jak w temacie..czy jest opcja lub możliwość automatycznego składania lusterek po zamknięciu auta z pilota..?
jak w temacie..czy jest opcja lub możliwość automatycznego składania lusterek po zamknięciu auta z pilota..?
Nie.
Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale
Po drobnej modyfikacji jest
Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
A jakieś szczegóły dotyczące tej modyfikacji?Poza tym, że drobna.
- chyba trzeba mieć edytor body komputera ale to tylko mają we włoszech.
- jak bym sie podpiął pod cana i prześledził sygnały.
- to wtedy można po zdekodowaniu sygnału zamknięcia wysyłać sygnal zwiń lusterka i/lub zamknij szyby jak są otwarte.
- podobnie u mnie w aucie na tej samej zasadzie jest robiony alarm.
+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm
No tak, to jest ten pomysł, który i ja widzę - wstawiamy sobie mały komputerek, łączymy się z CANem, i komputerek sobie czyta ramki. Jak trafi na ramkę zamknięcia drzwi, to dodatkowo wysyła ramkę "schowaj lusterka" (oczywiście wcześniej zesniffowaliśmy co się pojawia na szynie jak naciskamy przycisk składania lusterek).
W powyższym jest tylko jedno "ale", nie wiem czy BC raczy złożyć lusterka po wyjęciu kluczyka po wrzuceniu komendy na szynę, bo z przycisku w drzwiach nie chce.
Anyway, czy to jest ta *drobna* modyfikacja, o której pisał piotriix? Wyobrażam ją sobie już od dobrych 2 lat, ale nie nazwałbym jej *drobną*...
..no i o to mi chodziło..nie o suche ,, nie bo nie "....tylko jak to zrobić.Myślałem również o odbiorniku can coś na zasadzie załączaniu alarmu po canie..załącza się alarm i nawet głupi przekaźnik zwiera styki przycisku zamknięcia lusterek.
Tylko pamiętaj, że ten przycisk "umiera" po wyjęciu kluczyka, albo jakoś niedługo po wyłączeniu silnika.
musimy jutro sprawdzić jak to z tym zasilaniem..