Witam,
Szukam od dwóch tygodni informacji n/t części do mojej Julki QV.
Zaczynając - kupiłem Julkę QV, rocznik 2011, "tą z Łodygowic" (post nr 748 z wątku "Planowany zakup używanej Giulietty")
Generalnie:
1. Autko jeździ.
2. W korkach śmierdziZnaczy jest nieszczelność (częściowo zdiagnozowana) między kolektorem, turbiną a wydechem. Kompletna diagnoza, jak oddam do ASO.
3. Zaczęła "trząść" na wyższych obrotach. Oddałem (jak planowałem) do Italauto w Katowicach.
4. Gość z Italauto zdiagnozował, że trzęsie przez przegub prawej półosi. Nie znalazł zamiennika, chce kupić kompletną półoś z ASO i wymienić sam.
5. Pytanie: gdzie można znaleźć listę części do Giulietty QV? Przeszukałem pół internetu i jestem zakręcony...
Mógłbym podejrzewać, że użytkownicy [MENTION=69085]8002[/MENTION] i [MENTION=2971]mourning[/MENTION] "kwikną" z zadowolenia, ale mimo wszystko satysfakcja jest moja
Autko było kiedyś lekko uderzone z prawej: reflektory oryginalne, podłużnice proste - czyli uderzenie mocne nie było. To, co kolega [MENTION=8761]Quattro[/MENTION] rozpoznał jako uszkodzoną uszczelkę głowicy, okazało się być wodą (!) w układzie chłodzenia... Handlarz zrobił "taniochę", więc po prostu woda wrzała. To już skorygowane, teraz czas przystąpić do prostowania pozostałych problemów... A "szpachla" została rozpoznana jako wosk koloryzujący (który po trzech myciach się zmył). Pomożecie?