[MiTo] przystawka multi air wymieniona lecz nie odpala POMOCY!

pod korkiem wlewu oleju taka dziurka. tamtedy napelniasz modul po zalozeniu nowego

Wysłane z mojego SM-J320F przy użyciu Tapatalka

Ale jak sprawdzić poziom oleju w tym module?
to sie robi tylko przy montazu nowego jak nie zmieniasz modulu to nie sprawdzasz.

NADAL SZUKAM KOGOS KTO WIE DLACZEGO PO ZALOZENIU MODULU AUTO NIE ODPALA? [emoji53]

Paweł zakładam ,ze wpompowałeś te 240 ml oleju w moduł.
Zrób tak wykręć świece i pompuj olej przez układ rozrusznikiem tak sporo nie wiem może minutę może dwie.
Wkręć świece pokasuj błędy i próba.
Możesz bez wykręcania ale nie wiem czy starczy Ci akumulatora.

Olej jest, był błąd w montażu modułu - poprawiony. zostało odpalić ale aku wczoraj padł. zobaczymy dziś. podobno nawet i 5 10min trzeba kręcić czasem zanim odpali.

MiTo całe i zdrowe, działa bez problemu ! dzięki wszystkim za pomocne rady i zainteresowanie tematem. to było chyba najbardziej znane auto na forum w ostatnich dniach :D

dobrze że bez szkód dla silnika i kieszeni

Czyli wprawe juz masz i na wymiane można do Ciebie jechać hehe.
nie tyle ja co [MENTION=18522]criss[/MENTION] bo on ogarniał mechanikę. tyle że po założeniu moduł jest calkowicie rozregulowany i silnik chodzi jak mlłockarnia [emoji53] MES nie dal rady AlfaOBD też. siedzę w aso czekam aż oni spróbują.

Ostatnia edycja:
Super, że się udało. A możesz dla potomnych napisać co było źle zmontowane, że nie odpalał? Może pomoże to komuś uniknąć podobnej sutuacji w przyszłości.
moduł musi być założony pusty bez oleju z dzwigienkami na maxa schowanymi w obudowie. po założeniu wypełnia się moduł olejem zakłada dekiel i dopiero wtedy odpala. pierwszy odpał może potrwać i trzeba dluuugo kręcić. Instrukcja to uprzejmość #Tomek_KRK

moduł musi być założony pusty bez oleju z dzwigienkami na maxa schowanymi w obudowie. po założeniu wypełnia się moduł olejem zakłada dekiel i dopiero wtedy odpala. pierwszy odpał może potrwać i trzeba dluuugo kręcić. Instrukcja to uprzejmość #Tomek_KRK

Od siebie dodam że hydrauliczne popychacze też trzeba opróżnić

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót