• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulietta] Uconnect 6.5 aktualizacja

Z tego co wyczytałem tu na forum to wnosi blokadę aktualizacji map na pewno. Dlatego pewnie mało kto się odważył.

Część ,pojawiły się mapy na 24r pobrałem ,kopia na pendrive ale brakuje pliku obrazu dysku ,jak to ogarnąć ❓

Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego podczas aktualizacji softu/map mam wcisnąć NIE zamiast TAK ??????

Czy wiecie może jak zrobić downgrade z softu 17.35 na niższy? na 17.35 nie mogę zrobić update map i kamera cofania nie działa.

z jakiego roku mapy sciagnales❓też walczę z tematem i lipa ,cały czas wyświetla aktywacja navi w trakcie czy coś w podobie
Ściągnąłem najnowsze z mega, chyba z tego roku. Ale na sofcie 17.35 raczej nic się nie da zrobić. Plik swdl jest w formacie .upd a nie .iso jak w starszych softach. Straciłem przez to kamere cofania ;-(

- - - Updated - - -

Nie da się zrobić softu wstecz tylko na wyższy

Szkoda, na wyższy nie ma sensu, kamery i tak nie uruchomię i map nie zaktualizuję na wyższym. Uconnect stał się bezużyteczny na sofcie 17.35

Witam.
Namieszałem strasznie z softem. Radyjko mi trochę szwankowało. Gasł wyświetlacz, na radiu brakowało wyświetlania stacji. Postanowiłem wgrać soft 17.07.55 na taki sam co był. ISO miałem z backup który zgrałem kilka lat temu. Wyskoczył komunikat (Błąd ISO). Po restarcie ciemność. Radio nie uruchamia się w ogóle. Licznik miga. Czy można postawić takie radyjko. A jeśli tak to jak i czy jest taki macher co by to opanował.
Bardzo proszę o porady.

Ostatnia edycja:
Witam.
Namieszałem strasznie z softem. Radyjko mi trochę szwankowało. Gasł wyświetlacz, na radiu brakowało wyświetlania stacji. Postanowiłem wgrać soft 17.07.55 na taki sam co był. ISO miałem z backup który zgrałem kilka lat temu. Wyskoczył komunikat (Błąd ISO). Po restarcie ciemność. Radio nie uruchamia się w ogóle. Licznik miga. Czy można postawić takie radyjko. A jeśli tak to jak i czy jest taki macher co by to opanował.
Bardzo proszę o porady.

Cześć. Spróbuj wgrać ponownie soft 17.07.55. Powinno pomóc.
Źródło: https://mega.nz/folder/kMYjlSKB#MCC6U1jclb0_aHc-NdocrA/folder/Edp12JKC

Powodzenia

Dzięki " krapio " udało się. Radio odblokowało się po wyjęciu bezpiecznika 36. Wgrałem soft sugerowany. Teraz mam pytanie. Wysypały mi się mapy i trzeba je wgrać. Zawsze podmieniałem i używałem ISO z backup. To jakiego mam teraz używać.

Mam jeszcze pytanie. Chodzi o radio mianowicie o wyświetlanie np. wykonawców utworu. Kiedyś to działało a teraz nie. RDS pokazuje nazwę stacji ale pod nią nic. Czasami pokaże się info. ale wiesza się. Lubię spojrzeć czasami kto śpiewa. Jest tak na wszystkich stacjach.

Witam, to ja mam taką sytuację - mapy pokazują mi że obecnie jestem w Moskwie. Restart ustawień fabrycznych nie pomaga. Mapy Polski są bo mogę ustawić domowy adres z Polski, GPS po kalibracji pokazuje mi Moskwę.

Cześć,
wybaczcie odkop. Mam obecnie wgrany soft 17.07.55 z linka sprzed kilku stron tego tematu. Niestety mapy są mocno nieaktualne. Jest nowszy soft z nowszymi mapami do Julki z 2014 roku?

Cześć, próbowałem aktualizować mapy do najnowszych D 2024V1 FEU Custom, Niestety, wyświetla mi się komunikat: Aktywacja nawigacji w trakcie. Próbować jeszcze raz wgrać najnowsze mapy? Mam w radiu soft 13.40.1. I mam jeszcze pytanie, w jaki sposób jak coś wrócić do starych map, które miałem fabrycznie na urządzeniu? Mam kopię zapasową wgraną na pendrive. Wkładam tego pendrive i mi się samo przywróci do poprzednich map, czy muszę modyfikować pliki na tym pendrive?

Amortyzatory
Powrót