Nie wiem jak ktoś mogł tego po wymianie filtra nie założyć i oddać w użytkowanie auto bez tej klapki . Może spadło gdzieś w okolice tunelu- poszukaj dobrze czy nie leży gdzieś tam, albo Ci go teraz zgubili i sciemniają że nie było - bez tej klapki nawiew w aucie był by raczej mizerny a do tego było by słychać głośne huczenie powietrza z prawej strony i waliło by liściami stamtąd- nie wiem jak ktoś mogł auto tak użytkować bo raczej nie trudno by było zauważyć że coś z klimą/nawiewem jest nie tak.
Numer znajdziesz w eper http://eper.fiatklubpolska.pl/navi?KEY=STARTUP
Ostatnio edytowane przez tx555 ; 13-09-2016 o 23:45
Dzięki za link już zerkam.
Samochodzik taki kupiony - wyszło teraz jak wymieniałem, raczej teraz nie zgubili bo patrzałem na ręcebtw: jak nie trudno się domyślić filtr był zasyfiony strasznie.
- ten filtr wypełnia całe okno przestrzeni, nic nie słychać, żadnej pracy entylatora.
- coś na ten temat wiem, bo sam jeżdziłem kilka miesięcy bez tej klapki.
- za to nagminne jest gubienie mocującej śrubki, klapka trzyma się wtedy na przesuwnych zawiasach.
+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm
Nie chodziło mi o pracę wentylatora tylko o świst powietrza które ucieka bokiem kiedy nie ma klapki (może ja mam zbyt wyczulony słuch). Ta śrubka to tam jest tak potrzebna jak rybie ręcznik. Jest zapadka więc klapka nie ma szans się wysunąć , no chyba że ktoś ma to ułamane. Ja w żadnej julce śrubki nie widziałem , u mnie nie ma nawet bez żadnych śladów gwintu więc fabrycznie śrubki nie było
Zgadza się, fabrycznie nie ma tej śrubki, byłem pierwszą osobą która tam zaglądała w moim aucie i śrubki brak. Jest to zapewne miejsce przewidziane na sytuację, gdyby się fabryczny zatrzask ułamał.
ASO chce za taką klakpe 168zł - troszku drogo za tą część. Zastanawiam się czy pasuje od grande punto.. bo jest za 50zł, a wygląda podobnie![]()