• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulietta] Jakie świece zapłonowe (1.4 MA 170 KM)

Używam oryginalnych ,mocy nie oczekuję pytam czy ktoś próbował np brisk do LPG ,
Do Denso nic nie mam bo miałem w Alfie 147 .
Chodzi o 1.4 t jet 120km@150km

Ostatnia edycja:
Kup oryginalne, dedykowane do tego silnika świece. Nic innego nie jest potrzebne.

Czeka mnie wymiana świec w 1.4 T-jet z LPG.
Wolałbym tym razem spróbować świec Boscha.
Spodobał mi się opis: Świeca zapłonowa (Double Iridium )BOSCH 0242145571
Z kolei, zniechęcają mnie pogłoski o pogorszeniu jakości NGK z chińskich fabryk.
Nie chodzi o miejsce produkcji tylko o to pogorszenie jakości.

Ja tez raz zrobiłem błąd i zamiast ngk kupiłem denso. Nigdy więcej.

Czeka mnie wymiana świec w 1.4 T-jet z LPG.
Z kolei, zniechęcają mnie pogłoski o pogorszeniu jakości NGK z chińskich fabryk.
Nie chodzi o miejsce produkcji tylko o to pogorszenie jakości.

To kup oryginalne NGK dla Fiata, są robione w Japonii. Ja na początku sierpnia kupiłem komplet 4 świec OE za 175 zł, cena porównywalna do NGK bez logo FCA.

Czym różnią się takie NGK FPT (236zł komplet) fpt.jpg
od takich zwykłych NGK (180zł komplet) NGK.jpg

Kupiłem te pierwsze i zastanawiam się czy nie przepłaciłem za ten sam produkt

Chyba tylko ,,
Ricambi Originali,,

No cóż, trudno. Następnym razem kupię te tańsze. Dzięki za informację

Dobra zamówiłem Brisk irydowe ( P38+ 1986 ), za 130 zł dam znać jak to będzie chodzić , zastanawiałem się jeszcze aby zamówić platynowe brisk z względu że mam lpg .

Nie ma co kombinować, przecież irydowe są lepsze, zresztą P38 jest dedykowana do tego silnika, upalam w MA już drugi komplet na LPG, przerwa ustawiona na 0.7 i śmigają aż miło

Ta, ja tez upalam w LPG już drugi komplet ori NGK i też lata aż miło.

Ile wytrzymują na lpg swiece ,pytam z ciekawości bo już 17 tys mam na oryginalnych .

Powinny wytrzymać te 30 choć ja zmieniam co 25 tys

Co prawda zużyłem 2kpl brisków P38 i było ok ale kolejny komplet nie zdał egzaminu i poszedł do reklamacji - na szczęście dostałem zwrot. Potem kupiłem inne Briski dedykowane katalogowo do LPG i było jeszcze gorzej, dławienie szarpanie przy pełnym bucie na Pb również . Problem z tymi briskami jest taki że mają wpakowany pieruńsko duży rezystor, rezystancja 3-4 trzykrotnie większą niż powinno być , więc nie ma się co dziwić że nie wyrabiają pod obciążeniem., dlatego już się z brisków wyleczyłem...
Wsadziłem teraz komplecik z Beru - mają rezystancje na poziomie 3.5k (tyle co ma być) i śmigają pięknie

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót