Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witam,
Mam dwa pytania:
- jakie są bezpieczne miejsca podparcia lewarka typu żaba w celu podniesienia samochodu, oprócz zaznaczonych na progach?
- z jaką siłą - momentem dokręcamy śruby koła - felgi aluminiowe?
Może jakieś fotoja również porobiłem sobie ,, klocki " z metalowego profilu 5x7 cm i dospawałem na szerszym boku dwa profile 2x2 cm tak że idealnie wchodzi tam blacha która biegnie równolegle do progu.Wystarczy spojrzeć na lewarek dostarczony do auta i skopiować profil w miejscu styku podnośnika z autem
W ASO powiedzieli mi, że 110 Nm... i tylko raz koło mi się odkręciło.- z jaką siłą - momentem dokręcamy śruby koła - felgi aluminiowe?

lepszy styk metal o metal niż nie pewne drewienka.Punkty technologiczne... a kolego myślisz że gdzie są punkty technologiczne..właśnie w tych miejscach gdzie kładę podstawki.Poprzednio próbowałem podkładać drewienka.Drewienka się wysunęły / połamały / i skończyło się uszkodzeniem plastikowej listwy progowej a w innym aucie wgnieceniem progu. Równolegle do progu biegnie stalowa listwa , odległość jest tak fatalna ok. 7 cm że nic tam nie wchodzi , auto należy podnosić właśnie za te listwy stalowe przy końcach progów / zaznaczona wytłoczka trójkątem / .Jeśli spojrzymy na podnośnik firmowy to właśnie jest podobnego kształtu.. i nikogo zęby nie bolą
jak go używa.Miejsca styku metal o metal są zabezpieczone grubą warstwą masy bitumicznej
Pokaż załącznik 216740Pokaż załącznik 216739

coś Capsel nie kumam o co Ci chodzi...czy widziałem podnośnik warsztatowy ?...właśnie na takim dzisiaj podnosiłem swoją Julkę co widać na zdjęciach.Łap tego podnośnika nie włożysz w punkty technologiczne bo to są gumowe placki które mogą jedynie oprzeć się na części progu i listwie stalowej / wytłoczce biegnące równolegle do progu /.Czy ja podkładam klocki pod progi..??Czy napisałem że tam są punkty technologiczne..??
Cały czas mówię o tym że lewarek podkłada się pod te stalowe listwy / patrz instrukcja / nie pod progi..i tam przy końcach progów są punkty technologiczne na tej listwie...wynika to z budowy lewarka dostarczonego z samochodem.

Witam,
Mam dwa pytania:
- jakie są bezpieczne miejsca podparcia lewarka typu żaba w celu podniesienia samochodu, oprócz zaznaczonych na progach?
- z jaką siłą - momentem dokręcamy śruby koła - felgi aluminiowe?