[Giulietta] Zaciski brembo Giulietta

nie mogę dodać linka, więc na piechotę: wejdź na stronę alfy, a potem po pl dodaj: /giulietta/veloce#_

(możesz też przeszukać: modele- guiulietta- veloce)

a następnie przesuń do sekcji zawieszenie i układ hamulcowy- tam jest zbliżenie

Super dzięki za fotki.
Kumpel ma takie same zaciski tylko bez napisu brembo. To jakaś różnica?
I czy klocki hamulcowe są inne do brembo?

Przede wszystkim nie zalozysz tego bez specjalnych adapterow lub calych zwrotnic z QV.

Tak, klocki sa inne.

Przede wszystkim nie zalozysz tego bez specjalnych adapterow lub calych zwrotnic z QV.

Tak, klocki sa inne.

On już to ma założone pytanie czy to brembo skoro nie ma napisu jak u kolegi stefdeath z powyższych zdjęć.
Jeśli tak to jakie klocki, bo na przodzie prawie już nie ma.

DSC_0096.jpg

Ate

13.0460-4971.2

brembo

p 23 134

textar

2375601

Znajdziesz po tych oznaczeniach klocki i ich wymiarowanie - wystarczy ściągnąć jeden i sprawdzić wymiary czy grają i tyle.

Italiano a jakie klocki ATE do zwykłych hamulców (tarcza 305 i 264 mm)?

Zwykłe ate
Przód 13.0460-7269.2
Tył 13.0460-2767.2

Ceramiczne ate:
Przód 13.0470-7269.2
tył 13.0470-2767.2

Zamontowane Brembo 330 mm no i podstawowa rzecz - muszą być ori adaptery lub dorobione a czy są to zwrotnice z QV czy zwykłe kompletnie bez znaczenia bo są one...jednakowe.
Wiec teoria o konieczności zakupu zwrotnic z QV jako panaceum na brak adapterów jest nieprawdziwa.

- - - Updated - - -

no i oczywiście dłuższe przewody elastyczne muszą być - koszt ok 80 pln/szt w ASO

Hej,
Zbliża się sezon wymiany opon. Chcę kupić nowe opony na zimę i zastanawiam się, czy to co posiadam to są zaciski brembo czy zwykłe pomalowane? (Podejrzewam, że zwykłe)

IMG_20171013_131845.jpgIMG_20171013_131917.jpgIMG_20171013_141143.jpgIMG_20171013_141212.jpg

Zwykłe zaciski pływające jednotłoczkowe. System Brembo w Giuliettach i wielu innych Alfach opiera się na zaciskach 4-tłoczkowych z przodu.

A to jest czyste Brembo ;p
259.jpg

poczekaj do wiosny będzie jak poprzedni 20170428_191320.jpg:cool:

to i ja podepnę się pod temat i zapytam: Gdzie najlepiej kupić zaciski brembo na przód do mojej QV? Dziwne, bo ja mam tylko napis [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo, ale są już lekko dojechane i chciałbym nowe błyszczące :) i dodatkowo może ktoś wie, czy tarcze opłaca się brać te Ferodo?

to i ja podepnę się pod temat i zapytam: Gdzie najlepiej kupić zaciski brembo na przód do mojej QV? Dziwne, bo ja mam tylko napis [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo, ale są już lekko dojechane i chciałbym nowe błyszczące :) i dodatkowo może ktoś wie, czy tarcze opłaca się brać te Ferodo?
Nowe kupisz w ASO, ale wszystkie ktore widzisz powyzej sa po regeneracji. Grafika z dopiskiem Brembo wystepuje od pierwszego liftu G, wiec wnioskuje ze masz przedlifta. Jesli chodzi o tarcze to spotkalem sie z opinia ze najlepiej duze Brembo wspolpracuja z tarczami oem. Osobiscie kupilem textary, ale jak wspominałem wyzej nie mam ich jeszcze na aucie wiec nie moge ocenic.

Amortyzatory
Powrót