 o 03:29

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Vieworld
    Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    CLK C209

Domyślnie

Cytat Napisał t0m Zobacz post
    RX8W DODa
    950zł.

To może skoro już przestajemy patrzeć na kompromis cena/jakość to zamiast szukać najlepiej kupić Orllo LX-400gts (Pro) i mieć wszystko w nosie

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Vieworld Zobacz post
    950zł.

To może skoro już przestajemy patrzeć na kompromis cena/jakość to zamiast szukać najlepiej kupić Orllo LX-400gts (Pro) i mieć wszystko w nosie
    ale nie jest fotochromatyczne. cena niemala, a zeby gps mial sens to trzeba kupic jakies mapy off line (zagranica + to zeby nie doplacac stale za abonament na sim i internet), tak wiec robi sie jeszcze drozej.